Opprett varsel
Opprett ny pris bot
+ -
Opprett ny pris bot
Prisbot sammendrag

Du kan avbryte PriceBot når som helst og har ingen forpliktelser når boten foretar automatisk bestilling.

1/20 oz Australsk Lunar gullmynt fra 2019 (Grisens år)

Utsolgt
Vi i Tavex har lenge samarbeidet med Perth Mint, og er glade for å kunne tilby en ... les mer
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduksjon

Vi i Tavex har lenge samarbeidet med Perth Mint, og er glade for å kunne tilby en av verdens finest produserte gullbullionmynter, den australske lunaren «Year of the Pig». Gullmynten er en del av Perth Mints kronologiske gullmyntsamling, nemlig den australske lunarserien. Hver mynt i serien produseres kun én gang hvert tolvte år, i tråd med den gamle kinesiske månekalenderen. I tillegg har den mest populære 1 unse-versjonen en begrenset årlig produksjon på 30 000 mynter. Dette gjør den til en langsiktig investering med og gir en betraktelig samleverdi på annenhåndsmarkedet. «Year of the Pig»-mynten inneholder 99,99 prosent rent gull og er produsert med en spesiell pregingsmetode som sikrer at myntene har en svært høy standard. «Year of the Pig»-mynten er et enestående gullkunstverk, og attraktiv for samlere med øye for skjønnhet eller investorer med ønske om en trygg investering som er beskyttet mot inflasjon og økonomiske nedgangstider. Den er likeledes ypperlig for alle som ønsker å gi sine kjære noe helt spesielt og minneverdig.

Hvorfor kjøpe?

 • Australske «Year of the Pig»-lunarer er penger. Lunarserien i gull ble lansert første gang i 1996. Hver gullmynt i serien, også «Year of the Pig», er godkjent betalingsmiddel.
 • Australske «Year of the Pig»-lunarer er sjeldne. Siden lunarserien startet i 1996, er det kun produsert én utgave. Mynten på 1 unse er derfor en av de sjeldneste 24-karatsmyntene som er godkjent betalingsmiddel og produsert i nyere tid. Med et opplag på kun 18 149 er de fremragende investeringsobjekter.
 • Australske «Year of the Pig»-lunarer er basert på den tradisjonelle kinesiske månekalenderen. Mennesker som er født i grisens år, oppfattes gjerne som å ha god smak og gode manerer. De har en lidenskap for alle de fine ting i livet, noe som kan få andre til å misforstå dem.
 • Australske «Year of the Pig»-lunarer er flotte gaver til dine kjære. Gi en hyllest til et menneske du setter stor pris på. Vedkommende får en mynt i rent 24 karats gull, med fødselsår og henvisning til personlige egenskaper. Det er en gave man kan ta med seg resten av livet.
 • Australske «Year of the Pig»-lunarer er av svært høy standard. De er preget i høy kvalitet og detaljrikdom, og anses derfor som dyrebare og svært interessante for gullinvestorer og andre som vil beskytte seg mot inflasjon.
 • Australske «Year of the Pig»-lunarer er populære hos samlere. Motivet av grisen, som varierer hvert tolvte år, det begrensede opplaget og kvaliteten, renheten og statusen som gyldig betalingsmiddel, gjør mynten til en fysisk investering med betydelig verdi på annenhåndsmarkedet utover smelteverdien. Investering i edelmetaller er vanligvis en stabil investering, og en bedre spareform enn penger på sparekonto.
 • Australske «Year of the Pig»-lunarer er anerkjent på det internasjonale markedet. Den australske lunaren «Year of the Pig» er en del av den australske gullunarserien som har vært i kontinuerlig produksjon i 18 år. Serien bærer kjente kinesiske kalendersymboler samt portrettet av den mektigste og lengst regjerende dronning i nyere tid, Elizabeth II. Myntene er anerkjent over hele verden av bullionforhandlere og samlere.
 • Australske «Year of the Pig»-lunarer følger gullprisen. Grunnverdien på australske lunarmynter bestemmes hovedsakelig av gullrenheten, og er knyttet til den aktuelle gullprisen.

Å kjøpe gull, betyr lavere risiko og beholde verdi

Gulls verdi har de siste årene økt, noe som gjør det til en god sikkerhet for å lagre verdi.

 • Produkt verdi
  -
 • Kjøpspris
  1236,32 NOK
 • Din risiko nå
  -1236,32 NOK

Fakta: gullpriser i NOK har økte 124.17% de siste 8 årene. Den laveste prisen var 9120,54 NOK/oz og den høyeste var 26892,40 NOK/oz. Markedsprisen idag er 24726,40 NOK/oz

Historie

«Year of the Pig»

 

Den kinesiske månekalenderen brukes i dag av mange som tror på eller er interessert i taoistisk kosmologi. Man tror at det finnes et spesielt forhold mellom et menneskes personlighet og det aktuelle dyret i den kinesiske dyrekretsen for det året man ble født. Dyrene i kretsen antas å være av symbolsk natur, der hvert dyr representerer en spesiell gruppe kjennetegn og personlighetstrekk i et menneske. Det er tolv dyr i den kinesiske dyrekretsen, og hvert av dem blir markert hvert tolvte år. Grisens år ble sist feiret i 2007. Griser er lubne og runde, og har alltid vært et symbol på hell og overflod i Kina. Det kinesiske uttrykket «en feit gris på døra» betyr at glede, optimisme og velstand er på vei.

Mennesker som er født i grisens år, anses å være optimistiske av natur. De har en tendens til å være sammen med mennesker med en munter holdning. De har en positiv natur som tiltrekker penger, og de skaper sitt levebrød ganske uanstrengt. Mennesker født i dette året har smak for alle gode ting i livet, de er kjennere av mat, vin og klær. Dette kan bli oppfattet av andre som snobbete, men dette er oftest en misforståelse. Mennesker født i grisens år liker å hengi seg til det beste menneskeheten har å tilby, men de anser slett ikke seg selv som overlegne. Faktisk er de veldig gode venner, og prøver alltid å gjøre andre glade. De føler seg best når alle rundt dem smiler. De har et hjerte av gull, og er gode ledsagere, både på et personlig plan og når det gjelder mer intime forhold. Den australske gullunaren «Year of the Pig» kan være en ideell gave til et menneske du er glad i eller respekterer. Den viser at du ønsker å hedre vedkommende ved å markere fødselsåret eller et annet viktig år og fremheve de gode egenskapene.

 

Den kinesiske dyrekretsen

Man tror at den kinesiske månekalenderen ble til for nesten fem tusen år siden i urgamle herskerdynastier. Siden den gang har kalenderen blitt løpende forbedret av astronomer ved ulike kongelige kinesiske hoff, inntil den fikk sin nåværende form, beregnet i henhold til jordas bevegelse rundt sola, men utformet som en månekalender. Kalenderen er basert på to himmellegemer fordi månens bevegelse rundt jorda ikke er synkron med jordas bevegelse rundt sola. Dette medfører et misforhold i tid som skapte problemer for bøndene, som selvfølgelig trengte en nøyaktig kalender som kunne fortelle dem når de burde så og høste i samsvar med årstidene. Opprinnelig var kalenderen basert på månens sykluser, siden det da var mye enklere for oldtidens astronomer å utføre de nødvendige beregningene. Men etter hvert som tiden gikk, la de merke til misforholdet mellom måneåret og solåret. Måneåret var på 354 dager, mens solåret var på 365,24 dager. Måneåret var altså elleve dager kortere enn jordas årlige bane rundt sola. For å kompensere for dette ble en skuddårsmåned lagt til hvert andre eller tredje år. Dette ligner den moderne solkalenderen, der det som kjent hvert fjerde år legges til en skuddårsdag i februar for å utligne jordas bevegelse rundt sola.

 

I motsetning til de fleste andre kalendere teller ikke den kinesiske kalenderen årene i en uendelig rekke. I stedet består den av en tolvårsperiode som gjentas fem ganger i en syklus på 60 år. Hvert år i perioden har to komponenter, en himmelsk stamme og en jordisk gren. Den himmelske stammen består av ti symboler. Det var navnene på de ti ukedagene som de gamle kineserne brukte. Den jordiske grenen består av tolv dyr fra den kinesiske dyrekretsen. Man får ett år ved å kombinere hver stamme med annenhver jordisk gren. Når alle mulige kombinasjoner mellom stammene og grenene er gjort, blir dette til sammen 60. Dette fullfører hele syklusen slik at den kan starte på nytt igjen. Denne metoden med syklisk datering antas å være blant menneskehetens eldste tidsmålingssystemer. Kina bruker i dag den gregorianske kalenderen for alle sivile formål. Men månekalenderen er fremdeles den viktigste kalenderen i ulike lokalsamfunn i Kina og Øst-Asia når datoer for feiring av jubileer, bryllup, kinesisk nyttår og andre merkedager skal fastsettes.

 

Australsk gullunar «Year of the Pig» – like sjelden som gull

Den australske gullunarserien ble lansert av Perth Mint i 1996. «Year of the Pig» ble først preget i 2007. Neste utgave av «Year of the Pig» vil først bli tilgjengelig i 2019, når grisen ifølge den kinesiske månekalenderen nok en gang vil lete etter nye vennskaper. I 2007 var gullmynten tilgjengelig i 10 kg, 1 kg, 10 oz, 2 oz, 1 oz, ¼ oz, 1/10 oz og 1/20 oz. Da var opplaget på 1 unse på 18 149 mynter. Samlet opplag av «Year of the Pig»-mynter er 57 778. Dette er et ekstremt lavt tall sammenlignet med opplaget av andre velkjente investeringsbullionmynter. For eksempel preges det hver tredje måned like mange australske kengurugullmynter på 1 unse som hele opplaget av «Year of the Pig»-gullserien. Den australske «Year of the Pig»-gullunaren er derfor velegnet for samlere, fordi den er naturlig like sjelden som gull.

Den kinesiske månekalenderen brukes i dag av mange som tror på eller er interessert i taoistisk kosmologi. Man tror at det finnes et spesielt forhold mellom et menneskes personlighet og det aktuelle dyret i den kinesiske dyrekretsen for det året man ble født. Dyrene i kretsen antas å være av symbolsk natur, der hvert dyr representerer en spesiell gruppe kjennetegn og personlighetstrekk i et menneske. Det er tolv dyr i den kinesiske dyrekretsen, og hvert av dem blir markert hvert tolvte år. Geitas år ble sist feiret i 2003. Geita var et av de viktigste dyrene i det kinesiske bondesamfunnet, og en husholdning med mange geiter betød velstand og overflod. Den ble sett på som lykkebringende i det gamle Kina.

Mennesker som er født i geitas år, sies å være snille, medfølende, og som oftest rolige. Dette gjør dem til spesielt gode omsorgspersoner, siden de liker å ta seg av andre. De er ganske reserverte mennesker, og setter pris på fred og ro. Selv om de er glade i andres selskap, foretrekker de å holde seg på sidelinjen fremfor å være midtpunktet. De er beroligende og omgjengelige av natur, på grunn av sin evne til å ha fred i sitt eget sinn. En person født i geitas år er kreativ og kunstnerisk, med et naturlig talent for håndverk. Vedkommende trenger vanligvis et yrke som gir mye frihet. På den annen side er de gjerne ikke særlig velorganiserte, da de ofte blir oppslukt i tankeflukt og fantasi. Mennesker som er født i geitas år, er ofte varme, kjærlige og har et godt hjerte. Vanligvis tilgir de i stedet for å bære nag. Disse egenskapene gjør at de fungerer utmerket i sosiale situasjoner.  Den australske gullunaren «Year of the Goat» kan være en ideell gave til et menneske du er glad i eller respekterer. Den viser at du ønsker å hedre vedkommende ved å markere fødselsåret eller et annet viktig år og fremheve de gode egenskapene.

 

Den kinesiske dyrekretsen

Man tror at den kinesiske månekalenderen ble til for nesten fem tusen år siden i urgamle herskerdynastier. Siden den gang har kalenderen blitt løpende forbedret av astronomer ved ulike kongelige kinesiske hoff, inntil den fikk sin nåværende form, beregnet i henhold til jordas bevegelse rundt sola, men utformet som en månekalender. Kalenderen er basert på to himmellegemer fordi månens bevegelse rundt jorda ikke er synkron med jordas bevegelse rundt sola. Dette medfører et misforhold i tid som skapte problemer for bøndene, som selvfølgelig trengte en nøyaktig kalender som kunne fortelle dem når de burde så og høste i samsvar med årstidene. Opprinnelig var kalenderen basert på månens sykluser, siden det da var mye enklere for oldtidens astronomer å utføre de nødvendige beregningene. Men etter hvert som tiden gikk, la de merke til misforholdet mellom måneåret og solåret. Måneåret var på 354 dager, mens solåret var på 365,24 dager. Måneåret var altså elleve dager kortere enn jordas årlige bane rundt sola. For å kompensere for dette ble en skuddårsmåned lagt til hvert andre eller tredje år. Dette ligner den moderne solkalenderen, der det som kjent hvert fjerde år legges til en skuddårsdag i februar for å utligne jordas bevegelse rundt sola.

 

I motsetning til de fleste andre kalendere teller ikke den kinesiske kalenderen årene i en uendelig rekke. I stedet består den av en tolvårsperiode som gjentas fem ganger i en syklus på 60 år. Hvert år i perioden har to komponenter, en himmelsk stamme og en jordisk gren. Den himmelske stammen består av ti symboler. Det var navnene på de ti ukedagene som de gamle kineserne brukte. Den jordiske grenen består av tolv dyr fra den kinesiske dyrekretsen. Man får ett år ved å kombinere hver stamme med annenhver jordisk gren. Når alle mulige kombinasjoner mellom stammene og grenene er gjort, blir dette til sammen 60. Dette fullfører hele syklusen slik at den kan starte på nytt igjen. Denne metoden med syklisk datering antas å være blant menneskehetens eldste tidsmålingssystemer. Kina bruker i dag den gregorianske kalenderen for alle sivile formål. Men månekalenderen er fremdeles den viktigste kalenderen i ulike lokalsamfunn i Kina og Øst-Asia når datoer for feiring av jubileer, bryllup, kinesisk nyttår og andre merkedager skal fastsettes.

Den australske gullunarserien, versjon I og II, produseres i dag av Perth Mint, et verdenskjent myntverk og raffineri for edle metaller i byen Perth i Vest-Australia. Perth Mint ble grunnlagt i 1896 av Storbritannias Royal Mint, i kjølvannet av de nyoppdagede gullreservene vest i Australia. Perth Mints oppgave ble å raffinere gullmalm fra gruvene og å produsere sovereign-gullmynter av de raffinerte bullionene. Mellom 1899 og 1931 produserte Perth Mint et betydelig antall gull-sovereigner som ble distribuert i Australia og i hele det britiske imperiet for å brukes som betalingsmiddel. Perth Mint var under britisk kontroll frem til 1971, da myndighetene i Vest-Australia overtok selskapet. I dag er Perth Mint kjent for å produsere investeringsmynter i verdensklasse, blant annet den australske gullkenguruen og kokaburra- og koalamyntene i sølv. Perth Mint har vært medlem av London Gold Market siden 1934.

Produkt vekt i gram
1.556
Gull vekt i gram
1.555
Finhet
999.9
Gull vekt i Troy ounces
0.05
Diameter
14.6
Tykkelse
-
Mynt verdi beskrivelse
5 dollars
Produsent
The Perth Mint, Australia

Advers

Fremsiden av mynten viser en byste av dronning Elizabeth II. Dronningen er avbildet siden Australia er medlem i samveldet av nasjoner (Commonwealth of Nations). Dronning Elizabeth II er derfor Australias regjerende konstitusjonelle monark. Over dronningens byste står teksten «ELIZABETH II» og «AUSTRALIA». Under bysten angis den nominelle verdien på 100 dollar og gravørens initialer «IRB» – Ian Rank-Broadley.

Revers

På baksiden av mynten er det en gris som står på steiner. Inngravert på høyre side er det kinesiske tegnet for «gris», på venstre side produksjonsåret, og under dyret står myntens vekt og renhet.

Sikker og rask levering av Bring

Din bestilling er forsikret og levert av Bring. Etter at vi har mottatt din betaling, sendes produktene innen 24 timer. Leveringstid er innen 3-4 virkedager. Hvis du ønsker, kan du også personlig hente bestillingen på et av våre kontorer i X samme dag vi mottar betalingen. I tilfeller der vi ikke kan sende bestillingen din med en gang, vil vi alltid informere deg om tidsforsinkelsen.

Forsikring

Pakken er fullstendig forsikret og hvis i det svært usannsynlige tilfellet at pakken blir borte eller skadet, vil vi sende varene tilbake eller refundere pengene dine. Forsikringskostnadene avhenger av verdien av bestillingen din (1% av verdien).

Sporing

Når produktene er pakket og sendt, vil du motta instruksjoner og en kode for å spore forsendelsen.

Forventet fraktkostnader

Tavex tilbyr enkel og sikker frakt for all netthandel. Ta en nærmere titt på kostnadene.

Stort lager tilgjengelighet

De fleste Tavex produkter er alltid på lager, og derfor kan Tavex tilby deg rask levering og du kan plukke varene dine samme dag, med markedsledende priser. Tavex er en offisiell partner for alle de største myntene i verden, som Perth Mint Australia, den østerrikske Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd, gullbaremarkedet PAMP Suisse og Valcambi og andre gullfabrikker og forhandlere.

Samme dag pickup

Du er velkommen til å besøke vårt kontor i åpningstider for å få en gratis konsultasjon eller lære mer om et bestemt produkt. Hvis du kjøper på nettet, kan du hente produktene samme dag vi mottar betalingen.

Lave priser

Over 25 år på markedet og store volumer har gjort det mulig for oss å tilby deg de beste prisene på markedet. Med Tavex kan du maksimere avkastningen på investeringen på grunn av lave marginer og spreads.

Varen er ute av lager

Dette produktet finnes ikke på lager, men du kan forhåndsbestille den. Varen vil bli sendt om X-Y dager.

Få en gratis konsultasjon
Lær mer om hvordan gjøre trygge investeringer, og få verdifulle råd