Opprett varsel

Hvorfor investere i gull?

Publisert etter siim.nomm@tavid.ee kategori Nyheter på 06.04.2022
Gullpriser (XAU-NOK)
25929,80 NOK/oz
  
+ 15,70 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
332,93 NOK/oz
  
+ 2,03 NOK
gull

Norge har sett en stor økning av interesse innen investering. Det kan være alt fra aksjer, kryptovaluta, eiendom og edelmetaller. Men vi vil stille et spørsmål: hvorfor burde du velge gull?

Det er lurt å vurdere investeringen i sin helhet – istedenfor kun potensiell avkastning

Når man skal investere, vil man gjerne vite både det kortsiktige og langsiktige potensialet av sin investering. Erfarne investorer har full forståelse for at de ikke kan ta en beslutning basert på avkastning alene. Det er viktig å vurdere det større bildet – altså investeringen i sin helhet. Hvert år blir pengene dine mindre verdt på grunn av inflasjon. Historisk sett har gull vært en sikker måte å bevare kjøpekraften din på. Gull passer derfor spesielt godt for deg som har et langsiktig investeringsmål.

En erfaren investor vil godkjenne at diversifisering av investeringsportføljen mot potensiell risiko er nødvending for langsiktig suksess. Om det blir en periode med nedgang på børsen eller et børskrakk, er det viktig å diversifisere med eiendeler som kan unngå et stort fall i verdi. Gull passer perfekt til dette. Sammenlignet med andre eiendeler kan vi ofte se at gull stiger i verdi når andre faller. Mange lurer ofte på hvor mye penger man skal investere i gull, og det er selvfølgelig ingen fasit til dette. Men generelt sett investerer enkeltpersoner og selskaper mellom 5-30% av sine eiendeler i gull. Prosenten varier ofte basert på alder, formue og ønsket risiko.

Fysisk gull er en sikkerhet

Vi forstår at mange kan føle en usikkerhet rundt det å investere i noe som ikke er fysisk. Hovedsakelig er investeringer i dagens marked virtuelle eller digitale. Det å investere i gull betyr å investere i en fysisk gjenstand – dette kan gi mange en trygghet da du faktisk eier og har full kontroll over din investering. Fysisk gull er uten motpartsrisiko.

Se våre produkter: https://tavex.no/gull/

Du kan også gjerne lese