Opprett varsel

Opprett ny pris bot

+ -
Produktene vil bli sendt innen 24 timer etter at vi har mottatt betalingen din. Leveringstiden er fra 1 til 3 virkedager.

Opprett ny pris bot

Prisbot sammendrag

Du kan avbryte PriceBot når som helst og har ingen forpliktelser når boten foretar automatisk bestilling.

1 oz Australsk Lunar gullmynt fra 2017 (Hanens år) På lager

Vi i Tavex har lenge samarbeidet med Perth Mint, og er glade for å kunne tilby en ... les mer
Vi selger
1+ 16 234,50 NOK
Sending via Posten Norge - 159,00 NOK
Pick-up fra Tavex kontor - GRATIS

Introduksjon

Hvorfor kjøpe?

 • Australske «Year of the Rooster»-lunarer er penger. Lunarserien i gull ble lansert første gang i 1996. Hver gullmynt i serien, også «Year of the Rooster», er godkjent betalingsmiddel.
 • Australske «Year of the Rooster»-lunarer er sjeldne. Siden lunarserien startet i 2005, er det kun produsert én utgave. Mynten på 1 unse er derfor en av de sjeldneste 24-karatsmyntene som er godkjent betalingsmiddel og produsert i nyere tid. Med et opplag på kun 19 729 er de fremragende investeringsobjekter.
 • Australske «Year of the Rooster»-lunarer er basert på den tradisjonelle kinesiske månekalenderen. Mennesker som er født i hanens år, oppfattes gjerne som ærlige, flinke til å kommunisere, i stand til å gjøre store ting og med en tendens til å vifte med fjærene.
 • Australske «Year of the Rooster»-lunarer er flotte gaver til dine kjære. Gi en hyllest til et menneske du setter stor pris på. Vedkommende får en mynt i rent 24 karats gull, med fødselsår og henvisning til personlige egenskaper. Det er en gave man kan ta med seg resten av livet.
 • Australske «Year of the Rooster»-lunarer er av svært høy standard. De er preget i høy kvalitet og detaljrikdom, og anses derfor som dyrebare og svært interessante for gullinvestorer og andre som vil beskytte seg mot inflasjon.
 • Australske «Year of the Rooster»-lunarer er populære hos samlere. Motivet av hanen, som varierer hvert tolvte år, det begrensede opplaget og kvaliteten, renheten og statusen som gyldig betalingsmiddel, gjør mynten til en fysisk investering med betydelig verdi på annenhåndsmarkedet utover smelteverdien. Investering i edelmetaller er vanligvis en stabil investering, og en bedre spareform enn penger på sparekonto.
 • Australske «Year of the Rooster»-lunarer er anerkjent på det internasjonale markedet. Den australske lunaren «Year of the Rooster» er en del av den australske gullunarserien som har vært i kontinuerlig produksjon i 18 år. Serien bærer kjente kinesiske kalendersymboler samt portrettet av den mektigste og lengst regjerende dronning i nyere tid, Elizabeth II. Myntene er anerkjent over hele verden av bullionforhandlere og samlere.
 • Australske «Year of the Rooster»-lunarer følger gullprisen. Grunnverdien på australske lunarmynter bestemmes hovedsakelig av gullrenheten, og er knyttet til den aktuelle gullprisen.

Å kjøpe gull, betyr lavere risiko og beholde verdi

Gulls verdi har de siste årene økt, noe som gjør det til en god sikkerhet fo å lagre verdi.

 • Produkt verdi
  16 234,50 NOK
 • Kjøps pris
  13 878,50 NOK
 • Din risiko nå
  2 356,00 NOK

Fakta: gullpriser i NOK har økte +72.18% de siste 8 årene. Den laveste prisen var 6 704,61 NOK/1oz og den høyeste var 12 260,00 NOK/1oz. Markedsprisen idag er 13 878,50 NOK/1oz

Historie

Den kinesiske månekalenderen brukes i dag av mange som tror på eller er interessert i taoistisk kosmologi. Man tror at det finnes et spesielt forhold mellom et menneskes personlighet og det aktuelle dyret i den kinesiske dyrekretsen for det året man ble født. Dyrene i kretsen antas å være av symbolsk natur, der hvert dyr representerer en spesiell gruppe kjennetegn og personlighetstrekk i et menneske. Det er tolv dyr i den kinesiske dyrekretsen, og hvert av dem blir markert hvert tolvte år. Hanens år ble sist feiret i 2005. I kinesisk kultur knyttes hanen til sikkerhet og beskyttelse. Ifølge kinesisk mytologi er en hane som galer i soloppgang, i stand til å forvise ondskap. Og en rød hane malt på et hus beskytter mot brann.

Mennesker som er født i hanens år, anses for å være skarpe og raskt tenkende, med øye for detaljer. Dette gjør dem til rene genier når det gjelder alt som trenger å analyseres. De har evnen til å kommunisere på en direkte og ærlig, men overtalende, måte, og anses derfor for å ha gode ferdigheter i omgang med mennesker. De oppfattes som disiplinerte, ansvarsfulle og veldig praktiske. Dette gjør dem ekstremt effektive når de skal påta seg prosjekter eller arbeid. Likevel har de en liten svakhet, nemlig behov for å bli lagt merke til og beundret. Det betyr at de kan stå foran speilet i timevis, og de er ofte de best kledde personene i omgangskretsen. De har skarpe hoder og en sannferdig og levende måte å uttrykke tankene sine på. Dette er egenskaper som andre setter like mye pris på som de pene fjærene. Den australske gullunaren «Year of the Rooster» kan være en ideell gave til et menneske du er glad i eller respekterer. Den viser at du ønsker å hedre vedkommende ved å markere fødselsåret eller et annet viktig år og fremheve de gode egenskapene.

Den kinesiske dyrekretsen

Man tror at den kinesiske månekalenderen ble til for nesten fem tusen år siden i urgamle herskerdynastier. Siden den gang har kalenderen blitt løpende forbedret av astronomer ved ulike kongelige kinesiske hoff, inntil den fikk sin nåværende form, beregnet i henhold til jordas bevegelse rundt sola, men utformet som en månekalender. Kalenderen er basert på to himmellegemer fordi månens bevegelse rundt jorda ikke er synkron med jordas bevegelse rundt sola. Dette medfører et misforhold i tid som skapte problemer for bøndene, som selvfølgelig trengte en nøyaktig kalender som kunne fortelle dem når de burde så og høste i samsvar med årstidene. Opprinnelig var kalenderen basert på månens sykluser, siden det da var mye enklere for oldtidens astronomer å utføre de nødvendige beregningene. Men etter hvert som tiden gikk, la de merke til misforholdet mellom måneåret og solåret. Måneåret var på 354 dager, mens solåret var på 365,24 dager. Måneåret var altså elleve dager kortere enn jordas årlige bane rundt sola. For å kompensere for dette ble en skuddårsmåned lagt til hvert andre eller tredje år. Dette ligner den moderne solkalenderen, der det som kjent hvert fjerde år legges til en skuddårsdag i februar for å utligne jordas bevegelse rundt sola.

I motsetning til de fleste andre kalendere teller ikke den kinesiske kalenderen årene i en uendelig rekke. I stedet består den av en tolvårsperiode som gjentas fem ganger i en syklus på 60 år. Hvert år i perioden har to komponenter, en himmelsk stamme og en jordisk gren. Den himmelske stammen består av ti symboler. Det var navnene på de ti ukedagene som de gamle kineserne brukte. Den jordiske grenen består av tolv dyr fra den kinesiske dyrekretsen. Man får ett år ved å kombinere hver stamme med annenhver jordisk gren. Når alle mulige kombinasjoner mellom stammene og grenene er gjort, blir dette til sammen 60. Dette fullfører hele syklusen slik at den kan starte på nytt igjen. Denne metoden med syklisk datering antas å være blant menneskehetens eldste tidsmålingssystemer. Kina bruker i dag den gregorianske kalenderen for alle sivile formål. Men månekalenderen er fremdeles den viktigste kalenderen i ulike lokalsamfunn i Kina og Øst-Asia når datoer for feiring av jubileer, bryllup, kinesisk nyttår og andre merkedager skal fastsettes.

Australsk gullunar «Year of the Rooster» – like sjelden som gull

Den australske gullunarserien ble lansert av Perth Mint i 1996. «Year of the Rooster» ble først preget i 2005. Neste utgave av «Year of the Rooster» vil først bli tilgjengelig i 2017, når hanen ifølge den kinesiske månekalenderen nok en gang vil råde. I 2005 var gullmynten tilgjengelig i 1 kg, 10 oz, 2 oz, 1 oz, ¼ oz, 1/10 oz og 1/20 oz. Da var opplaget på 1 unse på 19 729 mynter. Samlet opplag av «Year of the Rooster»-mynter (alle størrelser medregnet) er 66 613. Dette er et ekstremt lavt tall sammenlignet med opplaget av andre velkjente investeringsbullionmynter. For eksempel preges det hver tredje måned like mange australske kengurugullmynter på 1 unse som hele opplaget av «Year of the Rooster»-gullserien. Den australske «Year of the Rooster»-gullunaren er derfor velegnet for samlere, fordi den er naturlig like sjelden som gull.

Mynt verdi beskrivelse
100 dollars
Diameter
39.34
Finhet
999.9
Gull vekt i gram
31.10347
Produkt vekt i gram
31.107
Gull vekt i Troy ounces
1
Produsent
The Perth Mint
Produsent land
Australia

Advers

Fremsiden av mynten viser en byste av dronning Elizabeth II. Dronningen er avbildet siden Australia er medlem i samveldet av nasjoner (Commonwealth of Nations). Dronning Elizabeth II er derfor Australias regjerende konstitusjonelle monark. Over dronningens byste står teksten «ELIZABETH II» og «AUSTRALIA». Under bysten angis den nominelle verdien på 100 dollar og gravørens initialer «IRB» – Ian Rank-Broadley.

Revers

På baksiden av mynten står en hane på en stein og galer mot soloppgangen i bakgrunnen. Til høyre står det kinesiske tegnet for «hane», til venstre står produksjonsåret, og under hanen står myntes vekt og renhet.

Emballasje

Hver mynt pakkes individuelt i en plastkapsel.

Produktets verdi
Risiko hvis du selger tilbake med en gang

Sikker og rask levering av Bring

Din bestilling er forsikret og levert av Bring. Etter at vi har mottatt din betaling, sendes produktene innen 24 timer. Leveringstid er innen 3-4 virkedager. Hvis du ønsker, kan du også personlig hente bestillingen på et av våre kontorer i X samme dag vi mottar betalingen. I tilfeller der vi ikke kan sende bestillingen din med en gang, vil vi alltid informere deg om tidsforsinkelsen.

Forsikring

Pakken er fullstendig forsikret og hvis i det svært usannsynlige tilfellet at pakken blir borte eller skadet, vil vi sende varene tilbake eller refundere pengene dine. Forsikringskostnadene avhenger av verdien av bestillingen din (1% av verdien).

Sporing

Når produktene er pakket og sendt, vil du motta instruksjoner og en kode for å spore forsendelsen.

Forventet fraktkostnader

Tavex tilbyr enkel og sikker frakt for all netthandel. Ta en nærmere titt på kostnadene.

Stort lager tilgjengelighet

De fleste Tavex produkter er alltid på lager, og derfor kan Tavex tilby deg rask levering og du kan plukke varene dine samme dag, med markedsledende priser. Tavex er en offisiell partner for alle de største myntene i verden, som Perth Mint Australia, den østerrikske Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd, gullbaremarkedet PAMP Suisse og Valcambi og andre gullfabrikker og forhandlere.

Samme dag pickup

Du er velkommen til å besøke vårt kontor i åpningstider for å få en gratis konsultasjon eller lære mer om et bestemt produkt. Hvis du kjøper på nettet, kan du hente produktene samme dag vi mottar betalingen.

Lave priser

Over 25 år på markedet og store volumer har gjort det mulig for oss å tilby deg de beste prisene på markedet. Med Tavex kan du maksimere avkastningen på investeringen på grunn av lave marginer og spreads.

Vare på lager

Dette produktet er på lager og sendes rett etter at betalingen er gjennomført, eller kan plukkes opp fra butikken.

Tavex ID

Opprett en Tavex ID og få porteføljeforvalter, personlig rådgiver og flere andre fordeler. Se fordelene her.

Opprett en Tavex ID
Tavex ID

Opprett en Tavex ID og få porteføljeforvalter, personlig rådgiver og flere andre fordeler. Se fordelene her.

Book en privat konsultasjon gratis
Lær mer om investeringsprodukter og få verdifull innsikt i markedet.