Add price alert

Fire enkle grunner til å investere nettopp i gull

Published by siim.nomm@tavid.ee in category News on 05.07.2022
Gold price (XAU-NOK)
24543,50 NOK/oz
  
- 269,10 NOK
Silver price (XAG-NOK)
313,72 NOK/oz
  
+ 0,12 NOK

Har du noen gang lurt på hvorfor investorer velger en eller annen aktivaklasse å investere i? Ofte er beslutningen basert på hva andre mennesker gjør eller hva man selv har forsket litt på tidligere. La oss gjøre det enklere for deg og peke på de viktigste grunnene til å investere nettopp i gull.

  1. Diversifiser porteføljen din med omhu

Selv om det hele tiden snakkes om porteføljediversifisering i investeringsverdenen, er det fortsatt et stort antall mennesker som ikke vet hvordan de skal gjøre det målrettet – ofte investeres verdier i aksjer i én region eller sektor, og hvis aksjekursen faller eller sektoren bremser ned, faller hele porteføljen med et smell.

Gull er en fin måte å spre risiko, nettopp fordi verdien av gull vanligvis øker når prisen på aksjer og andre aktivaklasser med høyere risiko faller. Dette betyr at i det stadig skiftende aksjemarkedet tilbyr gull investoren en fallskjerm eller en livbåt.

Ja, fysisk gull er uattraktivt for mange investorer da det er kjent som et middel til å bevare verdier i stedet for å få dem at vokse, men gull har historisk gitt utmerket beskyttelse mot inflasjon og er, til tross for lavere avkastning, en sikker beskyttelse i tilfelle andre investeringer skulle kollapse. I et stadig varmere marked bør risikospredning også vurderes!

  1. En investeering du kan ta å føle på

Hvor investeringsverdenen overveiende har gått over til internett i dag, bør vi også tenke på hva som ville skje hvis vi ikke har tilgang til internett i en periode, med andre ord, hvis «kabelen trekkes ut av veggen».

I lys av mulige kriser har nyere historie vist at det er gull som gir beskyttelse til verdier i slike unormale perioder. Det er en ekte offline eiendel som er likvid i nesten alle situasjoner. For eksempel kan eiendom sies å være en ekte offline verdi, men gull lar deg investere og selge verdier i betydelig mindre beløp.

Det skal bemerkes at ovenstående kun gjelder fysisk gull – ved såkalt virtuelt gull kan ikke denne garantien gis, da den også eksisterer, som navnet tilsier, i et virtuelt miljø. Dermed har fysisk gull en ganske unik egenskap i dagens verden – det er en av få aktivaklasser som kan kontrolleres 100 % av eieren.

Det er derfor opp til deg, ikke noen andre, å bestemme bruken av fysisk gull. Hvis du ønsker det, kan du når som helst foreta en salgs- eller byttetransaksjon med fysisk gull, som har minimal forbindelse med tredjeparter (om ønskelig, også helt anonymt).

  1. Ingen tviler på det særegne ved gull

Gull har vært veldig viktig for menneskeheten i årtusener, enten det er investeringer, kontanter, gifteringer, elektronikk, satellitter, filmer, kirker eller noe annet. Det er tydelig at «gullfeber» ikke har forsvunnet fra verden – alle vet hva gull er og hvorfor det er verdifullt.

Så når du investerer i gull, trenger du aldri å tvile på om gullet fortsatt er flytende eller ikke. En kjøper finnes alltid til gull, uavhengig av kontinent eller økonomisk område. Det universelle ryktet til gull sikrer derfor at verdiene dine blir bevart, uavhengig av i hvilket geografisk område du ønsker å selge dem.

  1. Gull HAR en ende og en kant

Selv om det er mange gullgruver i verden, som betyr at det utvinnes gull hvert år fra jordskorpen, vil det ikke forbli slik for alltid. Utvinningen av dette edle metallet blir nemlig mer og mer komplisert og kostbart, ettersom arbeidet beveger seg dypere og dypere inn i jordskorpen. Som et resultat er det spådd at gullgruvedrift kan avsluttes allerede om noen tiår.

Hvis det ikke er en slik «bekymring» for andre aktivaklasser, taler det faktum at det ikke er uendelig i verden for å investere i gull. Det har nemlig blitt beregnet at den totale mengden gull utvunnet gjennom verdenshistorien ville være omtrent 4 olympiske bassenger. Det er jo ikke så mye?

Når det gjelder gull er derfor et av hovedkriteriene for et universelt betalingsinstrument garantert – knapphet! Dette kan absolutt ikke lenger sies om noen valuta i dag.

 

Gold price (XAU-NOK)
24543,50 NOK/oz
  
- 269,10 NOK
Silver price (XAG-NOK)
313,72 NOK/oz
  
+ 0,12 NOK

You might also like to read