Opprett varsel

Opprett ny pris bot

+ -
Produktene vil bli sendt innen 24 timer etter at vi har mottatt betalingen din. Leveringstiden er fra 1 til 3 virkedager.

Opprett ny pris bot

Prisbot sammendrag

Du kan avbryte PriceBot når som helst og har ingen forpliktelser når boten foretar automatisk bestilling.

1 oz Australsk Lunar gullmynt fra 1999 (Harens år) På lager

Vi i Tavex har lenge samarbeidet med Perth Mint, og er glade for å kunne tilby en ... les mer
Vi selger
1+ 20 618,88 NOK
Sending via Posten Norge - 159,00 NOK
Pick-up fra Tavex kontor - GRATIS

Introduksjon

Vi i Tavex har lenge samarbeidet med Perth Mint, og er glade for å kunne tilby en av verdens finest produserte gullbullionmynter, den australske lunaren «Year of the Rabbit». Gullmynten er en del av Perth Mints kronologiske gullmyntsamling, nemlig den australske lunarserien. Hver mynt i serien produseres kun én gang hvert tolvte år, i tråd med den gamle kinesiske månekalenderen. I tillegg har den mest populære 1 unse-versjonen en begrenset årlig produksjon på 30 000 mynter. Dette gjør den til en langsiktig investering med og gir en betraktelig samleverdi på annenhåndsmarkedet. «Year of the Rabbit»-mynten inneholder 99,99 prosent rent gull, og er produsert med en spesiell pregingsmetode som sikrer at myntene har en svært høy standard. «Year of the Rabbit»-mynten er et enestående gullkunstverk, og attraktiv for samlere med øye for skjønnhet eller investorer med ønske om en trygg investering som er beskyttet mot inflasjon og økonomiske nedgangstider. Den er likeledes ypperlig for alle som ønsker å gi sine kjære noe helt spesielt og minneverdig.

Hvorfor kjøpe?

 • Australske «Year of the Rabbit»-lunarer er penger. Lunarserien i gull ble lansert første gang i 1996. Hver gullmynt i serien, også «Year of the Rabbit», er godkjent betalingsmiddel.
 • Australske «Year of the Rabbit»-lunarer er sjeldne. Siden lunarserien startet i 2006, er det kun produsert én utgave. Mynten på 1 unse er derfor en av de sjeldneste 24-karatsmyntene som er godkjent betalingsmiddel og produsert i nyere tid. Med et opplag på kun 48 261 er de fremragende investeringsobjekter.
 • Australske «Year of the Rabbit»-lunarer er basert på den tradisjonelle kinesiske månekalenderen. Mennesker som er født i harens år, oppfattes gjerne som stilige, pene, medfølende og følsomme. De har ofte behov for en støttende krets av familie og venner.
 • Australske «Year of the Rabbit»-lunarer er flotte gaver til dine kjære. Gi en hyllest til et menneske du setter stor pris på. Vedkommende får en mynt i rent 24 karats gull, med fødselsår og henvisning til personlige egenskaper. Det er en gave man kan ta med seg resten av livet.
 • Australske «Year of the Rabbit»-lunarer er av svært høy standard. De er preget i høy kvalitet og detaljrikdom, og anses derfor som dyrebare og svært interessante for gullinvestorer og andre som vil beskytte seg mot inflasjon.
 • Australske «Year of the Rabbit»-lunarer er populære hos samlere. Motivet av haren, som varierer hvert tolvte år, det begrensede opplaget og kvaliteten, renheten og statusen som gyldig betalingsmiddel, gjør mynten til en fysisk investering med betydelig verdi på annenhåndsmarkedet utover smelteverdien. Investering i edelmetaller er vanligvis en stabil investering, og en bedre spareform enn penger på sparekonto.
 • Australske «Year of the Rabbit»-lunarer er anerkjent på det internasjonale markedet. Den australske lunaren «Year of the Rabbit» er en del av den australske gullunarserien som har vært i kontinuerlig produksjon i 18 år. Serien bærer kjente kinesiske kalendersymboler samt portrettet av den mektigste og lengst regjerende dronning i nyere tid, Elizabeth II. Myntene er anerkjent over hele verden av bullionforhandlere og samlere.
 • Australske «Year of the Rabbit»-lunarer følger gullprisen. Grunnverdien på australske lunarmynter bestemmes hovedsakelig av gullrenheten, og er knyttet til den aktuelle gullprisen.

Å kjøpe gull, betyr lavere risiko og beholde verdi

Gulls verdi har de siste årene økt, noe som gjør det til en god sikkerhet fo å lagre verdi.

 • Produkt verdi
  20 618,88 NOK
 • Kjøps pris
  15 541,30 NOK
 • Din risiko nå
  5 077,58 NOK

Fakta: gullpriser i NOK har økte +92.81% de siste 8 årene. Den laveste prisen var 6 704,61 NOK/1oz og den høyeste var 12 260,00 NOK/1oz. Markedsprisen idag er 15 541,30 NOK/1oz

Historie

Den kinesiske månekalenderen brukes i dag av mange som tror på eller er interessert i taoistisk kosmologi. Man tror at det finnes et spesielt forhold mellom et menneskes personlighet og det aktuelle dyret i den kinesiske dyrekretsen for det året man ble født. Dyrene i kretsen antas å være av symbolsk natur, der hvert dyr representerer en spesiell gruppe kjennetegn og personlighetstrekk i et menneske. Det er tolv dyr i den kinesiske dyrekretsen, og hvert av dem blir markert hvert tolvte år.  Harens år ble sist feiret i 2011. Haren har en spesiell plass i kinesisk mytologi. Ifølge legenden var det for mange, mange år siden en stor epidemi i Kina. Da sendte månegudinnen ned haren sin for å behandle alle de syke. Den ble derfor kalt «måneharen». Selv i dag feirer Kina haren som et symbol på hell og et langt liv.

Mennesker som er født i harens år, er kjent for sin kunstneriske teft og stil. De har raffinert smak og setter stor pris på skjønnhet. Derfor skiller de seg ofte ut som ekstremt stilfulle i mengden. Med raffinert utseende og intellektuell eleganse er de ekstremt populære personer, med en stor krets av familie og venner. De er taktfulle og artikulerte, og kan ofte være gode diplomater. Dette gjelder imidlertid bare i visse sammenhenger, ettersom de skyr konflikter og gjør alt for å prøve å unngå en krangel. Mennesker født i harens år er medfølende av natur. Sammen med følsomheten kan dette få dem til å idyllisere forhold. De trenger en solid grunnstøtte av familiemedlemmer og venner. Med rett partner, som ikke utnytter følsomheten deres, kan de være en kjærlig partner eller kjært familiemedlem. Den australske gullunaren «Year of the Rabbit» kan være en ideell gave til et menneske du er glad i eller respekterer. Den viser at du ønsker å hedre vedkommende ved å markere fødselsåret eller et annet viktig år og fremheve de gode egenskapene.

 

Den kinesiske dyrekretsen

Man tror at den kinesiske månekalenderen ble til for nesten fem tusen år siden i urgamle herskerdynastier. Siden den gang har kalenderen blitt løpende forbedret av astronomer ved ulike kongelige kinesiske hoff, inntil den fikk sin nåværende form, beregnet i henhold til jordas bevegelse rundt sola, men utformet som en månekalender. Kalenderen er basert på to himmellegemer fordi månens bevegelse rundt jorda ikke er synkron med jordas bevegelse rundt sola. Dette medfører et misforhold i tid som skapte problemer for bøndene, som selvfølgelig trengte en nøyaktig kalender som kunne fortelle dem når de burde så og høste i samsvar med årstidene. Opprinnelig var kalenderen basert på månens sykluser, siden det da var mye enklere for oldtidens astronomer å utføre de nødvendige beregningene. Men etter hvert som tiden gikk, la de merke til misforholdet mellom måneåret og solåret. Måneåret var på 354 dager, mens solåret var på 365,24 dager. Måneåret var altså elleve dager kortere enn jordas årlige bane rundt sola. For å kompensere for dette ble en skuddårsmåned lagt til hvert andre eller tredje år. Dette ligner den moderne solkalenderen, der det som kjent hvert fjerde år legges til en skuddårsdag i februar for å utligne jordas bevegelse rundt sola.

 

I motsetning til de fleste andre kalendere teller ikke den kinesiske kalenderen årene i en uendelig rekke. I stedet består den av en tolvårsperiode som gjentas fem ganger i en syklus på 60 år. Hvert år i perioden har to komponenter, en himmelsk stamme og en jordisk gren. Den himmelske stammen består av ti symboler. Det var navnene på de ti ukedagene som de gamle kineserne brukte. Den jordiske grenen består av tolv dyr fra den kinesiske dyrekretsen. Man får ett år ved å kombinere hver stamme med annenhver jordisk gren. Når alle mulige kombinasjoner mellom stammene og grenene er gjort, blir dette til sammen 60. Dette fullfører hele syklusen slik at den kan starte på nytt igjen. Denne metoden med syklisk datering antas å være blant menneskehetens eldste tidsmålingssystemer. Kina bruker i dag den gregorianske kalenderen for alle sivile formål. Men månekalenderen er fremdeles den viktigste kalenderen i ulike lokalsamfunn i Kina og Øst-Asia når datoer for feiring av jubileer, bryllup, kinesisk nyttår og andre merkedager skal fastsettes.

 

Australsk gullunar «Year of the Rabbit» – like sjelden som gull

Den australske gullunarserien ble lansert av Perth Mint i 1996. «Year of the Rabbit» ble først preget i 2006. Neste utgave av «Year of the Rabbit» vil først bli tilgjengelig i 2023, når haren ifølge den kinesiske månekalenderen nok en gang vil hoppe inn i rampelyset. I 1999 var gullmynten tilgjengelig i 1 oz, ¼ oz, 1/10 oz og 1/20 oz, mens det i 2011 ble lagt til fire nye størrelser: 10 kg, 1 kg, 10 oz og 2 oz. Opplaget på 1 unse i 1999 var på 18 261 mynter, mens de i 2011 ble utsolgt og nådde maksimumsopplaget på 30 000. Samlet opplag av «Year of the Rabbit»-mynter (alle størrelser medregnet) er 141 897 mynter. Dette er et ekstremt lavt tall sammenlignet med opplaget av andre velkjente investeringsbullionmynter. For eksempel preges det hver sjuende måned like mange australske kengurugullmynter på 1 unse som hele opplaget av «Year of the Rabbit»-gullserien. Den australske «Year of the Rabbit»-gullunaren er derfor velegnet for samlere, fordi den er naturlig like sjelden som gull.

Mynt verdi beskrivelse
100 dollars
Diameter
32.1
Finhet
9999
Gull vekt i gram
31.10347
Produkt vekt i gram
31.10658
Gull vekt i Troy ounces
1
Produsent
The Perth Mint
Produsent land
Australia

Advers

Fremsiden av mynten viser en byste av dronning Elizabeth II. Dronningen er avbildet siden Australia er medlem i samveldet av nasjoner (Commonwealth of Nations). Dronning Elizabeth II er derfor Australias regjerende konstitusjonelle monark. Over dronningens byste står teksten «ELIZABETH II» og «AUSTRALIA». Under bysten står myntens nominelle verdi på 100 dollar, produksjonsåret, vekten og renheten samt gravørens initialer IRB – Ian Rank-Broadley.

Revers

Fremsiden av mynten viser en byste av dronning Elizabeth II. Dronningen er avbildet siden Australia er medlem i samveldet av nasjoner (Commonwealth of Nations). Dronning Elizabeth II er derfor Australias regjerende konstitusjonelle monark. Over dronningens byste står teksten «ELIZABETH II» og «AUSTRALIA». Under bysten angis den nominelle verdien på 100 dollar og gravørens initialer «IRB» – Ian Rank-Broadley.

Emballasje

Hver mynt pakkes individuelt i en plastkapsel.

Produktets verdi
Risiko hvis du selger tilbake med en gang

Sikker og rask levering av Bring

Din bestilling er forsikret og levert av Bring. Etter at vi har mottatt din betaling, sendes produktene innen 24 timer. Leveringstid er innen 3-4 virkedager. Hvis du ønsker, kan du også personlig hente bestillingen på et av våre kontorer i X samme dag vi mottar betalingen. I tilfeller der vi ikke kan sende bestillingen din med en gang, vil vi alltid informere deg om tidsforsinkelsen.

Forsikring

Pakken er fullstendig forsikret og hvis i det svært usannsynlige tilfellet at pakken blir borte eller skadet, vil vi sende varene tilbake eller refundere pengene dine. Forsikringskostnadene avhenger av verdien av bestillingen din (1% av verdien).

Sporing

Når produktene er pakket og sendt, vil du motta instruksjoner og en kode for å spore forsendelsen.

Forventet fraktkostnader

Tavex tilbyr enkel og sikker frakt for all netthandel. Ta en nærmere titt på kostnadene.

Stort lager tilgjengelighet

De fleste Tavex produkter er alltid på lager, og derfor kan Tavex tilby deg rask levering og du kan plukke varene dine samme dag, med markedsledende priser. Tavex er en offisiell partner for alle de største myntene i verden, som Perth Mint Australia, den østerrikske Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd, gullbaremarkedet PAMP Suisse og Valcambi og andre gullfabrikker og forhandlere.

Samme dag pickup

Du er velkommen til å besøke vårt kontor i åpningstider for å få en gratis konsultasjon eller lære mer om et bestemt produkt. Hvis du kjøper på nettet, kan du hente produktene samme dag vi mottar betalingen.

Lave priser

Over 25 år på markedet og store volumer har gjort det mulig for oss å tilby deg de beste prisene på markedet. Med Tavex kan du maksimere avkastningen på investeringen på grunn av lave marginer og spreads.

Vare på lager

Dette produktet er på lager og sendes rett etter at betalingen er gjennomført, eller kan plukkes opp fra butikken.

Tavex ID

Opprett en Tavex ID og få porteføljeforvalter, personlig rådgiver og flere andre fordeler. Se fordelene her.

Opprett en Tavex ID
Tavex ID

Opprett en Tavex ID og få porteføljeforvalter, personlig rådgiver og flere andre fordeler. Se fordelene her.

Book en privat konsultasjon gratis
Lær mer om investeringsprodukter og få verdifull innsikt i markedet.