Opprett varsel

Historien om en mynt: Det er en grunn til at Lunar-kolleksjonen er en av de beste investeringene

Publisert etter siim.nomm@tavid.ee kategori Nyheter på 05.07.2022
Gullpriser (XAU-NOK)
26572,00 NOK/oz
  
+ 112,10 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
326,18 NOK/oz
  
+ 0,13 NOK

Vet du hvilket dyretegn du er født i? Hvis ikke, vil Lunar-kalenderen hjelpe deg med å finne svaret på dette spørsmålet. I tillegg til å være ekstremt populær og verdifull, er gullmyntserien Lunar også dedikert til en av de første kalenderne i historien.

Kinesisk nyttår starter dagen for månens skapelse

Ifølge kinesisk astrologi er folks personlighet sterkt påvirket av året de er født i. Ikke desto mindre er det allment kjent at det kinesiske nyttåret ikke begynner 1. januar. Jordens bane bestemmer starten på året. Dette indikerer at nyttåret begynner ved dannelsen av månen og faller mellom 21. januar og 20. februar. I 2022 starter nyttår 1. februar.

Videre betrakter ikke Lunar-kalenderen år som en uendelig rekkefølge, men snarere som en 12-års periode der de som er født hvert år er sterkt påvirket av to faktorer. Ett kalenderdyr av totalt 12 og ett kalenderelement av totalt 5. Så hvis 2021 var metallokse, vil vann og tiger møtes i 2022.

Hvem er personer født i tigerens år?

Tigeren er selvfølgelig en av de mest hovmodige og karismatiske rovdyrene i dyreriket, i stand til å brøle enda høyere enn monarken i dyreriket – løven. Mennesker født i Tigerens år blir sett på som ambisiøse, modige og autoritære. Mennesker født i Tigerens år er født for å veilede og kommunisere med andre. Selv om personer født i Tigerens år har mye karisma, kampenergi og voldsomhet, har de også et medfølende hjerte, et åpent sinn og en god holdning til livet. Siden vann er elementet i begynnelsen av året, myker det opp de kraftige egenskapene. Personer født i vanntigerens år er de mest empatiske av tigrene og er mest tilbøyelige til å akseptere deres feil. Imidlertid bestemmes personligheten i stor grad av karakteren. Så tigere, født i stjernetegnet Løven, kan fortsatt være utrolig attraktive for andre. I tillegg til 2022 ble personer født i 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950 og 1938 også født i Tigerens år.

En mynt på én ounce preges i begrenset opplag

Den verdensberømte samlingen av Lunar-gullmynter, som har nådd slutten av III-serien, var også inspirert av kinesisk astrologi. Series III startet produksjonen i 2020.

Imidlertid ble gullmyntene i Lunar I-serien først preget i 1996, og hvert år viser myntene et dyr fra den kinesiske kalenderen. På grunn av deres begrensede sirkulasjon og skiftende design, er Lunarserie-mynter svært sjeldne. Mynten fra Tigerens år er kun blitt laget to ganger, i 1998 og i 2010. En ounce gullmynt er den mest populære i serien, med bare 30 000 stykker produsert hvert år. Som et resultat har mynten en betydelig pris på auksjonsmarkedet. Perth Mint-raffineriet, Australias mest kjente myntverk, produserer slike gullmynter.

Mynter fra myntverket i Perth er kjent for sin høye kvalitet. Mynter for det påfølgende kalenderåret er vanligvis klare i september året før og når markedet i begynnelsen av oktober. Gullmynten er konstruert av rent gull og er laget ved hjelp av en spesifikk teknologi som sikrer myntens høye kvalitet, ekstraordinære skinnende og matte overflater, og intrikate design. Gullmynter fra Tigerens år er også tilgjengelige i mindre størrelser.

På grunn av deres verdi er 1-ounce Lunar-seriens mynter utmerkede investeringer, og størrelsen gjør dem passende som gaver. Videre trekkes samlere til den begrensede produksjonen og det utsøkte designet.

Du kan også gjerne lese