Opprett varsel

Fondsforvalter Eric Strand spår at gullmarkedet vil nå rekordhøyer.

Publisert etter Ronald Sookael kategori Nyheter på 12.04.2023
Gullpriser (XAU-NOK)
24540,80 NOK/oz
  
- 376,80 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
312,39 NOK/oz
  
- 12,09 NOK
gullmarkedet vil nå rekordhøyer

Gull møter sterk motstand på $2000 per unse, men Eric Strand, lederen av AuAg ESG Gold Mining UCITS ETC (ESGO), tror at det edle metallet snart vil bryte gjennom for å nå nye rekordhøyder. Til tross for ventetiden ser Strand kun medvind for gullmarkedet på grunn av den globale bankkrisen og trusselen om en resesjon, som han mener vil hindre Federal Reserve i å heve renten noe høyere.

Gullprisene holder seg for tiden stabile på støttenivåer over $1,950 per unse, med gullfutures som trades i april til $1,968,50 per unse, opp 0,75% på dagen. Markedsanalytikere spår en bullish oppgående trend for gullprisene ettersom de forventer at Federal Reserve vil kutte renten allerede i juni, med potensial for fire rentekutt innen slutten av året.

Strand mener at det innsnevrede gapet i pengepolitikken mellom Federal Reserve og den europeiske sentralbanken også vil være til fordel for gull, ettersom ECB-renteøkninger bør støtte euroen og svekke den amerikanske dollaren. Han ser på dette som en utmerket mulighet for gruvesektoren, som har ligget etter edelmetallet siden begynnelsen av året.

I følge Eric Strand, lederen av AuAg ESG Gold Mining UCITS ETC (ESGO), er gull klar til å bryte gjennom motstanden til $2000 per unse og nå nye rekordhøyder. Strand nevner den globale bankkrisen og trusselen om en resesjon som faktorer som vil hindre Federal Reserve i å heve renten noe høyere, noe han mener vil gagne gullmarkedet. Han ser også en mulighet for gruvesektoren, som har ligget etter edelmetallet så langt i år.

Du kan også gjerne lese