Opprett varsel
Opprett ny pris bot
+ -
Opprett ny pris bot
Prisbot sammendrag

Du kan avbryte PriceBot når som helst og har ingen forpliktelser når boten foretar automatisk bestilling.

Forhåndssalg

1 oz Sør-Afrikansk Krugerrand gullmynt

Preorder
Den Sør-Afrikanske Krugerrand mynten er en gullbullionmynt med svært god likviditet, som er tilgjengelig med en pris ... les mer
Vi selger Vi kjøper Margin
1-9
25947,86 NOK
24545,75 NOK 5.67%
10+
25923,12 NOK
24545,75 NOK 5.57%
Levering med Bring fra GRATIS avhengig av postsone
Pick-up fra Tavex kontor - GRATIS
See less
Pick-up fra Tavex kontor - GRATIS
Free delivery available
Se mer
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduksjon

Hvorfor kjøpe?

 • Sør- Afrikanske Krugerrand mynter er likvide. Fordi de er velkjente og omsettes av myntforhandlere, investorer og banker over hele verden, finnes det alltid et marked for Krugerrandmynter.
 • Sør-Afrikanske Krugerrand mynter følger gullprisen. Verdien på myntene bestemmes hovedsakelig av myntens innhold av rent gull, og er knyttet til den rådende gullprisen.
 • Sør-Afrikanske Krugerrand mynter er penger. Myntene er gyldig betalingsmiddel i Sør-Afrika, og godtas og veksles over hele verden.
 • Sør-Afrikanske Krugerrand mynter er holdbare. Krugerrandmynter har en renhet på 22 karat, noe som betyr at de inneholder 1 unse rent gull og en liten andel kobber. Gull- og kobberlegeringen styrker myntens overflate og gir bedre holdbarhet, og gjør den egnet for håndtering.
 • Sør-Afrikanske Krugerrand mynter er det samme som sparepenger. Krugerrand kommer i forskjellige størrelser, noe som gjør dem egnet for enhver langsiktig investering på grunn av tryggheten og stabiliteten du får ved å eie fysiske gullmynter.
 • Sør-Afrikanske Krugerrand mynter er en god måte å variere porteføljen på. Gullets lave korrelasjon med andre finansmidler gjør Krugerrand velegnet til å minske porteføljerisikoen.

Å kjøpe gull, betyr lavere risiko og beholde verdi

Gulls verdi har de siste årene økt, noe som gjør det til en god sikkerhet for å lagre verdi.

 • Produkt verdi
  25947,86 NOK
 • Kjøpspris
  24545,75 NOK
 • Din risiko nå
  1402,11 NOK

Fakta: gullpriser i NOK har økte 124.14% de siste 8 årene. Den laveste prisen var 9120,54 NOK/oz og den høyeste var 26892,40 NOK/oz. Markedsprisen idag er 24722,70 NOK/oz

Historie

Krugerrandmynten er et produkt av den sør-afrikanske gullgruvedriftens historie

Sør-Afrika var den største gullgruvedriftsnasjonen på midten av 1900-tallet, og bidro til nesten 50 prosent av den årlige gullforsyningen globalt. For lettere å kunne omsette denne betydelige beholdningen av gull, ble det foreslått å lage en gullbullionmynt som kun skulle inneholde gull fra sør-rafrikanske gruver. Ideen ble godkjent av den sør-afrikanske sentralbanken, som autoriserte produksjonen av Krugerrand som gyldig betalingsmiddel. Krugerrandmynten ble for første gang laget på begynnelsen av 1970-tallet av South-African Mint, og ble en av de mest suksessrike gullbullionmyntene som noen gang er utgitt av republikken Sør-Afrika.

 

Krugerrandmynter portretterer president Kruger

Fremsiden av Krugerrandmynten viser Stephanus Johannes Paulus Kruger (best kjent som Paul Kruger), tidligere president i republikken Transvaal. Kruger ble internasjonalt kjent som leder av boeropprøret mot britiske styrker på slutten av 1800-tallet. Boerne, som hovedsakelig var nederlandsktalende nybyggere fra Europa, var lei av å bli styrt av det britiske imperiet, og bestemte seg for å forme en selvstendig nasjon, under navnet Transvaal. Paul Kruger, som var etterkommer av boerne, ble en ledende person i boernes arbeid for å danne en selvstyrt stat innenfor det britiskkontrollerte Sør-Afrika.

 

Kruger hadde en beskjeden bakgrunn; han ble født på en gård i 1825 i Sør-Afrika, og hadde ingen formell utdannelse, selv om hans ferdigheter i jakt og riding viste seg å være nyttige da han tjenestegjorde i det transvalske militæret. Han avanserte raskt i gradene i militæret, og tidlig i 1840-årene hadde han allerede blitt forfremmet til kommanderende general i de transvalske styrkene. Kruger hadde ikke bare ferdigheter som soldat, han var også en god diplomat. I 1877, da boerne for første gang gikk til angrep på britene, sørget Kruger for seier til boerne gjennom diplomatiske midler. Dette økte hans popularitet, og han ble derfor valgt til president i Transvaal i parlamentsvalget tre år senere.

 

Gullprisen var påvirket av de store gullreservene i Sør-Afrika

Dessverre varte ikke freden mellom britene og boerne lenge, da store reserver av gull ble funnet på transvalsk territorium i et område kalt Witwatersrand. Selv i dag har Witwatersrand noen av verdens største gullreserver. Man tror at nesten 45 prosent av alt gull som er utvunnet på jorda, kommer fra denne rike sør-afrikanske regionen. Britene, fast bestemt på å sikre seg kontroll over disse enorme rikdommene, sendte en gigantisk hær (anslagsvis over 400 000 soldater) for å beseire boerne. Boerne, som var langt færre enn britene, tapte krigen, og Transvaal ble tatt tilbake av det britiske imperiet i 1902. President Kruger greide å rømme til Europa, og satte aldri sin fot i Afrika igjen. Han døde i eksil i Sveits 14. juli 1904.

Sør-Afrika var den største gullgruvedriftsnasjonen på midten av 1900-tallet, og bidro til nesten 50 prosent av den årlige gullforsyningen globalt. For lettere å kunne omsette denne betydelige beholdningen av gull, ble det foreslått å lage en gullbullionmynt som kun skulle inneholde gull fra sør-afrikanske gruver. Ideen ble godkjent av den sør-afrikanske sentralbanken, som autoriserte produksjonen av Krugerrand som gyldig betalingsmiddel. Krugerrandmynten ble for første gang laget på begynnelsen av 1970-tallet av South-African Mint, og ble en av de mest suksessrike gullbullionmyntene som noen gang er utgitt av republikken Sør-Afrika.

Produkt vekt i gram
33.95576
Gull vekt i gram
31.10347
Finhet
91.67
Gull vekt i Troy ounces
1
Diameter
32.7
Tykkelse
-
Mynt verdi beskrivelse
1 oz of gold
Produsent
The South African Mint, Sør-Afrika

Advers

Fremsiden portretterer den tidligere presidenten i republikken Transvaal, Paul Kruger. Bildet av ham er omgitt av teksten «Suid-Afrika» og «South Africa», navnet til Sør-Afrika på landets to morsmål, afrikaans og engelsk.

Revers

Baksiden viser en galopperende gaselle på gress. Over gasellen står teksten «KRUGERRAND». Under gasellen står teksten «FYNGOUD», som betyr «rent gull». Myntens vekt er også inngravert. Midt på mynten står produksjonsåret, med de første to tallene i årstallet på venstre side av gasellen og de to siste på høyre side.

Emballasje

Hver mynt pakkes i plastkapsel.

Sikker og rask levering av Bring

Din bestilling er forsikret og levert av Bring. Etter at vi har mottatt din betaling, sendes produktene innen 24 timer. Leveringstid er innen 3-4 virkedager. Hvis du ønsker, kan du også personlig hente bestillingen på et av våre kontorer i X samme dag vi mottar betalingen. I tilfeller der vi ikke kan sende bestillingen din med en gang, vil vi alltid informere deg om tidsforsinkelsen.

Forsikring

Pakken er fullstendig forsikret og hvis i det svært usannsynlige tilfellet at pakken blir borte eller skadet, vil vi sende varene tilbake eller refundere pengene dine. Forsikringskostnadene avhenger av verdien av bestillingen din (1% av verdien).

Sporing

Når produktene er pakket og sendt, vil du motta instruksjoner og en kode for å spore forsendelsen.

Forventet fraktkostnader

Tavex tilbyr enkel og sikker frakt for all netthandel. Ta en nærmere titt på kostnadene.

Få en gratis konsultasjon
Lær mer om hvordan gjøre trygge investeringer, og få verdifulle råd