Opprett varsel

Gull & Sølv Prisliste

Opprett ny pris bot

+ -

Opprett ny pris bot

Prisbot sammendrag

Du kan avbryte PriceBot når som helst og har ingen forpliktelser når boten foretar automatisk bestilling.

Gull & Sølv Prisliste

Du kan nyte best prisgaranti og henting samme dag av produktene når du handler hos Tavex. Oppdag lav margin gull- og sølvprodukter og skap gratis prisalarmer.

Oppdatert 5 minutter siden
Betalingsalternativer for gull og sølv

Kundene våre kan kjøpe gull- og sølvprodukter enten ved å bestille i nettbutikken eller ved å besøke et av kontorene våre, hvor de ønskede produktene kan kjøpes over disk. Merk at kunde, betaler og mottaker må være en og samme person. Dette gjelder for kjøp både i nettbutikken og i kontorene.

Betale bestillinger på nettet

Tavex godtar bare bankoverføringer eller Trustly for kjøp i nettbutikken.

1.1 Faktura: Når du har foretatt en bestilling i Tavex’ nettbutikk, får du automatisk tilsendt en faktura med betalingsinformasjon til e-postadressen du oppga under betalingsprosessen. Når du foretar en bankoverføring, henvis alltid til ordrenummeret.

1.2 Trustly: Privatpersoner kan betale med Trustly inntil 65 000 NOK. Husk å velge Trustly som betalingsmetode før du skal betale. Deretter vil du få beskjed om å velge hvilken bank du bruker. Du kan velge mellom følgende banker: DnB, S’banken, Handelsbanken, Nordea, Sparebank 1, Danske Bank, Sparebanken Vest. Du bekrefter transaksjonen med Bank-ID, Bank-ID på mobil eller annen kodebrikke fra banken din. Bruker du Trustly vil pengene bli overført umiddelbart fra din bankkonto slik at du raskt får gjennomført kjøpet ditt.

2. Bestillingens gyldighet: Ettersom prisen på gull og sølv varierer med verdensprisen, må fakturaen betales innen 15 minutter etter at bestillingen er foretatt. På søndager og helligdager må bestillingen være betalt senest 08:00 neste virkedag for å være gyldig. Vi aksepterer en tidsforsinkelse for overføringer mellom ulike banker, men for å holde prisen fast inntil beløpet er klarert, må du sende oss en e-post med opplysning om at du har betalt.

3. Klarering av beløpet: Det kan ta 1–3 virkedager å klarere beløpet, avhengig av banken du bruker (klareringen skjer vanligvis umiddelbart).

4. Overføringsgrenser og avgifter: Det er ingen øvre eller nedre grense, og heller ingen gebyrer, ved bankoverføring av penger til Tavex.

Betale i kassen

Ved kjøp i kassen godtar Tavex kontanter, betalingskort og kredittkort.

1. Kontanter: Forhandlere av gjenstander kan ikke motta vederlag i kontanter på 40 000 kroner eller mer. Dette gjelder også der oppgjøret gjennomføres i flere operasjoner. I hennhold til våre interne regler er vi pålagt til å registrere gyldig legitimasjon på alle kontant kjøp.

2. Betalingskort/kredittkort: Vær oppmerksom på at en avgift på 5 prosent legges til den samlede verdien hvis kjøpet betales med et kredittkort eller annet kort utstedt av en utenlandsk bank. Vi godtar ikke Diners-kort eller American Express. Hvis kjøpet betales med et BankAxept-kort tar Tavex ingen avgift.

Bankkonto

Alle e-shop bestillinger skal betales til TAVEX GULL OG SØLV AS

Betaling kan gjøres til en av disse bankkontoene:

Merk at disse kontonummerene kommer med et IBAN nummer på starten kontonummeret på fakturaen. Så man trenger ikke å skrive inn NO40 eller NO64 da man skal overføre fra en Norsk bankkonto. Man trenger kun de siste 11 siffrene.

BN BANK
Kontonummer: 9235.35.18609

CULTURA BANK
Kontonummer: 1254.62.08778

Det grunnleggende: Hva er vekt- og renhetsmålene for edelmetaller?

Selv om gullets og sølvets vekt noen ganger uttrykkes i kilo eller gram, er det troy-unsen (troy ounce) som er det offisielle vektmålet for å måle edelmetallers masse. En troy-unse (oz) tilsvarer 31,1034768 gram. Vær oppmerksom på at en troy-unse er ikke det samme som en avoirdupois-unse, som tilsvarer cirka 28,34 gram.

Gullets og sølvets renhet måles i en gehalt på tusendeler, her snakker vi altså om metallets renhet i promille. For eksempel: Amerikansk Eagle mynt med en totalvekt på 33,95576 gram har en gullgehalt på 91.67, hvilket vil si 91.67 prosent gullgehalt eller 33,95 x 0,9167 = 31,1 gram rent gull.

I tillegg til renhet er det tradisjonelle renhetsmålet på gull karat (K). Skalaen går opp til maksimale 24 karat, som betyr lik eller større enn 99,9 prosent rent gull. Gullkjeder og gullsmykker i Europa har vanligvis en gullgehalt på 14 og 18 karat, som tilsvarer henholdsvis 14/24 = 58,3 prosent og 18/24 = 75 prosent rent gull.

Les mer: https://tavex.no/hva-menes-med-renhetsmal-og-karat/

Det grunnleggende: Hva menes med spot, innkjøpspris, salgspris, spread og premie?

Spot/spotpris er den rådende markedsprisen på gull og sølv som bestemmes av en rekke faktorer, avhengig av blant annet tilbud og etterspørsel i det globale finansmarkedet. Spotprisen er for én troy-unse på 99,9% rent gull eller sølv.

Innkjøpsprisen er den prisen markedsaktørene, for eksempel Tavex, er villig til å gi for gull eller sølv på ethvert gitt tidspunkt.

Salgsprisen er den prisen markedsaktørene, for eksempel Tavex, er villig til å selge gull eller sølv for på ethvert gitt tidspunkt.

Spread er forskjellen mellom innkjøpspris og salgspris. Dersom innkjøpsprisen på for eksempel 1 oz Gold Philharmonic er € 1000 og salgsprisen er € 1040, kan vi si at «kjøp-salg-spreaden» er på € 40. En lav spread er ofte en god indikasjon på høy likviditet. Produkter med høy likviditet, slik som Gold Philharmonic-mynter, vil ha en lavere kjøp-salg-spread enn andre, mindre kjente gullmynter, hvilket betyr at du som investor vil spare penger når du kjøper eller avhender investeringen din.

Hvert produkt som Tavex selger, innebærer en premie. En premie legges til for å dekke kostnadene for produksjon og distribusjon av varen. Premien beregnes ved å ta prisen på varen minus metallets spotpris. Så hvis den nåværende spotprisen på gull er € 1020, og Tavex selger 1 oz Gold Philharmonic for € 1070, er premien på € 50.

Les alle
Kontakt med kundesupport

Ring oss på +47 23 89 71 22 tavex@tavex.no
Finn nærmeste kontor