Opprett varsel

Forsikring av gull og andre edle metaller

Publisert etter tavex kategori Nyheter på 01.10.2019
Gullpriser (XAU-NOK)
25330,10 NOK/oz
  
- 671,80 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
295,43 NOK/oz
  
- 11,32 NOK
Gullmynter

Dersom du investerer i gull- eller sølvmynter, er det viktig å tenke på sikkerheten til verdiene dine. Gull og sølv tåler heldigvis veldig mye, og kan bli utsatt for både fukt, varme og slitasje uten at det ødelegger selve metallet. Selv ved smelting beholder gull og sølv verdien sin – det har kun endret form.

Dessverre kan gull og sølvgjenstander bli stjålet, siden det er enkelt å omsette. Det er flere grep du kan ta for å sikre deg mot slike uhell, eksempelvis gjennom sikkerhet, dokumentasjon og forsikring. 

Hvis du ønsker å forsikre dine gull- og sølvmynter mot tyveri, er det et par ting du må tenke gjennom:

  • Oppbevar gull- og sølvmynter så trygt som mulig

Dette kan du gjøre i for eksempel en safe hjemme. Du kan også oppbevare verdiene dine i en bankboks, men husk at det da kan være vanskelig å få tak i gullet eller sølvet dersom du trenger det umiddelbart.

  • Dokumenter verdiene dine

Ta bilde av myntene dine, ta vare på kjøpskvittering og digitaliser all dokumentasjonen din. Et forsikringsselskap vil kreve dokumentasjon på eierskap og verdi før de utbetaler erstatning.

  • Sjekk med ditt forsikringsselskap hva som er inkludert i forsikringene dine

Vanlige innboforsikringer dekker et forhåndsbestemt beløp, og vil ikke nødvendigvis være nok til å dekke store verdier i gull eller sølv. 

  • Skaff deg en verdisaksforsikring 

Hvis det viser seg av innboforsikringen din ikke tar høyde for gull og sølv kan det hende du trenger å forsikre disse verdiene med en egen forsikring. En verdisaksforsikring dekker gjenstander som er verdt mye, og som kan være utsatt for skader, uhell eller tyveri. Snakk med ditt forsikringsselskap om hva de dekker i sin verdisaksforsikring; det kan variere fra bank til bank.

Forsikring, taksering og dokumentasjon

Det skal ikke være nødvendig å få gull eller sølv fra Tavex taksert – verdien sitter i selve mynten når du kjøper den. Dermed kan verdien verifiseres når som helst ved å sjekke internasjonale priser på gull og sølv, og sammenligne med den prisen som er satt på myntene basert på karat og renhetsmål. 

Trykk her for å se pris og utvalg på gullmynter fra Tavex, eller trykk her for pris og utvalg på våre sølvmynter. 

Forsikring på bestilte varer

Når du bestiller fra vår nettbutikk, er pakken du bestiller forsikret av oss. Om pakken forsvinner eller blir skadet, vil Tavex sende produktene til deg på nytt eller refundere beløpet. Denne forsikringen gjelder kun mens produktene du har bestilt er under transport på vei til levering, og gjelder ikke etter at mottaker har signert for pakken. 

Gull fra Tavex – kvalitetssikret

Gullet fra Tavex kjøpes inn fra godkjente og sertifiserte forhandlere, og kan spores hele veien fra utvinning, til fabrikk og fram til salg. Myntene er stort sett fra store forhandlere og fabrikker som The Perth Mint, The Austrian Mint og China Great Wall Coins Investments. Disse er etablerte og erfarne forhandlere av gull og sølv, og deres produkter regnes som et kvalitetsstempel på mynter og barrer i bransjen.

Mynter du kjøper hos Tavex er derfor et sikkert og trygt kjøp. Verdien ligger i selve metallet; vekten og formen kan nemlig ikke dupliseres. Ved å sette verdiene dine i metall som sølv og gull har du en fysisk gjenstand som ikke mister sin verdi, slik papirpenger kan. 

Har du spørsmål? Kontakt oss!

Har du spørsmål om sikkerhet for gull og sølv? Tavex tilbyr gratis konsultasjon, slik at du kan få svar på alt det du lurer på. Ta kontakt med oss her, eller ring oss på +47 23 89 71 22.

Du kan også gjerne lese