Våre samarbeidspartnere

Vi får våre produkter direkte fra
våre samarbeidspartnere
som er noen av de største
navnene i gull industrien

Vi får produktene våre direkte fra partnere som er noen av de største navnene i gullindustrien.

Valcambi er et sveitsiskbasert edelmetallraffineri som ble grunnlagt i 1961, kjent verden over som en av de største produsentene og leverandørene av støpte og pregede barrer. Valcambis edelmetallbullioner roses verden for sine fremragende kvaliteter, og er et vitnesbyrd om sveitsisk håndverksekspertise, noe som gjør dem svært ettertraktede. Selskapet produserer sine produkter i Balerna i Sveits, der de driver et av verdens største anlegg for edelmetaller, og er i stand til å raffinere imponerende 2000 tonn edelmetaller per år.

For å sette disse tallene i perspektiv må vi huske på at den globale gullproduksjonen fra gruver i 2013 var 3000 tonn. Den samlede årlige verdien av det som bearbeides ved dette anlegget, er virkelig imponerende, og det faktum at Newmont Mining, et av verdens største gullgruveselskaper, har en majoritetsandel i selskapet, er en indikasjon på Valcambis betydning som et av verdens ypperste edelmetallstøperier. Valcambi er anerkjent av alle store edelmetallbørser, den sveitsiske nasjonalbanken og LBMA (London Bullion Market Association), og har kunder som varierer fra detaljhandlere til noen av de største internasjonale finansinstitusjonene, regjeringer og sentralbanker.

 

PAMP ble grunnlagt i Sveits i 1977, og har siden vokst til å bli verdens største produsent av edelmetallbarrer, med vekter som varierer mellom 1 og 100 gram. PAMPs hovedanlegg ligger i den pittoreske sveitsiske landsbyen Castel San Pietro, og der driver man et avansert raffineri og et produksjonsanlegg som tilbyr sveitsisk teknologikunnskap og de nyeste produksjonsprosessene for deres berømte edelmetallbullion. PAMP er kjent for å være markedsledende innen innovasjon og produksjon av edelmetallbullion for detaljhandel, og selskapet var den første edelmetallprodusenten som prydet baksiden av gullbarrene sine med ulike estetisk tiltalende motiver.

En av disse, den vakre romerske gudinnen for lykke, Fortuna, ble en verdenssuksess og fremstår i dag som et kvalitetsstempel på PAMPs kompetanse som produsent. Det er ikke overraskende at forkortelsen PAMP (Produits Artistiques Métaux Précieux) betyr nettopp kunstneriske edelmetallprodukter. PAMPs edelmetallbarrer er med sin høye kvalitet og renhet akkreditert av den sveitsiske nasjonalbanken og LBMA (London Bullion Market Association), noe som gjør dem til førstevalget for ledende finansinstitusjoner, sentralbanker, investorer og samlere over hele verden.

Austrian Mint Logo

Münze Österreich (det østerrikske myntverket) er et datterselskap av den østerrikske sentralbanken, og kan spore sine aner helt tilbake til 1100-tallet. Historien om Münze Österreich begynner i 1194, da Richard Løvehjerte betalte 12 tonn sølv for å sikre at han ikke skulle bli fengslet av den østerrikske hertugen Leopold V. Den østerrikske hertugen skulle senere komme til å bruke sølvet til å prege sølvmynter og dermed legge grunnlaget for Münze Österreich. Gjennom sin lange og rike historie har Münze Österreich produsert mange av Europas mest kjente og brukte mynter, deriblant gullkroner, gylden, dukater og sølvmynter som Maria Theresa-daleren. Mange av gullmyntene som er preget av Münze Österreich, ble brukt i handelen i keiserriket Østerrike-Ungarn, mens sølvdaleren var en av de vanligste sølvmyntene som ble brukt i internasjonal handel mellom årene 1750 og 1950. I dag er myntverket best kjent for å produsere Europas mest etterspurte investeringsmynter, Østerrikske Filharmonien, også kjent som Wien-filharmonikernes gull- og sølvmynter.

 

Perthmint Australia

Perth Mint er et av verdens ledende myntverk og raffinerier av edelmetaller, og holder til i byen Perth i Australia. Perth Mint ble grunnlagt i 1896 av britiske Royal Mint som et svar på de nyoppdagede gullforekomstene i Western Australia (Vest-Australia). Perth Mints oppgave var å raffinere gullmalm fra gruvene og prege gullmynter, såkalte sovereigner, fra de raffinerte barrene. Mellom 1899 og 1931 produserte Perth Mint et betydelig antall gullsovereignmynter som ble distribuert i Australia og i hele det britiske imperiet til bruk som gangbar valuta.

Den britiske kontrollen over Perth Mint ble i 1971 overført til den føderale regjeringen i Western Australia, som ble eier av myntverket. I dag hylles Perth Mint for den ekstraordinære kvaliteten på sine investeringsmynter i verdensklasse, som Australian Gold Kangaroo, Kookaburra og Koala-sølvmynter, og halvmåneserien i gull og sølv. Perth Mint har vært medlem av London Gold Market (forgjengeren til LBMA) siden 1934.

 

China Great Wall Coins Investments Ltd er et datterselskap av China Coin Inc., som er underlagt Kinas folkebank (den kinesiske sentralbanken). Siden stiftelsen i 1987 har selskapet spesialisert seg på salg av kinesiske jubileumsmynter av både edelmetaller og vanlige metaller, samt jubileumssedler. Selskapet preger også nasjonale jubileumsmynter med tillatelse fra Kinas folkebank. Kina Great Wall Coins distribuerer de mest berømte kinesiske investeringsmyntene, nemlig de kinesiske gullpanda- og sølvpandamyntene.

 

Heraeus

Heraeus Precious Metals er en del av Heraeus Holding, et teknologiselskap som ble stiftet i 1851, og som i dag er et av Tysklands største privateide selskaper med en årsomsetning på over 20 milliarder euro. Selskapets hovedkontor ligger i den tyske byen Hanau, hvor de driver en raffinerings- og edelmetallfabrikk som er en av Tysklands største. De produserer landets mest kjente bullion under merket «Heraeus». Konsernet har over 12 000 ansatte i mer enn 100 datterselskaper over hele verden, og driver en rekke virksomheter, som for eksempel produksjon og salg av edelmetaller, produksjon av høykvalitets biomaterialer, medisinske og farmasøytiske produkter samt produksjon av avanserte teknologikomponenter. Heraeus Precious Metals er et akkreditert medlem av LBMA.

 

Istanbul Gold Refinery Inc

Istanbul Gold Refinery, eller IGR, ble etablert i 2002 i Istanbul og er av de største edelmetallraffinerier og produsenter av edelmetallbarrer i Tyrkia. IGR var det første tyrkiske raffineriet som fikk plass på LBMAs akkrediteringsliste, og også det første til å bli akkreditert av Borsa Istanbul (Istanbuls gullbørs) og Dubai Multi Commodities Centre. IGR produserer et bredt spekter av investeringsbarrer av gull og sølv med omfattende distribusjon i Tyrkia og regionen.

 

Metalor Technologies SA

Metalor Technologies er et anerkjent sveitsisk raffineri og en produsent som har eksistert siden 1852. Selskapets hovedanlegg ligger i Neuchatel i Sveits, der man driver en raffineringsfabrikk som produserer 650 tonn edelmetallbarrer i året for finansinstitusjoner og private investorer. De produserer også metaller med høy renhet og komponenter til høyteknologisk industri. Metalor har vært medlem av London Gold Market (forgjengeren til LBMA) siden 1934, noe som gjør Metalor til en av de eldste produsentene av disse verdifulle barrene.

PARTNERE

Våre samarbeidspartnere - Tavex
Våre samarbeidspartnere - Tavex
Våre samarbeidspartnere - Tavex
Våre samarbeidspartnere - Tavex
Våre samarbeidspartnere - Tavex
Våre samarbeidspartnere - Tavex