Opprett varsel

Europas mest ettertraktede gullmynt kommer rett fra hjertet

Publisert etter Ronald Sookael kategori Nyheter på 25.10.2023
Gullpriser (XAU-NOK)
24729,30 NOK/oz
  
- 48,50 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
329,02 NOK/oz
  
- 10,52 NOK

Hva gjør en gullmynt populær blant investorer? Selvfølgelig er en av de viktigste egenskapene renheten, kvaliteten og likviditeten til gullet. Men hva gjør én mynt mer spesiell enn andre? Århundre lang tradisjon, design gjennomtenkt til detaljene og den kulturelle betydningen. Det er nettopp på grunn av disse egenskapene at Wienerfilharmoniens gullmynt er et av de bestselgende (og vakreste) investeringsproduktene i verden.

Denne praktfulle gullmynten er produsert av østerrikernes stolthet, Münze Österreich eller Austrian Mint, en av de eldste myntene i verden, med mer enn 800 år med fargerik historie. Mynten til Wien-filharmonien (med andre ord den østerrikske filharmonien), som har blitt en hit blant investorer, begynte å produseres i 1989. Til dags dato har mynten blitt myntverkets flaggskip.

Selve symbolet på musikalsk kultur

Laget av gull av høyeste kvalitet, regnes mynten som legemliggjørelsen av Østerrikes rike musikalske kultur i edelt metall. På fronten er instrumentene til orkesterspillerne avbildet i ytterste detalj, noe som refererer til orkesterets unike lyd, mangfold og tradisjoner.

Imidlertid er baksiden utsmykket med det ikoniske orgelet til Golden Hall of the Vienna Concert Hall (hjemmet til Wien Philharmonic). Bare de beste organistene kan trylle frem vakre klanger fra et orgel med en ekstremt kompleks struktur.

I tillegg til sin vakre design, er Wien-filharmonien også verdsatt for sin høye likviditet. Dette betyr at det raskt og enkelt kan veksles inn i penger over hele verden. Mynten er også den første gullmynten utstedt som lovlig betalingsmiddel, med en pålydende verdi av Euro.

Et stykke historie

Münze Österreich, som tilhører den østerrikske sentralbanken, ble grunnlagt i 1194 i Wien. Opp igjennom historien har den spilt en viktig rolle i mynten av Østerrike og flere andre stormakter. Münze Österreichs produksjon inkluderer blant annet mange historiske franske gullmynter.

Århundrer med tradisjon og håndverk innen preging av mynter har gjort Münze Österreich til et av de ledende myntverket i verden. I tillegg til investeringsprodukter og sirkulasjonsmynter produseres det også minne- og samlemynter, medaljer og andre spesialutgaver.

Münze Österreich er kjent for sin banebrytende teknologi og eksepsjonelle kvalitet. Mynten bruker både innovative metoder og tradisjonelle pengetrykkteknikker når de preger mynter. De gjør det mulig å produsere mynter med selv de mest komplekse designene og detaljene. For å ivareta sikkerheten har de testet innovative sikkerhetselementer og materialer.

Mynten er også anerkjent for sin kunstneriske verdi. Münze Österreich samarbeider med ulike organisasjoner, designere og kunstnere for å skape unike samlinger. Dette samarbeidet resulterer ofte i mynter som fremmer østerriksk kultur, historie og viktige begivenheter.

Münze Österreich er en av Tavexs langsiktige samarbeidspartnere, og på vår nettside kan du finne et utvalg av Münze Österreich-produkter til markedets beste priser!

Du kan også gjerne lese