Opprett varsel

Buffett advarer om banksvikt, beskriver Bitcoin som "gambling token"

Publisert etter Ronald Sookael kategori Nyheter på 09.05.2023
Gullpriser (XAU-NOK)
24922,30 NOK/oz
  
- 45,60 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
315,97 NOK/oz
  
+ 3,84 NOK
Warren Buffett

Warren Buffett, milliardærformann i Berkshire Hathaway, erkjenner at det nåværende økonomiske klimaet er usikkert og ustabilt. Han tror at flere banker kan falle, og selv om dette kan skape bekymring for noen, forsikrer han folk om at deres innskudd i amerikanske banker er trygge på grunn av Federal Deposit Insurance Corp. Ifølge Buffett bæres kostnadene til FDIC av bankene , og ingen vil tape penger på et innskudd i en amerikansk bank.

Buffett advarer imidlertid om at ekstrem inflasjon og resesjon fortsatt kan utgjøre en trussel mot økonomien, og at resesjoner kan eskalere til depresjoner. Han advarer om at det er lettere å forstyrre en økonomi enn å gjenopprette den.

Mens noen tyr til Bitcoin som en potensiell sikring mot inflasjon, er Buffett fortsatt skeptisk. Han beskriver Bitcoin som et «gambling-token» uten egenverdi, og sammenligner å kjøpe det med gambling. I mellomtiden har prisen på Bitcoin steget til $30 460,39, opp 8 % de siste syv dagene.

I usikre tider kan noen mennesker se på gull som en trygg havn. Det er verdt å merke seg at gull ofte blir sett på som en sikring mot inflasjon og økonomisk usikkerhet.

Du kan også gjerne lese