Opprett varsel

Opprett ny pris bot

+ -

Opprett ny pris bot

Prisbot sammendrag

Du kan avbryte PriceBot når som helst og har ingen forpliktelser når boten foretar automatisk bestilling.

UTSOLGT

30 g Kinesisk Panda sølvmynt fra 2021

Tavex er stolte over å kunne tilby den nye kinesiske pandamynten – den mest populære sølvbullionmynten fra ... les mer
Vi kjøper

Introduksjon

Tavex er stolte over å kunne tilby den nye kinesiske pandamynten – den mest populære sølvbullionmynten fra Kina. Mynten ble lansert som betalingsmiddel av den kinesiske sentralbanken i 1983, og er den første bullionmynten med varierende utforming av hovedmotivet. Dette setter samlere stor pris på. Mynten har en renhet på 99,9%, og portretterer en pandabjørn. Pandaen er et kinesisk nasjonalsymbol, og et av verdens mest sjeldne dyr.


I den nye serien går man bort fra systemet med troy unse og over til å bruke det metriske systemet. Myntene vil være tilgjengelige i 30g-versjon.


Myntene er gravert på en unik måte, som viser pandabjørnens sorte og hvite flekker i pelsen. Det kunstneriske preget og den høye kvaliteten har gjort den kinesiske pandamynten til en av de fire mest ettertraktede investeringsmyntene i verden. Tavex er offisiell distributør av kinesiske pandamynter i Europa, og kan tilby konkurransedyktige priser for enhver mengde av denne verdifulle bullionmynten.

Hvorfor kjøpe?

 

 • Kinesiske sølvpandamynter har en betydelig potensiell verdi. Kinesiske sølvpandamynter er ettertraktet av samlere på grunn av det begrensede årlige opplaget og det varierende designet, og har en betydelig verdi på annenhåndsmarkedet.
 • Kinesiske sølvpandamynter er penger. Mynten er gyldig betalingsmiddel i Kina.
 • Den kinesiske sølvpandamynter er internasjonalt anerkjent. Denne sølvbullionmynten er det eneste gyldige betalingsmiddelet i verden som portretterer en pandabjørn, noe som gjør den anerkjent hos investorer over hele verden. 
 • Sølvpandamynter er i 99,9 % rent sølv. På mange måter er det mer spennende å holde en sølvpandamynt i hendene enn en legert sølvmynt.    
 • Kinesiske sølvpandamynter er det samme som sparing.  Sølvpandamynter er et ideelt valg for alle investorer som tenker langsiktig og som setter pris på sikkerheten og stabiliteten ved å eie fysiske og anerkjente sølvmynter som har status som lovlig betalingsmiddel.
 • Sølvpandamynter er perfekte å utvide og skape variasjon i porteføljen din. Sølv har en lav korrelasjon med andre former for investeringer og sølvpandamynter er derfor perfekte som mottiltak til uforutsette markedsrisikoer.

Å kjøpe sølv betyr lav risiko og opprettholdelse

Sølvs verdi har vokst gjennom årene, noe som gjør at det er en smart investering for sparing eller opprettholdning av midler.

 • Produkt verdi
  290,54 NOK
 • Kjøps pris
  189,60 NOK
 • Din risiko nå
  100,94 NOK

Fakta: sølvpriser i NOK har økte 54.97% de siste 8 årene. Den laveste prisen var 102,04 NOK/oz og den høyeste var 268,93 NOK/oz. Markedsprisen idag er 196,58 NOK/oz

I motsetning til amerikanske Eagle-, østerrikske Philharmonic-, kanadiske Maple Leaf-mynter og andre kjente gullbullionmynter som utgis i ubegrensede mengder, har den kinesiske gullpandamynten et årlig begrenset opplag. Opplaget kan imidlertid justeres hvert år. I tillegg til dette varierer designet av hovedmotivet, noe som har bidratt til at eldre mynter kan oppnå en betydelig samleverdi på annenhåndsmarkedet. Som en følge av stadig høyere etterspørsel økte den kinesiske sentralbanken i 2014 det årlige opplaget av den mest populære 1-unsemynten til en million per år, det høyeste noensinne. Dette økte tilbudet har dempet prisen på 2014-utgaven av gullpandamynter noe på annenhåndsmarkedet, men på lengre sikt har disse myntene likevel attraktive muligheter for investorer.

Det er flere faktorer som spiller inn på den fremtidige verdien på kinesiske gullpandamynter. De er Kinas eneste gullmynter som er lovlig som betalingsmiddel. Det finnes 1,35 milliarder kinesere, og nåværende opplagsproduksjon på gullpandamynter på 1 unse er 1 million per år. Til sammenligning har USA en befolkning på 320 millioner, mens de i gjennomsnitt preger 850 000 Gold Eagle-mynter på 1 unse per år. I tillegg er det nå fri markedsprising av gull i Kina, og kinesiske borgere kan investere og drive handel med edelmetallet. Dette har vært mulig i bare litt over ti år, men gir ytterligere rom for at gullets popularitet kan øke i Kina. Utbredelsen av kinesiske gullpandamynter i Kina er også noe som tas med i betraktning. Inntil nylig har mynthandelen vært under statlig kontroll, slik at kun offentlige institusjoner kunne selge myntene, og markedet har vært svært ineffektivt. Dette har nå bedret seg, og bullionforhandlere og finansinstitusjoner kan legge til rette for fri mynthandel. Den kinesiske regjeringen fremmer eierskap av gull offentlig, noe vi ikke ser i vestlige land, og Kina er nå verdens største gullforbruker. Det er ventet at etterspørselen vil stige ytterligere i årene som kommer, noe som vil fremme likviditeten og mulighetene i det kinesiske gullmarkedet. Dette vil være direkte fordelaktig for eiere av gullpandamynter.

Kinesiske gullpandamynter markerte begynnelsen på Kinas liberalisering av bullionmarkedet

I motsetning til de fleste store vestlige økonomier har Kina aldri brukt gull, men derimot sølv som hovedanker for sitt pengesystem. Systemet basert på sølv ble brukt i flere århundrer, men den store depresjonen under fremveksten av kommunismen i 1930-årene førte til at myndighetene forlot sølvstandarden til fordel for en ren papirstandard.  For å støtte det nye fiat-systemet ble det innført regler som slo fast at sirkulerende monetært sølv måtte overgis til myndighetene i bytte for den nye papirvalutaen. På tross av de strenge reglene var kommersiell handel av sølv samt eierskap av smykker og antikviteter av gull fortsatt lov, om enn kun i en kort periode. På slutten av 1930-tallet brøt den kinesisk-japanske krigen ut, og rivaliseringen mellom kommunistene og de kinesiske myndighetene fremkalte et forbud mot all form for eierskap av edle metaller.

Dette forbudet varte i fem tiår, før den kinesiske regjeringen gjorde en økonomisk og filosofisk snuoperasjon med hensyn til det kinesiske bullionmarkedet og innførte kinesiske gull- og sølvpandamynter i henholdsvis 1982 og 1983. Etter dette begynte de kinesiske myndighetene sakte å fjerne forbudene som hadde blitt innført siden 1930-tallet. Gullpandamynten var et symbol på liberaliseringen av edelmetallmarkedet og økonomien, og markerte overgangen til og grunnlaget for det moderne pengesystemet i Kina.

 

Den kinesiske pandabjørnen

Beslutningen om å bruke pandabjørnen som hovedmotiv har spilt en viktig rolle i den vellykkede markedsføringen av kinesiske gullpandamynter. Pandaen lever i det sentrale Kina, og kjennetegnes av de sorte flekkene rundt øynene og ørene. Til tross for at det sjarmerende vesenet har status som kinesisk nasjonalsymbol, er pandabjørner dessverre svært sjeldne dyr. På grunn av avskoging og kommersielt jordbruk har store deler av pandaens naturlige habitat blitt ødelagt. Dermed har det vært en kraftig nedgang i pandabestanden, og det lever nå kun omkring 2000 individer i det fri. Den kinesiske regjeringen har det siste tiåret gjort omfattende tiltak for å bremse denne utviklingen. Selv om pandaen fortsatt er en truet art, viser nyere undersøkelser at disse tiltakene nytter og at bestanden av ville pandaer har begynt å ta seg opp igjen.

I motsetning til amerikanske Eagle-, østerrikske Philharmonic-, kanadiske Maple Leaf-mynter og andre kjente gullbullionmynter som utgis i ubegrensede mengder, har den kinesiske gullpandamynten et årlig begrenset opplag. Opplaget kan imidlertid justeres hvert år. I tillegg til dette varierer designet av hovedmotivet, noe som har bidratt til at eldre mynter kan oppnå en betydelig samleverdi på annenhåndsmarkedet. Som en følge av stadig høyere etterspørsel økte den kinesiske sentralbanken i 2014 det årlige opplaget av den mest populære 1-unsemynten til en million per år, det høyeste noensinne. Dette økte tilbudet har dempet prisen på 2014-utgaven av gullpandamynter noe på annenhåndsmarkedet, men på lengre sikt har disse myntene likevel attraktive muligheter for investorer.

Det er flere faktorer som spiller inn på den fremtidige verdien på kinesiske gullpandamynter. De er Kinas eneste gullmynter som er lovlig som betalingsmiddel. Det finnes 1,35 milliarder kinesere, og 2014 opplagsproduksjon på gullpandamynter på 1 unse er 1 million per år. Til sammenligning har USA en befolkning på 320 millioner, mens de i gjennomsnitt preger 850 000 Gold Eagle-mynter på 1 unse per år. I tillegg er det nå fri markedsprising av gull i Kina, og kinesiske borgere kan investere og drive handel med edelmetallet. Dette har vært mulig i bare litt over ti år, men gir ytterligere rom for at gullets popularitet kan øke i Kina. Utbredelsen av kinesiske gullpandamynter i Kina er også noe som tas med i betraktning. Inntil nylig har mynthandelen vært under statlig kontroll, slik at kun offentlige institusjoner kunne selge myntene, og markedet har vært svært ineffektivt. Dette har nå bedret seg, og bullionforhandlere og finansinstitusjoner kan legge til rette for fri mynthandel. Den kinesiske regjeringen fremmer eierskap av gull offentlig, noe vi ikke ser i vestlige land, og Kina er nå verdens største gullforbruker. Det er ventet at etterspørselen vil stige ytterligere i årene som kommer, noe som vil fremme likviditeten og mulighetene i det kinesiske gullmarkedet. Dette vil være direkte fordelaktig for eiere av gullpandamynter.

Produkt vekt i gram
30.03
Sølv vekt i gram
30
Finhet
999
Sølv vekt i Troy ounces
0.96452
Diameter
-
Tykkelse
-
Mynt verdi beskrivelse
10 yuan
Produsent
Kina

Advers

Sølvpandamynten avbilder Himmelens tempel, som står på UNESCOs verdensarvliste og består av en samling religiøse bygninger i sentrum av Beijing. Over tempelet står de kinesiske tegnene for «Folkerepublikken Kina». Nederst på mynten står produksjonsåret.

Revers

Der finnes også vekt i gram, myntens renhet og nominell verdi.

Emballasje

Hver mynt pakkes i plastkapsel.

Produktets verdi
Risiko hvis du selger tilbake med en gang

Sikker og rask levering av Bring

Din bestilling er forsikret og levert av Bring. Etter at vi har mottatt din betaling, sendes produktene innen 24 timer. Leveringstid er innen 3-4 virkedager. Hvis du ønsker, kan du også personlig hente bestillingen på et av våre kontorer i X samme dag vi mottar betalingen. I tilfeller der vi ikke kan sende bestillingen din med en gang, vil vi alltid informere deg om tidsforsinkelsen.

Forsikring

Pakken er fullstendig forsikret og hvis i det svært usannsynlige tilfellet at pakken blir borte eller skadet, vil vi sende varene tilbake eller refundere pengene dine. Forsikringskostnadene avhenger av verdien av bestillingen din (1% av verdien).

Sporing

Når produktene er pakket og sendt, vil du motta instruksjoner og en kode for å spore forsendelsen.

Forventet fraktkostnader

Tavex tilbyr enkel og sikker frakt for all netthandel. Ta en nærmere titt på kostnadene.

Stort lager tilgjengelighet

De fleste Tavex produkter er alltid på lager, og derfor kan Tavex tilby deg rask levering og du kan plukke varene dine samme dag, med markedsledende priser. Tavex er en offisiell partner for alle de største myntene i verden, som Perth Mint Australia, den østerrikske Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd, gullbaremarkedet PAMP Suisse og Valcambi og andre gullfabrikker og forhandlere.

Samme dag pickup

Du er velkommen til å besøke vårt kontor i åpningstider for å få en gratis konsultasjon eller lære mer om et bestemt produkt. Hvis du kjøper på nettet, kan du hente produktene samme dag vi mottar betalingen.

Lave priser

Over 25 år på markedet og store volumer har gjort det mulig for oss å tilby deg de beste prisene på markedet. Med Tavex kan du maksimere avkastningen på investeringen på grunn av lave marginer og spreads.

Varen er ute av lager

Dette produktet finnes ikke på lager, men du kan forhåndsbestille den. Varen vil bli sendt om X-Y dager.

Tavex ID

Opprett en Tavex ID og få porteføljeforvalter, personlig rådgiver og flere andre fordeler. Se fordelene her.

Opprett en Tavex ID
Tavex ID

Opprett en Tavex ID og få porteføljeforvalter, personlig rådgiver og flere andre fordeler. Se fordelene her.

Book en privat konsultasjon gratis
Lær mer om investeringsprodukter og få verdifull innsikt i markedet.