Opprett varsel
Opprett ny pris bot
+ -
Opprett ny pris bot
Prisbot sammendrag

Du kan avbryte PriceBot når som helst og har ingen forpliktelser når boten foretar automatisk bestilling.

1/2 oz Australsk Lunar gullmynt fra 2021 (Oksens år)

Utsolgt
Vi i Tavex har lenge samarbeidet med Perth Mint, og er glade for å kunne tilby en ... les mer
Vi selger Vi kjøper
-
12188,54 NOK
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduksjon

Vi i Tavex har lenge samarbeidet med Perth Mint, og er glade for å kunne tilby en av verdens finest produserte gullbullionmynter, den australske lunaren «Year of the Ox». Gullmynten er en del av Perth Mints kronologiske gullmyntsamling, nemlig den australske lunarserien. Hver mynt i serien produseres kun én gang hvert tolvte år, i tråd med den gamle kinesiske månekalenderen. I tillegg har den mest populære 1 unse-versjonen en begrenset årlig produksjon på 30 000 mynter. Dette gjør den til en langsiktig investering med og gir en betraktelig samleverdi på annenhåndsmarkedet. «Year of the Ox»-mynten inneholder 99,99 prosent rent gull, og er produsert med en spesiell pregingsmetode som sikrer at myntene har en svært høy standard. «Year of the Ox»-mynten er et enestående gullkunstverk, og attraktiv for samlere med øye for skjønnhet eller investorer med ønske om en trygg investering som er beskyttet mot inflasjon og økonomiske nedgangstider. Den er likeledes ypperlig for alle som ønsker å gi sine kjære noe helt spesielt og minneverdig.

Hvorfor kjøpe?

 • Australske «Year of the Ox»-lunarer er penger. Lunarserien i gull ble lansert første gang i 1996. Hver gullmynt i serien, også «Year of the Ox», er godkjent betalingsmiddel.
 • Australske «Year of the Ox»-lunarer er sjeldne. Siden lunarserien startet i 1997 og 2009, er det kun produsert to utgaver. Mynten på 1 unse er derfor en av de sjeldneste 24-karatsmyntene som er godkjent betalingsmiddel og produsert i nyere tid.
 • Australske «Year of the Ox»-lunarer er basert på den tradisjonelle kinesiske månekalenderen. Mennesker som er født i oksens år, oppfattes gjerne som å være sikre på foten, de har god utholdenhet og står fast ved sine overbevisninger.
 • Australske «Year of the Ox»-lunarer er flotte gaver til dine kjære. Gi en hyllest til et menneske du setter stor pris på. Vedkommende får en mynt i rent 24 karats gull, med fødselsår og henvisning til personlige egenskaper. Det er en gave man kan ta med seg resten av livet.
 • Australske «Year of the Ox»-lunarer er av svært høy standard. De er preget i høy kvalitet og detaljrikdom, og anses derfor som dyrebare og svært interessante for gullinvestorer og andre som vil beskytte seg mot inflasjon.
 • Australske «Year of the Ox»-lunarer er populære hos samlere. Motivet av oksen, som varierer hvert tolvte år, det begrensede opplaget og kvaliteten, renheten og statusen som gyldig betalingsmiddel, gjør mynten til en fysisk investering med betydelig verdi på annenhåndsmarkedet utover smelteverdien. Investering i edelmetaller er vanligvis en stabil investering, og en bedre spareform enn penger på sparekonto.
 • Australske «Year of the Ox»-lunarer er anerkjent på det internasjonale markedet. Den australske lunaren «Year of the Ox» er en del av den australske gullunarserien som har vært i kontinuerlig produksjon i 18 år. Serien bærer kjente kinesiske kalendersymboler samt portrettet av den mektigste og lengst regjerende dronning i nyere tid, Elizabeth II. Myntene er anerkjent over hele verden av bullionforhandlere og samlere.
 • Australske «Year of the Ox»-lunarer følger gullprisen. Grunnverdien på australske lunarmynter bestemmes hovedsakelig av gullrenheten, og er knyttet til den aktuelle gullprisen.

 

 

Å kjøpe gull, betyr lavere risiko og beholde verdi

Gulls verdi har de siste årene økt, noe som gjør det til en god sikkerhet for å lagre verdi.

 • Produkt verdi
  16578,85 NOK
 • Kjøpspris
  12188,54 NOK
 • Din risiko nå
  4390,31 NOK

Fakta: gullpriser i NOK har økte 116.66% de siste 8 årene. Den laveste prisen var 9120,54 NOK/oz og den høyeste var 26892,40 NOK/oz. Markedsprisen idag er 24548,10 NOK/oz

Historie

Den kinesiske månekalenderen brukes i dag av mange som tror på eller er interessert i taoistisk kosmologi. Man tror at det finnes et spesielt forhold mellom et menneskes personlighet og det aktuelle dyret i den kinesiske dyrekretsen for det året man ble født. Dyrene i kretsen antas å være av symbolsk natur, der hvert dyr representerer en spesiell gruppe kjennetegn og personlighetstrekk i et menneske. Det er tolv dyr i den kinesiske dyrekretsen, og hvert av dem blir markert hvert tolvte år. Oksens år ble sist feiret i 2009. Oksen var et av de første dyrene i det gamle kinesiske samfunnet som ble temmet og brukt i landbruket. Den er derfor høyt ansett i Kina.

Mennesker som er født i oksens år, anses å være standhaftige og solide. De tenker nøye gjennom konsekvensene av sine handlinger. Når en avgjørelse først er tatt, holder de imidlertid som oftest fast ved den. Man tror at de har stor åndelig styrke, uavhengig av fysisk utseende. Dette gjør dem i stand til å få til store ting. De takler problemer på en trinnvis måte, og dette hjelper dem å holde målet i fokus. De har øye for detaljer og arbeider hardt, og kan få til en god del takket være sitt tålmodige sinn. Mennesker som er født i oksens år, kan ofte være sta, da de ikke alltid vet når de bør gi seg. På den annen side gjør standhaftigheten at de alltid gir en venn ærlige, solide og upartiske råd. Den australske gullunaren «Year of the Ox» kan være en ideell gave til et menneske du er glad i eller respekterer. Den viser at du ønsker å hedre vedkommende ved å markere fødselsåret eller et annet viktig år og fremheve de gode egenskapene.

 

Den kinesiske dyrekretsen

Man tror at den kinesiske månekalenderen ble til for nesten fem tusen år siden i urgamle herskerdynastier. Siden den gang har kalenderen blitt løpende forbedret av astronomer ved ulike kongelige kinesiske hoff, inntil den fikk sin nåværende form, beregnet i henhold til jordas bevegelse rundt sola, men utformet som en månekalender. Kalenderen er basert på to himmellegemer fordi månens bevegelse rundt jorda ikke er synkron med jordas bevegelse rundt sola. Dette medfører et misforhold i tid som skapte problemer for bøndene, som selvfølgelig trengte en nøyaktig kalender som kunne fortelle dem når de burde så og høste i samsvar med årstidene. Opprinnelig var kalenderen basert på månens sykluser, siden det da var mye enklere for oldtidens astronomer å utføre de nødvendige beregningene. Men etter hvert som tiden gikk, la de merke til misforholdet mellom måneåret og solåret. Måneåret var på 354 dager, mens solåret var på 365,24 dager. Måneåret var altså elleve dager kortere enn jordas årlige bane rundt sola. For å kompensere for dette ble en skuddårsmåned lagt til hvert andre eller tredje år. Dette ligner den moderne solkalenderen, der det som kjent hvert fjerde år legges til en skuddårsdag i februar for å utligne jordas bevegelse rundt sola.

 

I motsetning til de fleste andre kalendere teller ikke den kinesiske kalenderen årene i en uendelig rekke. I stedet består den av en tolvårsperiode som gjentas fem ganger i en syklus på 60 år. Hvert år i perioden har to komponenter, en himmelsk stamme og en jordisk gren. Den himmelske stammen består av ti symboler. Det var navnene på de ti ukedagene som de gamle kineserne brukte. Den jordiske grenen består av tolv dyr fra den kinesiske dyrekretsen. Man får ett år ved å kombinere hver stamme med annenhver jordisk gren. Når alle mulige kombinasjoner mellom stammene og grenene er gjort, blir dette til sammen 60. Dette fullfører hele syklusen slik at den kan starte på nytt igjen. Denne metoden med syklisk datering antas å være blant menneskehetens eldste tidsmålingssystemer. Kina bruker i dag den gregorianske kalenderen for alle sivile formål. Men månekalenderen er fremdeles den viktigste kalenderen i ulike lokalsamfunn i Kina og Øst-Asia når datoer for feiring av jubileer, bryllup, kinesisk nyttår og andre merkedager skal fastsettes.

 

Australsk gullunar «Year of the Ox» – like sjelden som gull

Den australske gullunarserien ble lansert av Perth Mint i 1996. «Year of the Ox» ble først preget i 1997 og igjen i 2009. Neste utgave av «Year of the Ox» vil først bli tilgjengelig i 2021, når oksen ifølge den kinesiske månekalenderen nok en gang vil gjøre sitt trekk. I 1997 var gullmynten tilgjengelig i 1 oz, ¼ oz, 1/10 oz og 1/20 oz, mens det i 2009-utgaven ble lagt til fire størrelser: 10 kg, 1 kg, 10 oz og 2 oz. Opplaget på 1 unse i 1997 var på 13,709 mynter, og i 2009 ble hele produksjonen utsolgt. Den nådde derfor maksimumsopplaget på 30 000 mynter. Samlet opplag av «Year of the Ox»-mynter er 89 885. Dette er et ekstremt lavt tall sammenlignet med opplaget av andre velkjente investeringsbullionmynter. For eksempel preges det hver fjerde måned like mange australske kengurugullmynter på 1 unse som hele opplaget av «Year of the Ox»-gullserien. Den australske «Year of the Ox»-gullunaren er derfor velegnet for samlere, fordi den er naturlig like sjelden som gull.

Den australske gullunarserien, versjon I og II, produseres i dag av Perth Mint, et verdenskjent myntverk og raffineri for edle metaller i byen Perth i Vest-Australia. Perth Mint ble grunnlagt i 1896 av Storbritannias Royal Mint, i kjølvannet av de nyoppdagede gullreservene vest i Australia. Perth Mints oppgave ble å raffinere gullmalm fra gruvene og å produsere sovereign-gullmynter av de raffinerte bullionene. Mellom 1899 og 1931 produserte Perth Mint et betydelig antall gull-sovereigner som ble distribuert i Australia og i hele det britiske imperiet for å brukes som betalingsmiddel. Perth Mint var under britisk kontroll frem til 1971, da myndighetene i Vest-Australia overtok selskapet. I dag er Perth Mint kjent for å produsere investeringsmynter i verdensklasse, blant annet den australske gullkenguruen og kokaburra- og koalamyntene i sølv. Perth Mint har vært medlem av London Gold Market siden 1934.

Produkt vekt i gram
15.553
Gull vekt i gram
15.553
Finhet
999.9
Gull vekt i Troy ounces
0.5
Diameter
25.6
Tykkelse
2.19
Mynt verdi beskrivelse
50 dollars
Produsent
The Perth Mint, Australia

Advers

Fremsiden av mynten (2021) viser en byste av dronning Elizabeth II. Dronningen er avbildet siden Australia er medlem i samveldet av nasjoner (Commonwealth of Nations). Dronning Elizabeth II er derfor Australias regjerende konstitusjonelle monark. Over dronningens byste står teksten «ELIZABETH II» og «AUSTRALIA». Under bysten står myntens nominelle verdi på 100 dollar, produksjonsåret, vekten og renheten samt gravørens initialer IRB – Ian Rank-Broadley.

Revers

Baksiden av mynten (2021) viser en fredfull okse som ligger i gresset. Under oksen står det «Year of the Ox», over står det kinesiske tegnet for «okse» og bokstaven P, for «Perth Mint».

Emballasje

Hver mynt pakkes individuelt i en plastkapsel.

 

Sikker og rask levering av Bring

Din bestilling er forsikret og levert av Bring. Etter at vi har mottatt din betaling, sendes produktene innen 24 timer. Leveringstid er innen 3-4 virkedager. Hvis du ønsker, kan du også personlig hente bestillingen på et av våre kontorer i X samme dag vi mottar betalingen. I tilfeller der vi ikke kan sende bestillingen din med en gang, vil vi alltid informere deg om tidsforsinkelsen.

Forsikring

Pakken er fullstendig forsikret og hvis i det svært usannsynlige tilfellet at pakken blir borte eller skadet, vil vi sende varene tilbake eller refundere pengene dine. Forsikringskostnadene avhenger av verdien av bestillingen din (1% av verdien).

Sporing

Når produktene er pakket og sendt, vil du motta instruksjoner og en kode for å spore forsendelsen.

Forventet fraktkostnader

Tavex tilbyr enkel og sikker frakt for all netthandel. Ta en nærmere titt på kostnadene.

Stort lager tilgjengelighet

De fleste Tavex produkter er alltid på lager, og derfor kan Tavex tilby deg rask levering og du kan plukke varene dine samme dag, med markedsledende priser. Tavex er en offisiell partner for alle de største myntene i verden, som Perth Mint Australia, den østerrikske Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd, gullbaremarkedet PAMP Suisse og Valcambi og andre gullfabrikker og forhandlere.

Samme dag pickup

Du er velkommen til å besøke vårt kontor i åpningstider for å få en gratis konsultasjon eller lære mer om et bestemt produkt. Hvis du kjøper på nettet, kan du hente produktene samme dag vi mottar betalingen.

Lave priser

Over 25 år på markedet og store volumer har gjort det mulig for oss å tilby deg de beste prisene på markedet. Med Tavex kan du maksimere avkastningen på investeringen på grunn av lave marginer og spreads.

Varen er ute av lager

Dette produktet finnes ikke på lager, men du kan forhåndsbestille den. Varen vil bli sendt om X-Y dager.

Få en gratis konsultasjon
Lær mer om hvordan gjøre trygge investeringer, og få verdifulle råd