Opprett varsel
Opprett ny pris bot
+ -
Opprett ny pris bot
Prisbot sammendrag

Du kan avbryte PriceBot når som helst og har ingen forpliktelser når boten foretar automatisk bestilling.

FORHÅNDSSALG

American Liberty Head Double Eagle gullmynt

Preorder
Tavex har gleden av å presentere Liberty Head Double Eagle gullmynten på 20 dollar, et anerkjent og ... les mer
Vi selger Vi kjøper Margin
24856,07 NOK
23596,00 NOK 5.30%
Levering med Bring fra GRATIS avhengig av postsone
Pick-up fra Tavex kontor - GRATIS
See less
Pick-up fra Tavex kontor - GRATIS
Free delivery available
Se mer
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduksjon

Tavex har gleden av å presentere Liberty Head Double Eagle gullmynten på 20 dollar, et anerkjent og ettertraktet stykke som representerer æraen til en global supermakt. Det ble etablert under glansdagene til California Gold Rush i 1850, og er den største pålydende "$20" og den tyngste gullmynten som har sirkulert som lovlig betalingsmiddel i USA. Denne mynten var i hjertet av det amerikanske finanssystemet, og ga monetær stabilitet og god likviditet, og bidro til å forme og fremme veksten til det som skulle bli verdens største økonomi. Følgelig er $20 Double Eagle et verdifullt stykke amerikansk historie – en arv laget i 21,6 karat gull. Utsmykket med bysten av den guddommelige Lady Liberty og en kraftig skildring av USAs store segl, som er symboler på landets dyd og uavhengighet, er Liberty Head Double Eagle på 20 dollar et imponerende gullstykke som vil være et verdifullt tillegg til enhver gullportefølje eller myntsamling.

Hvorfor kjøpe?

 • $20 Liberty Head Double Eagles er blant de mest kjente gullmyntene i USA. Foruten den britiske suverenen, var de de mest pregede og følgelig mest sirkulerte gullmyntene i verden.
 • $20 Liberty Head Double Eagles er både en gullinvestering og et samleobjekt. $20-gullmyntene var ryggraden i USAs finansielle system og var i forkant av landets fremvekst for å bli en supermakt. Selv om disse myntene var imponerende, ble de fleste av dem smeltet ned etter president Franklin D. Roosevelts ordre om gullkonfiskering fra 1933.

 • $20 Liberty Head Double Eagle gullmynter er unike. I motsetning til andre gullmynter på den tiden, var $20 Double Eagles massive som inneholdt nesten en hel unse gull. Det faktum at de inneholdt så mye gull, og dermed verdi, gjorde dem til en av de foretrukne myntene for global handel.

 • $20 Liberty Head Double Eagle gullmynter er penger. De er fritatt for merverdiavgift, og kan som sådan byttes ut i hele Europa av både bullionhandlere og investorer.

 • $20 Liberty Head Double Eagle gullmynter tilsvarer sparing. 20 USD gullmynter fra USA er et ideelt valg for enhver langsiktig sparer som setter pris på sikkerheten og stabiliteten ved å eie fysiske gullmynter.

 • $20 Liberty Head Double Eagle gullmynter er en utmerket måte å diversifisere porteføljen din. Gulls lave korrelasjon med andre finansielle eiendeler gjør at suverene gullmynter fungerer som en porteføljesikring mot markedsrisiko.

Å kjøpe gull, betyr lavere risiko og beholde verdi

Gulls verdi har de siste årene økt, noe som gjør det til en god sikkerhet for å lagre verdi.

 • Produkt verdi
  24856,07 NOK
 • Kjøpspris
  23596,00 NOK
 • Din risiko nå
  1260,07 NOK

Fakta: gullpriser i NOK har økte 116.94% de siste 8 årene. Den laveste prisen var 9120,54 NOK/oz og den høyeste var 26892,40 NOK/oz. Markedsprisen idag er 24580,20 NOK/oz

Historie

California Gold Rush førte til pregingen av $20 Double Eagle gullmynten

Da en kar ved navn Samuel Brannan løp opp og ned i gatene i San Francisco og ropte «Gull! Gold on the American River!», visste han lite om at han ville sette i gang det største gullrushet på 1800-tallet. Imidlertid klaget han absolutt ikke, siden han eide den eneste jernvarebutikken med hakker, spader og panner mellom San Francisco og de nyoppdagede gullmarkene.

Ettersom gullets mystiske lokke har tiltrukket menneskeheten i tusenvis av år, satte ord om utallige rikdommer i åsene og elvene i California i gang en vanvidd. Menn i hundrevis, så tusenvis og til slutt i titusener ankom California på noen måte de kunne, da dette edle metallet igjen ropte og vekket menns trang til rask rikdom. Folkevandringen var så stor at San Francisco, som i 1846 var en liten bosetning med ikke mer enn 500 innbyggere, vokste til en blomstrende by på rundt 35 000 i 1852. I 1855 anslås det at mer enn 300 000 mennesker fra alle lag av liv, etnisitet og alder hadde kommet til California.

Det var absolutt gull å finne. Det var ikke uvanlig at prospektører som hadde ankommet i begynnelsen av gullrushet, fant gull verdt ti, femten og tjue tusen dollar i løpet av dager, bare ved å bruke primitive gruveverktøy som panner og hakker. Faktisk var gull så rikelig at det begynte å øke prisene på varer og tjenester på hele vestkysten. Dette var ikke overraskende, siden det anslås at til og med i 1853, bare fem år inn i gullrushet, hadde det blitt funnet rundt 373 tonn gull i Californias elver og bekker (verdt 15,6 milliarder dollar til september 2014-priser).

Da gullet fra California begynte å nå myntverket, ble det raskt klart at den daværende lovlige gullmynten, Quarter Eagle $2,50, Half Eagle $5 og Eagle $10, ikke var tilstrekkelig for mengden gull som kom. Det var mot dette bakteppet at lovgivningen for opprettelsen av Double Eagle eller $20-stykket ble vedtatt av kongressen 3. mars 1849. Deretter ble $20 Double Eagle, som inneholdt nøyaktig dobbelt så mye gull som $10 Eagle, utstedt for første gang i 1850.

$20 Double Eagles stimulerte amerikansk økonomisk aktivitet

Fra 1850 til 1933 ble $20 Double Eagles preget kontinuerlig, da de nye, rike gullgruvene i California uavbrutt leverte dette edle metallet til markedet. Faktisk var økningen i gullforsyningen den største og raskeste USA noen gang hadde sett. De tilførte pengene (gull) hadde en enorm økonomisk innvirkning, og fungerte som en økonomisk multiplikator - satte i gang en kjede av reaksjoner, som alle akselererte økonomisk vekst.

Mat, klær, jernvareforsyninger, luksusvarer og tungt maskineri som dampbåter for elvetrafikk, bare for å nevne noen ting, fikk stor etterspørsel på vestkysten. Når en vare eller en tjeneste var mangelvare, skyndte ambisiøse migranter å tilby det. For eksempel ble produksjonsindustrien levende for å produsere gruvemaskiner, som steinknusere, gruvetraller og -bor, dampmaskiner og mudringsmaskiner. For å bygge disse maskinene var det nødvendig med mye jern og derfor ble det opprettet en jernindustri i Nord-California. Et titalls støperier over hele staten utviklet seg for å smelte og støpe jernet, pulverfabrikker ble grunnlagt, og trelastindustrien ekspanderte ettersom tre ble etterspurt som byggemateriale for hus og gruver. I 1870 produserte flere tusen arbeidere gruveutstyr i området rundt San Francisco.

For å mate alle nykommerne trivdes landbruks- og matvareindustrien. Hveteåkre med tilhørende melmøller, storfegårder og slakterier, vingårder og vingårder ble svært lønnsomme virksomheter. Faktisk, i 1847, hadde California ingen kommersielle melmøller, men i 1865 var mer enn to hundre melmøller i drift, og forsynte ikke bare det lokale markedet, men eksporterte betydelige mengder til Asia, Storbritannia og deler av Europa.

Volumet av handel og handel i alle sektorer økte. Behovet for transport økte og følgelig ble veier, jernbaner og havner bygget. Banker og finansinstitusjoner ble opprettet for å gi finansiering; kort sagt, det amerikanske vesten blomstret. Ettersom gull i form av $20 Double Eagles strømmet gjennom resten av den amerikanske økonomien, stimulerte det etterspørsel og investeringer, noe som førte til etableringen av tusenvis av virksomheter over hele landet. The $20 Double Eagles ville bidra ikke bare til økonomien i USA, siden de også hadde en betydelig innvirkning på global handel.

Verdien av $20 Double Eagle og verdenshandel

Sammenlignet med andre gullmynter på den tiden, var $20 Double Eagles massive – inneholdt nesten en hel unse gull. Faktisk var de verdens mest verdifulle lovlige betalingsmiddel gullmynt, en ledende posisjon beholdt langt inn på 1900-tallet. Deres store vekt og tilsvarende verdi hadde helt klart en rekke fordeler: de var billigere å produsere og lettere å transportere, og ble også favorisert som gullreserver av myndigheter og finansinstitusjoner.

Når det er sagt, var gull verdt $20 på den tiden mye penger. For eksempel, ved begynnelsen av 1800-tallet var gjennomsnittlig dagslønn for en snekker $2,30, mens en produsent i ullindustrien mottok $1,42 om dagen. Som en konsekvens av deres høye verdi, ble $20 Double Eagle utelukket fra å bli brukt til daglige transaksjoner; i stedet ble den først og fremst brukt til internasjonal handel og som støtte for amerikanske dollarsertifikater (som i dag vil bli betraktet som papirdollar).

Da San Francisco Mint ble etablert i 1854, ble Double Eagles regelmessig sendt til Europa, Asia og Sør-Amerika i bytte mot varer. På denne måten havnet millioner av $20 Double Eagles i utenlandske bankhvelv, og ble en del av gullreservene deres. I kjølvannet av WWI ble en betydelig mengde Double Eagles også sendt til det krigsherjede Europa som økonomiske lån for gjenoppbyggingen. $20 Double Eagle ble en pålitelig mynt som tjente det globale samfunnet i nesten et århundre, og ble den mest utbredte amerikanske mynten gjennom tidene. Denne tilliten – som førte til dens urokkelige popularitet – var basert på det faktum at selv om det ble gjort endringer i designet, forble dimensjonen, størrelsen og metallkonstitusjonen uendret i mer enn åtte tiår.

Double Eagle-designet på $20

I løpet av de åtte tiårene den ble utstedt, hadde $20 Double Eagle-mynten to forskjellige design. De preget fra 1850 til 1907 ble pyntet med bysten av Lady Liberty og Great Seal of United States, mens det andre, markant annerledes designet, kunstferdig unnfanget av den amerikanske billedhuggeren Augustus Saint-Gaudens, dukket opp fra 1907 til 1933.


Liberty Head - 1850 til 1907

Kronikken om Double Eagles design begynner med Robert Scot, den første Chief Engraver av United States Mint. En sølvsmed av yrke, han var kjent som en stor seddelgraver, og arbeidet hans ble holdt høyt av ledende skikkelser, som Thomas Jefferson. Scot var ansvarlig for opprettelsen av det originale designet til Lady Liberty-bysten og det store seglet som dukket opp for første gang i 1795 på $5 Liberty Cap Half Eagle gullmynten. Denne designen ble senere modifisert og brukt på den nye $20 Liberty Head Double Eagle i 1850.

Fram til 1907 forble rammeverket for dette designet det samme; Det ble imidlertid gjort mindre justeringer som inkluderte måten "tjue dollar" ble skrevet på og tillegget av mottoet "IN GOD WE TRUST" i 1866. Opprinnelig bar ikke designet noen referanse til Gud, men etter Amerikas borgerkrig, ble hevdet at guddommelig hjelp var nødvendig for å helbrede arrene etter denne konflikten. Derfor begynte det amerikanske finansdepartementet å eksperimentere med forskjellige religiøse mottoer som inkluderte "VÅRT LAND, VÅR GUD", "GUD, VÅR TILLIT", og til slutt IN GOD WE TRUST.

USAs gullkonfiskering og smelting av $20 Double Eagles

Med USA midt i en alvorlig depresjon, ble Double Eagle på 20 dollar naturligvis den foretrukne ressurs. Med folk som søkte å bytte alle former for papirpapirer, inkludert sedler, mot gull, opplevde finanssektoren og regjeringen selv et løp på gullreservene. For å forhindre dette utstedte president Franklin D. Roosevelt i 1933 den beryktede executive order 6102 som ga amerikanere mandat til å levere inn gullet sitt og motta papirpenger i bytte. Gullmynter som var lagret i private eller offentlige hvelv på tidspunktet for ordren ble konfiskert og deretter smeltet ned av det amerikanske statskassen i de kommende årene - millioner av $20 Double Eagles omkom på denne måten. Det faktum at Double Eagles ble mye brukt i handel var en ekstra fordel, ettersom de myntene som ble gjemt bort i oversjøiske hvelv ikke kunne beslaglegges.

$20 Liberty Head Double Eagle-mynten ble slått av fem forskjellige amerikanske myntverk fra 1850 til 1907. Merket til mynten (bokstaven) er gravert under halen til ørnen. Mynter slått av Philadelphia Mint er ikke merket.

Philadelphia Mint = Ingen myntmerke
New Orleans = O
San Francisco = S
Carcon City = CC
Denver = D

Utformingen av $20 Liberty Head Double Eagle-mynten forble i hovedsak den samme fra 1850 til 1907. Imidlertid ble det gjort små endringer i denne perioden:

Fra 1850 til 1866 - mynten har ikke noe motto, og valøren er skrevet "TWENTY D."
Fra 1866 til 1876 - mynten har et motto, og valøren er skrevet "TWENTY D."
Fra 1877 til 1907 - mynten har et motto, og valøren er skrevet "TWENTY DOLLARS"

Det kombinerte opplaget for alle tre versjonene av $20 Liberty Head Double Eagle-mynten utgjorde omtrent 105 millioner stykker i løpet av denne perioden. Den gjeldende versjonen vi lagerfører er fra 1877-1907.

Produkt vekt i gram
33.43624
Gull vekt i gram
30.09262
Finhet
900
Gull vekt i Troy ounces
0.9675
Diameter
34
Tykkelse
-
Mynt verdi beskrivelse
20 dollar
Produsent
USA

Advers

Forsiden skildrer den harmoniske holdningen til den guddommelige Lady Liberty. Det krøllete, gylne håret hennes som elegant flyter langs er utsmykket med en krone med perlekant som inneholder inskripsjonen LIBERTY. Tretten fempunktsstjerner som symboliserer grunnkoloniene i USA og pregeåret omkranser bysten.

Revers

Baksiden viser en symbolsk versjon av det mektige store seglet i USA, en ørn med utstrakte vinger som griper om piler og en olivengren i klørne. Skiltet, et symbol på dyd og uavhengighet, er båret på brystet til ørnen og pyntet på hver side med dekorerte bånd som inneholder teksten "E PLURIBUS UNUM" som er latin for "en av mange". Over ørnehodet er mottoet "IN GOD WE TRUST" omkranset av tretten fempunktsstjerner, igjen en referanse til grunnkoloniene. Det store seglet er omgitt av teksten "UNITED STATES OF AMERICA" og pålydende "TWENTY DOLLARS".

Emballasje

Hver mynt er individuelt pakket i en hard plastkapsel om ønskelig.

Sikker og rask levering av Bring

Din bestilling er forsikret og levert av Bring. Etter at vi har mottatt din betaling, sendes produktene innen 24 timer. Leveringstid er innen 3-4 virkedager. Hvis du ønsker, kan du også personlig hente bestillingen på et av våre kontorer i X samme dag vi mottar betalingen. I tilfeller der vi ikke kan sende bestillingen din med en gang, vil vi alltid informere deg om tidsforsinkelsen.

Forsikring

Pakken er fullstendig forsikret og hvis i det svært usannsynlige tilfellet at pakken blir borte eller skadet, vil vi sende varene tilbake eller refundere pengene dine. Forsikringskostnadene avhenger av verdien av bestillingen din (1% av verdien).

Sporing

Når produktene er pakket og sendt, vil du motta instruksjoner og en kode for å spore forsendelsen.

Forventet fraktkostnader

Tavex tilbyr enkel og sikker frakt for all netthandel. Ta en nærmere titt på kostnadene.

Få en gratis konsultasjon
Lær mer om hvordan gjøre trygge investeringer, og få verdifulle råd