Opprett varsel

Opprett ny pris bot

+ -
Produktene vil bli sendt innen 24 timer etter at vi har mottatt betalingen din. Leveringstiden er fra 1 til 3 virkedager.

Opprett ny pris bot

Prisbot sammendrag

Du kan avbryte PriceBot når som helst og har ingen forpliktelser når boten foretar automatisk bestilling.

1 oz Australsk Lunar gullmynt fra 2008 (Musens år) På lager

Vi i Tavex har lenge samarbeidet med Perth Mint, og er glade for å kunne tilby en ... les mer
Vi selger
1+ 18 891,25 NOK
Sending via Posten Norge - 159,00 NOK
Pick-up fra Tavex kontor - GRATIS

Introduksjon

Hvorfor kjøpe?

 • Australske «Year of the Mouse»-lunarer er penger. Lunarserien i gull ble lansert første gang i 1996. Hver gullmynt i serien, også «Year of the Mouse», er godkjent betalingsmiddel.
 • Australske «Year of the Mouse»-lunarer er sjeldne. Siden lunarserien startet i 1996 og 2008, er det kun produsert to utgaver. Mynten på 1 unse er derfor en av de sjeldneste 24-karatsmyntene som er godkjent betalingsmiddel og produsert i nyere tid. Med et opplag på kun 46 593 er de fremragende investeringsobjekter.
 • Australske «Year of the Mouse»-lunarer er basert på den tradisjonelle kinesiske månekalenderen. Mennesker som er født i musas år, oppfattes gjerne som kloke, snartenkte og svært nysgjerrige. Dette gir dem en tendens til å kunne være overbevisende og sjarmerende i enkelte situasjoner.
 • Australske «Year of the Mouse»-lunarer er flotte gaver til dine kjære. Gi en hyllest til et menneske du setter stor pris på. Vedkommende får en mynt i rent 24 karats gull, med fødselsår og henvisning til personlige egenskaper. Det er en gave man kan ta med seg resten av livet.
 • Australske «Year of the Mouse»-lunarer er av svært høy standard. De er preget i høy kvalitet og detaljrikdom, og anses derfor som dyrebare og svært interessante for gullinvestorer og andre som vil beskytte seg mot inflasjon.
 • Australske «Year of the Mouse»-lunarer er populære hos samlere. Motivet av musa, som varierer hvert tolvte år, det begrensede opplaget og kvaliteten, renheten og statusen som gyldig betalingsmiddel, gjør mynten til en fysisk investering med betydelig verdi på annenhåndsmarkedet utover smelteverdien. Investering i edelmetaller er vanligvis en stabil investering, og en bedre spareform enn penger på sparekonto.
 • Australske «Year of the Mouse»-lunarer er anerkjent på det internasjonale markedet. Den australske lunaren «Year of the Mouse» er en del av den australske gullunarserien som har vært i kontinuerlig produksjon i 18 år. Serien bærer kjente kinesiske kalendersymboler samt portrettet av den mektigste og lengst regjerende dronning i nyere tid, Elizabeth II. Myntene er anerkjent over hele verden av bullionforhandlere og samlere.
 • Australske «Year of the Mouse»-lunarer følger gullprisen. Grunnverdien på australske lunarmynter bestemmes hovedsakelig av gullrenheten, og er knyttet til den aktuelle gullprisen.

Å kjøpe gull, betyr lavere risiko og beholde verdi

Gulls verdi har de siste årene økt, noe som gjør det til en god sikkerhet fo å lagre verdi.

 • Produkt verdi
  18 891,25 NOK
 • Kjøps pris
  13 682,90 NOK
 • Din risiko nå
  5 208,35 NOK

Fakta: gullpriser i NOK har økte +69.75% de siste 8 årene. Den laveste prisen var 6 704,61 NOK/1oz og den høyeste var 12 260,00 NOK/1oz. Markedsprisen idag er 13 682,90 NOK/1oz

Historie

Den kinesiske månekalenderen brukes i dag av mange som tror på eller er interessert i taoistisk kosmologi. Man tror at det finnes et spesielt forhold mellom et menneskes personlighet og det aktuelle dyret i den kinesiske dyrekretsen for det året man ble født. Dyrene i kretsen antas å være av symbolsk natur, der hvert dyr representerer en spesiell gruppe kjennetegn og personlighetstrekk i et menneske. Det er tolv dyr i den kinesiske dyrekretsen, og hvert av dem blir markert hvert tolvte år. Musas år ble sist feiret i 2008. Musa symboliserer vittighet og ressurssterkhet, noe som gjør at den ofte knyttes til rikdom i østlige kulturer.

 

Mennesker som er født i musas år, regnes for å være gode til å anskaffe seg og ivareta rikdom. Denne evnen kommer av deres naturlig nysgjerrige sinn, som alltid oppsøker kunnskap, mens de takket være vittigheten sin greier å utnytte muligheter. Mennesker født i dette året har en tendens til å ha en sterk intuisjon, de er perfeksjonister og de har en utmerket smak. De er ofte ambisiøse, og bruker alle sine evner for å nå sine mål, ved å være sjarmerende, overbevisende og karismatiske. Dette kan tiltrekke andre, spesielt det motsatte kjønn. Selv om de liker å ha en stor sosial krets, har de ofte flere bekjente enn ekte venner. Når du først blir deres ekte venn, behandler de deg som sin egen familie. Mennesker født i musas år er lojale og hengivne mot sine kjære, noe som gjør dem til spesielt gode foreldre. Den australske gullunaren «Year of the Mouse» kan være en ideell gave til et menneske du er glad i eller respekterer. Den viser at du ønsker å hedre vedkommende ved å markere fødselsåret eller et annet viktig år og fremheve de gode egenskapene.

 

Den kinesiske dyrekretsen

Man tror at den kinesiske månekalenderen ble til for nesten fem tusen år siden i urgamle herskerdynastier. Siden den gang har kalenderen blitt løpende forbedret av astronomer ved ulike kongelige kinesiske hoff, inntil den fikk sin nåværende form, beregnet i henhold til jordas bevegelse rundt sola, men utformet som en månekalender. Kalenderen er basert på to himmellegemer fordi månens bevegelse rundt jorda ikke er synkron med jordas bevegelse rundt sola. Dette medfører et misforhold i tid som skapte problemer for bøndene, som selvfølgelig trengte en nøyaktig kalender som kunne fortelle dem når de burde så og høste i samsvar med årstidene. Opprinnelig var kalenderen basert på månens sykluser, siden det da var mye enklere for oldtidens astronomer å utføre de nødvendige beregningene. Men etter hvert som tiden gikk, la de merke til misforholdet mellom måneåret og solåret. Måneåret var på 354 dager, mens solåret var på 365,24 dager. Måneåret var altså elleve dager kortere enn jordas årlige bane rundt sola. For å kompensere for dette ble en skuddårsmåned lagt til hvert andre eller tredje år. Dette ligner den moderne solkalenderen, der det som kjent hvert fjerde år legges til en skuddårsdag i februar for å utligne jordas bevegelse rundt sola.

 

I motsetning til de fleste andre kalendere teller ikke den kinesiske kalenderen årene i en uendelig rekke. I stedet består den av en tolvårsperiode som gjentas fem ganger i en syklus på 60 år. Hvert år i perioden har to komponenter, en himmelsk stamme og en jordisk gren. Den himmelske stammen består av ti symboler. Det var navnene på de ti ukedagene som de gamle kineserne brukte. Den jordiske grenen består av tolv dyr fra den kinesiske dyrekretsen. Man får ett år ved å kombinere hver stamme med annenhver jordisk gren. Når alle mulige kombinasjoner mellom stammene og grenene er gjort, blir dette til sammen 60. Dette fullfører hele syklusen slik at den kan starte på nytt igjen. Denne metoden med syklisk datering antas å være blant menneskehetens eldste tidsmålingssystemer. Kina bruker i dag den gregorianske kalenderen for alle sivile formål. Men månekalenderen er fremdeles den viktigste kalenderen i ulike lokalsamfunn i Kina og Øst-Asia når datoer for feiring av jubileer, bryllup, kinesisk nyttår og andre merkedager skal fastsettes.

 

Australsk gullunar «Year of the Mouse» – like sjelden som gull

Den australske gullunarserien ble lansert av Perth Mint i 1996. «Year of the Mouse» ble først preget i 1996 og igjen i 2008. Neste utgave av «Year of the Mouse» vil først bli tilgjengelig i 2020, når musa ifølge den kinesiske månekalenderen nok en gang vil søke etter nye muligheter. I 1996 var gullmynten tilgjengelig i 1 oz, ¼ oz, 1/10 oz og 1/20 oz, mens det i 2008-utgaven ble lagt til fire vekter: 10 kg, 1 kg, 10 oz og 2 oz. Opplaget på 1 unse i 1996 var på 16 593 mynter, men 2008-utgaven ble utsolgt og nådde maksimumsopplaget på 30 000. Samlet opplag av «Year of the Mouse»-mynter (alle størrelser medregnet) er 80 252. Dette er et ekstremt lavt tall sammenlignet med opplaget av andre velkjente investeringsbullionmynter. For eksempel preges det hver fjerde måned like mange australske kengurugullmynter på 1 unse som hele opplaget av «Year of the Mouse»-gullserien. Den australske «Year of the Mouse»-gullunaren er derfor velegnet for samlere, fordi den er naturlig like sjelden som gull.

Mynt verdi beskrivelse
100 dollars
Diameter
39.34
Finhet
999.9
Gull vekt i gram
31.10347
Produkt vekt i gram
31.10658
Gull vekt i Troy ounces
1
Produsent
The Perth Mint
Produsent land
Australia

Advers

Fremsiden (2008) av mynten viser en byste av dronning Elizabeth II. Dronningen er avbildet siden Australia er medlem i samveldet av nasjoner (Commonwealth of Nations). Dronning Elizabeth II er derfor Australias regjerende konstitusjonelle monark. Over dronningens byste står teksten «ELIZABETH II» og «AUSTRALIA». Under bysten står myntens nominelle verdi på 100 dollar, vekten og renheten samt gravørens initialer IRB – Ian Rank-Broadley.

Revers

Baksiden (2008) av mynten viser en fredfull mus på steiner. Under musa står det «Year of the Mouse», til venstre står bokstaven P, for «Perth Mint», og over står det kinesiske tegnet for «mus».

Emballasje

Hver mynt pakkes individuelt i en plastkapsel.

Produktets verdi
Risiko hvis du selger tilbake med en gang

Sikker og rask levering av Bring

Din bestilling er forsikret og levert av Bring. Etter at vi har mottatt din betaling, sendes produktene innen 24 timer. Leveringstid er innen 3-4 virkedager. Hvis du ønsker, kan du også personlig hente bestillingen på et av våre kontorer i X samme dag vi mottar betalingen. I tilfeller der vi ikke kan sende bestillingen din med en gang, vil vi alltid informere deg om tidsforsinkelsen.

Forsikring

Pakken er fullstendig forsikret og hvis i det svært usannsynlige tilfellet at pakken blir borte eller skadet, vil vi sende varene tilbake eller refundere pengene dine. Forsikringskostnadene avhenger av verdien av bestillingen din (1% av verdien).

Sporing

Når produktene er pakket og sendt, vil du motta instruksjoner og en kode for å spore forsendelsen.

Forventet fraktkostnader

Tavex tilbyr enkel og sikker frakt for all netthandel. Ta en nærmere titt på kostnadene.

Stort lager tilgjengelighet

De fleste Tavex produkter er alltid på lager, og derfor kan Tavex tilby deg rask levering og du kan plukke varene dine samme dag, med markedsledende priser. Tavex er en offisiell partner for alle de største myntene i verden, som Perth Mint Australia, den østerrikske Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd, gullbaremarkedet PAMP Suisse og Valcambi og andre gullfabrikker og forhandlere.

Samme dag pickup

Du er velkommen til å besøke vårt kontor i åpningstider for å få en gratis konsultasjon eller lære mer om et bestemt produkt. Hvis du kjøper på nettet, kan du hente produktene samme dag vi mottar betalingen.

Lave priser

Over 25 år på markedet og store volumer har gjort det mulig for oss å tilby deg de beste prisene på markedet. Med Tavex kan du maksimere avkastningen på investeringen på grunn av lave marginer og spreads.

Vare på lager

Dette produktet er på lager og sendes rett etter at betalingen er gjennomført, eller kan plukkes opp fra butikken.

Tavex ID

Opprett en Tavex ID og få porteføljeforvalter, personlig rådgiver og flere andre fordeler. Se fordelene her.

Opprett en Tavex ID
Tavex ID

Opprett en Tavex ID og få porteføljeforvalter, personlig rådgiver og flere andre fordeler. Se fordelene her.

Book en privat konsultasjon gratis
Lær mer om investeringsprodukter og få verdifull innsikt i markedet.