Opprett varsel

Våre offisielle partnere

Publisert etter siim.nomm@tavid.ee kategori Nyheter på 02.06.2022
Gullpriser (XAU-NOK)
26342,30 NOK/oz
  
+ 29,30 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
315,89 NOK/oz
  
+ 4,05 NOK

Våre offisielle partnere

I en verden av investeringsgull handler alt om tillit. Som et resultat av dette tilbyr Tavex kun varer fra verdens største og mest anerkjente raffinerier og myntverk til sine kunder.

Som et resultat har kundene tilgang til garanterte produkter og internasjonalt anerkjente bullions som alltid er av høy kvalitet og inkluderer spesifikke mengder gull og sølv. De kan handles i alle land til priser som vanligvis er nær spotprisen på gull. Dette resulterer i at Tavex gir et billig og fleksibelt alternativ til sine kunder – som en sikkerhet mot inflasjon og for å spare for fremtiden.

Våre partnere er listet opp nedenfor. Vi har inkludert en oversikt over hvordan de ble de mest kjente raffineriene og gruvearbeiderne innen investeringsgullindustrien.

 

The Royal Mint

Royal Mint har utviklet seg gjennom årene til å bli en sofistikert produsent, som nå er et statlig eid selskap. Royal Mint har utviklet seg sammen med Storbritannia gjennom sin 1100-årige historie, gjennom kriger og politiske omveltninger, sosiale og økonomiske gjennombrudd og tekniske fremskritt.

Det er vanskelig å tenke på et mer passende sted å starte et spareprogram for edelmetaller, eller å diversifisere investeringsporteføljen din, enn The Royal Mint – hjemmet til Storbritannias gull.

Ved å tilby gull, sølv og platinabullions som er godkjent av dronningen Elizabeth II, stoler tusenvis av investorer over hele verden på The Royal Mint. The Royal Mint tilbyr også en rekke spareprogrammer for edle metaller som passer for alle stadier av livet: fra å skaffe en gullsikkerhet for et barn, til å planlegge en gylden pensjonisttilværelse.

https://tavex.no/gull/1-oz-britannia-gullmynt/

 

Valcambi Suisse

Valcambi, grunnlagt i 1961, er det største sveitsiske raffineriet når det gjelder mengden gull som blir behandlet. Raffineriet behandlet 1200 tonn gull i 2020, som er 50% mer enn andreplassen når det gjelder volumet av gull som blir behandlet.

Gullbarrer som er produsert av Valcambi er blant de mest kjente og ettertraktede gullbullions i verden. Videre inneholder Valcambis inventar et bredt utvalg av gullbarrer, mynter og medaljonger.

Valcambi er også en pioner for sosiale relasjoner. I tillegg til sine standard gullvarer, har raffineriet introdusert en kolleksjon med grønne gullprodukter. Grønt gull utvinnes og distribueres utelukkende fra gruver som overholder de høyeste miljø- og arbeidssikkerhetskravene.

 

PAMP

Tavex Bullion selger også produkter fra PAMP, et annet sveitsisk raffineri. Den årlige kapasiteten er 450 tonn gull og 600 tonn sølv. Siden Sveits raffinerer mellom 65% og 75% av verdens gull, er PAMP fortsatt en av verdens ledende produsenter av investeringsgull.

Kvaliteten på arbeidet er en av de mest karakteristiske egenskapene til gullbarrer produsert av et anerkjent raffineri eller myntverk. PAMP er et fremtidsrettet firma som var det første som produserte barrer gravert med illustrasjoner av kjente mytologiske eller historiske personer. Det er derfor ingen overraskelse at produktene er populære over hele verden.

Muligens den mest populære gullbullion fra PAMP skildrer bildet av velstandsgudinnen Fortuna, hvor den fikk navnet sitt fra. Bullionen har en gullrenhet på 99,99% og er verdens første investeringsbarr som har et kunstverk.

I 2015 ble PAMP verdens første raffineri til å motta London Bullion Market Associations Gold Certificate of Responsibility. Dokumentet bekrefter at selskapets handlinger ikke bidrar til globale konflikter, menneskerettighetsbrudd eller terrororganisasjoner, og at det overholder høye miljø-, sosial- og ledelsesbestemmelser.

 

Australian Mint (Perth Mint)

Perth Mint ble grunnlagt i 1899 som en del av British Royal Mint. Selv om de ikke var de første på det australske markedet, eksisterer ikke forgjengerne Sydney Mint og Melbourne Mint lenger.

I 1957 var Australian Mint den første i verden som fikk benevnelsen «det reneste gullet». Gullbarren produsert av institusjonen var 99,9999% ren. Det var så imponerende at noen institusjoner, som British Royal Mint, beordret at flere eksemplarer skulle brukes til sammenligning med deres egne gullmynter.

The Australian Mint har oppnådd kommersiell suksess i tillegg til teknologiske fremskritt. De introduserte gullmynten (senere kjent som den australske kenguruen) i 1987, som viste seg å være en umiddelbar hit blant investorer. På debutdagen ble det bestilt bullions med en totalvekt på 150 000 troy ounces (eller 4,8 tonn). Perth Mint forventet en maksimal etterspørsel på 130 000 troy ounces i løpet av de første 3 månedene.

I likhet med de andre raffineriene på listen, tilbyr Australian Mint en bred portefølje av samlingsprodukter i gull- og sølv. Disse inkluderer serien med sykliske investeringsgullmynter. Designet endres årlig for å representere dyret til det respektive året i den kinesiske månekalenderen.

Gjennom årene har Perth Mints samlemynter vunnet mange designutmerkelser. Australske dollar produseres også ved myntverket.

https://tavex.no/gull/australian-kangaroo-gold-coin-1oz/

 

Austrian Mint (Münze Österreich)

Det Østeriske myntverket, opprinnelig kjent som Münze Österreich, er det eldste myntverket som Tavex opererer med. Myntverkets historie kan spores tilbake til Richard Løvehjerte, som ble fengslet i ett år av hertug Leopold V. Den engelske monarken betalte løsepenger på 12 tonn sølv i 1194, og hertugen brukte pengene til å produsere de første myntverkene i Wien.

Et graveringsakademi ble opprettet inne i myntverket på første del av 1700-tallet, som fortsatt opererer i dag, og gravørenes mestring gjenspeiles i myntene som er laget her. Philharmoniker-gullmynten er den mest populære. Den ble utgitt i 1989 og mottok raskt Coin News-prisen for fineste gullmynt grunnet sitt eksepsjonelle design. Det er også Østerrikes første lovlige betalingsmiddel, med et 99,99% innhold av rent gull.

Denne bullion-mynten har en lang liste med priser. Det var den mest solgte gullmynten i verden i 1992. Siden den gang har bullion-mynten vunnet tittelen ytterligere tre ganger. På grunn av dens enorme popularitet er Philharmoniker også tilgjengelig som sølvmynt (fra 2008) og platinamynt (siden 2016).

Bortsett fra Philharmoniker produserer det østeriske myntverket, et av verdens viktigste raffinerier, et mangfoldig utvalg av samlebare bullions, mynter – og til og med smykker. Disse inkluderer gullmynter fra det østerrikske hertugdømmet som viser keiser Franz Joseph. Siden 1988 har den også vært den eneste produsenten av den østerrikske valutaen.

https://tavex.no/gull/1-oz-osteriksk-philharmoniker/

 

Raffinerier er ærlige, ikke sant?

Selv om vi bare har nevnt noen få av verdens beste raffinerier og gruver, gjenstår det et spørsmål: «Hvordan vet vi at raffinerier holder det de lover?»

I den forbindelse er det et par ting å vurdere. Det første er at omdømme er avgjørende i investeringsgullsektoren. Når en industribedrift ikke klarer å levere den kvaliteten de påstår, er det mest sannsynlig at den blir eliminert.

Videre har gull en spesifikk tetthet på 19,3 gram per kubikkcentimeter. Dermed kan gullinnholdet i en mynt eller bullion bestemmes ved hjelp av relativt enkle eksperimenter. Det er også mange vitenskapelige metoder for å bestemme mengden gull i bullions. Med millioner av produkter kjøpt og solgt hvert år, er det enkelt å finne ut hvilke av disse raffineriene og gruvene som er falske.

De fleste selskapene på listen er eid av sentralbanken i det spesifikke landet. Derfor er det vanskelig å tro at en slik institusjon kan lage uredelige produkter.

Den sveitsiske sentralbanken eier ikke Valcambi eller PAMP-raffineriene. I denne situasjonen garanterer imidlertid svært strenge prosedyrer og grundige kontroller for å sikre tryggheten. Det er ingen overraskelse at raffinerier er pålagt å stemple alle gullprodukter med «Essayeur Fondeur»-stempelet. Dette stempelet bekrefter at gullbarrene og -myntene har vært gjenstand for en uavhengig inspeksjon av en utdannet spesialist.

Sist, men ikke minst, er at alle disse raffineriene og gruvene er knyttet til globale markeder. Som et resultat må de tilfredsstille kravene til de relevante institusjonene med ansvar for de relevante markedene. Kjøpmenn i London, for eksempel, må følge standardene til London Bullion Market Association. Organisasjonen produserer en liste over virksomheter som er kjent for å levere i tide. Det østerrikske myntverket, som eies av den lokale sentralbanken, er den eneste som mangler.

Medlemmer av gullmarkedet må med andre ord bestå en rekke tester før de blir akseptert på markedet. De må hele tiden oppgradere sine tjenester og produkter for å bestå. Våre partnere, de nevnte raffineriene og myntene, hjelper oss med å gi deg gullbarrene og -myntene vi tilbyr på Tavex.

 

 

Du kan også gjerne lese