Opprett varsel

Jeremy Hunt kritiserer sentralbankens handling for å dempe inflasjonen

Publisert etter Ronald Sookael kategori Nyheter på 03.07.2023
Gullpriser (XAU-NOK)
24540,80 NOK/oz
  
- 376,80 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
312,39 NOK/oz
  
- 12,09 NOK

Storbritannias finansminister Jeremy Hunt sa tidligere at Bank of England-prognoser ikke hadde vært nøyaktige. Britisk inflasjon var på 8,7 prosent i mai og sentralbanken satte nylig opp renten igjen.

Hunt sa at sentralbanken må sørge for at deres prognoser er mer nøyaktige i fremtiden. Hunt har ikke tidligere kritisert sentralbanken, rapporterte The Telegraph.

«Sentralbanksjefen har vært åpenhjertig om at deres inflasjonsprognoser ikke har vært nøyaktige. De gjør en uavhengig gjennomgang for å se hvordan de kan gjøre det bedre. Det er tydelig at det har vært problemer. Vi må sørge for at prognosene er bedre.» sa Hunt.

Sentralbanken har tidligere sagt at prisoppgangen er forbigående. Britisk inflasjon var 8,7 prosent i mai, sentralbankens mål er to prosent. Sentralbanken forventer nå at inflasjonen vil nå to prosent først i 2025.

Sentralbanken strammer også inn pengepolitikken. Nylig besluttet sentralbanken uventet å heve renten igjen, og rentene er nå på fem prosent. Dette er det høyeste rentenivået siden 2008.

Andrew Bailey, sentralbanksjefen, innrømmet i begynnelsen av måneden at det tok lengre tid å dempe inflasjonen enn banken hadde forventet. Inflasjonen i Storbritannia er fortsatt blant de høyeste i Europa.

Det britiske institutt for økonomisk og sosial forskning anslår at mer enn en million husholdninger kan gå tom for sparing i år på grunn av høyere renter.

Avslutningsvis har de nylige tiltakene sentralbanken har tatt for å dempe inflasjonen i Storbritannia blitt kritisert av finansminister Jeremy Hunt. Hunt uttrykte bekymring for nøyaktigheten av bankens prognoser og understreket behovet for forbedrede fremtidsspådommer. Denne kritikken kommer da britisk inflasjon nådde 8,7 prosent i mai, og overgikk sentralbankens mål på to prosent. Bankens beslutning om å heve renten uventet understreker ytterligere hvor presserende det er å møte inflasjonspresset. Til tross for sentralbankens påstand om at prisøkningene er midlertidige, erkjente banksjefen, Andrew Bailey, utfordringene med å dempe inflasjonen. Ettersom inflasjonen i Storbritannia fortsatt er blant de høyeste i Europa, estimerte Institute of Economic and Social Research til og med at over en million husholdninger kunne tømme sparepengene sine på grunn av høyere renter. Med sentralbankens forpliktelse til å gjennomføre en uavhengig gjennomgang og etterstrebe mer nøyaktige prognoser, er det viktig å finne effektive tiltak for å stabilisere prisene og støtte husholdningene i denne perioden med økonomisk volatilitet.

Du kan også gjerne lese