Opprett varsel

De britiske Britannia bullion-myntene redefinerer bullion-sikkerheten

Publisert etter siim.nomm@tavid.ee kategori Nyheter på 05.07.2022
Gullpriser (XAU-NOK)
24723,90 NOK/oz
  
- 55,10 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
329,32 NOK/oz
  
- 9,85 NOK

Hver gullinvestors hemmelige drøm er at porteføljen inneholder gullbullions av høyeste mulige kvalitet. Videre at gullmynter og -barrer vil bli høyt verdsatt av andre investorer. Hvis du lurer på hva slags gullmynt som kan ha begge disse egenskapene, er det verdt å lese videre – vi vil introdusere deg for et virkelig spesielt kunstverk preget i gull.

Britannia-gullmynten skildrer personifiseringen av Storbritannias ånd og sjel

Britannia-gullmynten er utrolig verdifull og populær blant investorer. Og det er en grunn til det: Britannia, den store og kvikke krigeren som pryder denne mynten, ble et symbol på de britiske øyer og folk for omtrent 2000 år siden da romerne graverte inn en nydelig kvinneskikkelse på valutaen for å hedre den nylig erobrede regionen.

Gjennom historien har mange kunstnere gjenskapt Britannia, og siden kong Charles IIs regjeringstid har Britannia prydet myntene til alle herskere frem til i dag. Britannia, skapt i forskjellige tidsepoker og av forskjellige generasjoner, har fulgt idéene og stilen i hver periode. Hver gjenfødelse har lagt til nyanser av mening, og derfor har inkarnasjonen av ånden og sjelen til en elsket Britannia blitt bedre over tid.

The Royal Mint er en av de eldste og mest respekterte offentlige institusjonene i England. Det er dokumentert at myntverket har vært i drift i mer enn 1100 år og har produsert mange verdenskjente mynter i løper av den tiden, noe som gjør det til en av de mest kjente myntverkene i verden. I dag preger Royal Mint ikke bare mynter i omløp i England, men også mynter for mer enn 60 land.

Den britiske gullmynten ble lagt til The Royal Mints store samling i 1987, på en tid da den globale etterspørselen etter gull var på det høyeste noensinne. Kunstneren Philip Nathans visjon om den mytiske krigeren er avbildet på dagens populære gullmynt. Valutaen ble forsterket med et nautisk tema, som viser Britannia som står i et flagrende plagg, skrider på bølgene og holder en trefork, et skjold og en olivengren. Denne Britannia-mynten har blitt ansiktet til moderne britisk valuta, et symbol på styrke og tradisjon – anerkjent over hele verden.

Innovative sikkerhetsfunksjoner gjør kopiering umulig

Forsiden av den britiske mynten har et portrett av dronning Elizabeth II, laget av kunstneren Jody Clark. Dronningens hode er utsmykket med den legendariske kongelige diamanten hun bar før kroningsseremonien i 1953. Tradisjonelt er dronningens blikk rettet mot høyre.

Baksiden av mynten viser den allerede beskrevne Britannia. Den korintiske hjelmen presset mot det flagrende håret, hun holder treforken i høyre hånd og skjoldet og en olivengren i den venstre.

Mynten er sikret av fire nylig introduserte unike sikkerhetselementer som er synlig gjenkjent og forhindrer forfalskning. For å finne ut om det er en ekte Britannia-mynt eller ikke, må du identifisere:

  • et skjult bilde som fungerer som et hologram på mynten og endres fra en hengelås til en trekant ved å endre synsvinkelen til mynten.
  • myntoverflateanimasjon med små detaljer som skaper en illusjon av bevegelse av bølgene som er avbildet bak Britannia.
  • mikrotekst: baksiden av mynten bærer teksten ‘DECUS ET TUTAMEN’ i en spesiell laser, som betyr ‘pynt og beskytter’ og omgir statuen av Britannia.
  • Britannias skjold er utsmykket med det britiske flagget, som er avbildet ved bruk av den tradisjonelle metoden for kunstnerisk heraldikk.

Når du investerer i en Britannia-gullmynt, kan du være trygg på at den ble produsert i henhold til de høyeste standardene og oppfyller standarden Uncirculated Bullion. Å investere i en Britannia-sølv- eller gullmynt er en svært god investering, spesielt siden Britannia gullmynten har et minimalt påslag siden The Royal Mint er en offisiell partner av Tavex Bullion. I tillegg er Britannia-gullmynten CGT-fri i Storbritannia.

Det er av disse grunnene at Britannia gullmynter er et godt valg for alle som ønsker å spare lenge og setter pris på stabiliteten og tryggheten som det å eie fysisk gull tilbyr.

Du kan også gjerne lese