Opprett varsel

Virtuell Gull

Publisert etter siim.nomm@tavid.ee kategori Nyheter på 03.05.2022
Gullpriser (XAU-NOK)
18 015,75 NOK/oz
  
- 54,30 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
218,53 NOK/oz
  
- 2,38 NOK

Du har kanskje hørt  om fysisk gull og virtuelt gull og har lurt på hva som er best eller hva forskjellen er?

Selv om du forstår godt hva som menes med fysisk gull, kan det være  vanskelig å forstå hva som menes med virtuelt gull.

Gull sammenliknet med andre aktiva – klasser ?  

Nei, virtuelt gull er ikke et bilde av en eske med gull på datamaskinen eller telefonen din. Virtuelt gull er såkalt “papirgull”, eller børshandlede gullfondsenheter, gullgruveaksjer eller andre instrumenter som ikke er fysisk håndgripelige. Dette betyr at gull kan handles på internett uten at du trenger bevege deg ut av sofaen.

Ved første øyekast kan dette virke som en tryggere og mer praktisk måte å investere i gull på, spesielt siden en stor andel av transaksjonene har blitt flyttet til nettet. Men siden en av fordelene og egenskapene til fysisk gull er evnen til å realisere det raskt eller å ta det med deg uten å bli påvirket av tredjeparter, er etter vår oppfatning det faktum at eiendommen er i eierens eie uansett en tryggere og sikrere måte å bevare og sikre sine verdier.

Er gull fortsatt en interessant aktivaklasse når vi har virtuell gull?

Men er gull fortsatt som enhver annen aktivaklasse? Det er i denne sammenheng verdt å tenke på gullets natur. I motsetning   til  fiat-valutaer som trykkes dersom politiske hensyn  krever det, og nye aksjer  noteres på  børsen, forblir gull uendret i mengde.  Det er riktig at gullgjenstander smeltes fortsatt ned og helles over, men gullets verdi har absolutt ikke avtatt over tid – heller ikke  dets følelsesmessige verdi.

Det at gull ikke kan produseres er en av de viktigste grunnene til å foretrekke fysisk gull. Som nevnt er du  ved å eie fysisk gull uavhengig av tredjeparter eller institusjoner. Det er heller ingen grunn til å bekymre seg for en  eventuell   realisasjon: gull er allment aksepter overalt av alle. Om nødvendig kan det selges enkelt og raskt.

Fysisk gull eller virtuell gull? Valget er ditt!

Når du  reflkekterer over en  aktuell investering, er det verdt å vurdere de spesielle og unike egenskapene til gull. Hvis virtuelt gull handler om finansielle instrumenter ervervet gjennom avtaler som lar deg eie noe av gullet i den andre enden av verden, så rettferdiggjør ikke eksistensen og verdien av fysisk gull seg selv. Å investere i fysiske gullbarrer eller i form av en gullmynt er og vil være den sikreste måten. Så det er verdt å være smart og tenke seg om: Hvis du måtte velge mellom noe som kan miste sin verdi med et tastetrykk   sammenliknet medhva som  er tilgjengelig i en fysisk form og hvor verdien  har holdt seg gjennom  årtusener er anvendt i ulike sammenhenger i hverdagen   og mulig å innløse umiddelbart, hva vil du da velge å investere i?

Se våre produkter: https://tavex.no/gull/

 

 

Gullpriser (XAU-NOK)
18 015,75 NOK/oz
  
- 54,30 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
218,53 NOK/oz
  
- 2,38 NOK
Annbefalte artikler

Du kan også gjerne lese