Opprett varsel

Hvorfor investere i gull?

Publisert etter siim.nomm@tavid.ee kategori Gullbladet, Nyheter på 06.04.2022
Gullpriser (XAU-NOK)
18 008,00 NOK/oz
  
- 85,12 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
219,37 NOK/oz
  
- 1,99 NOK

Norge har sett en stor økning av interesse innen investering. Det kan være alt fra aksjer, krypto-valuta, eiendom og edelmetaller. Men vi vil stille et spørsmål, hvorfor burde du velge gull?

Det er lurt å vurdere investeringen i sin helhet istedenfor kun den potensielle avkastning.

Når man skal investerer, vil alle vite både den kortsiktige og langsiktige potensiell av sin investering. Erfarne investorer har full forståelse at de ikke kan ta en beslutning basert på avkastning alene, det er viktig å vurdere det større bilde, altså investeringen i sin helhet. Hvert år blir penger dine mindre verdt på grunn av inflasjon. Historisk har gull vært er en sikker måte å bevare kjøpekraften. Gull passer derfor spesielt godt for deg som har en langsiktig investeringsmål.

En erfaren investor vil godkjenne at diversifisering av investeringsportføljen mot potensiell risiko er nødvending for lansiktig suksess. For eksempel, om det blir en periode med nedgang på børsen eller en børskrakk, det er viktig å diversifisere med eiendeler som kan unngå et stort fall i verdi. Gull passer perfekt til denne rollen, sammenlignet med andre einendeler, kan vi ofte se at gull stiger i verdi når andre faller. Mange lurer ofte på hvor mye penger man skal investere i gull, det er selvfølgelig ingen riktig svar til dette. Men Generelt sett investerer enkeltpersoner og selskaper rundt 5-30% av sine eiendeler i gull. Prosenten varier ofte basert på alder, formue og ønsket risiko.

Det fysiske gull er en sikkerhet.

Vi forstår mange kan føle en usikkerhet rundt det å investere i noe som ikke er fysisk, noe man ikke kan holde. Hovedsakelig eiendelene som er tilgjengelig i dagens marked er virtuelle eller digitale. Det å investere i gull betyr også det å investere i en fysisk gjenstand, dette kan gi mange en sikker følelse, da du faktisk eier og har full kontroll over din investering. Fysisk gull er uten motpartsrisiko. Motpartsrisiko er risikoen for at motparten i en økonomisk transaksjon ikke skal overholde sine forpliktelser.

Se våre produkter: https://tavex.no/gull/

Gullpriser (XAU-NOK)
18 008,00 NOK/oz
  
- 85,12 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
219,37 NOK/oz
  
- 1,99 NOK
Annbefalte artikler

Du kan også gjerne lese