Opprett varsel

Forventet resesjon og to rentekutt av Fed i år

Publisert etter Ronald Sookael kategori Nyheter på 20.04.2023
Gullpriser (XAU-NOK)
26342,30 NOK/oz
  
+ 96,80 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
315,89 NOK/oz
  
+ 4,48 NOK
rentekutt

DoubleLine Capital-sjef Jeffrey Gundlach har uttalt at det er økende økonomiske problemer, og en resesjon vil sannsynligvis oppstå i de kommende månedene. Han tror at dette kan føre til at Federal Reserve kutter renten noen ganger i år.

«Økonomisk motvind bygger seg opp. Resesjonen er her om noen måneder, sa Gundlach. «Alt vi egentlig trenger er at arbeidsledigheten øker.»

Gundlach mener at når den står overfor beslutningen om å bekjempe inflasjon eller prioritere økonomien, vil Federal Reserve alltid velge det siste. Han uttaler at de vil ofre kampen mot inflasjonen for å møte økende arbeidsledighet og andre økonomiske bekymringer.

Gundlach advarer om at det er problematisk å redusere rentene i en inflasjonsperiode, da det kan forverre de allerede høye prisene. Han antyder også at hvis det er en resesjon under dette finansielle systemet, vil Federal Reserve måtte handle veldig drastisk, og involvere mer underskuddsutgifter og kvantitative lettelser. Ifølge ham er det allment anerkjent at en resesjon er nært forestående, og det er bare et spørsmål om hvor alvorlig den vil være.

Gundlach har advart om å holde et øye med potensielle likviditetsproblemer i økonomien.

Gundlach har advart om at hvis Fed fortsetter med sin nåværende rentepolitikk, vil gapet mellom statskasse- og banksystemets avkastning øke, og føre til likviditetsproblemer. Han foreslår at den beste strategien er å redusere risikoen mens markedene er sterke ved å selge aksjer under rally.

Gundlach anbefalte tidligere å kjøpe gull til 1800 dollar per unse i mars, til tross for Feds aggressive innstrammingssyklus. I det siste har gullprisene steget på grunn av bankkrisen, og i skrivende stund var June Comex gullfutures opp 1,15 % på dagen og 7 % på måneden, og testet nivået på $2 000 per unse tre ganger.

Gundlach er fortsatt optimistisk på gull og mener det fortjener en plass i porteføljer på $1800 til tross for Feds stigende renter.

Oppsummert uttrykker Gundlach bekymringer om tilstanden til den amerikanske økonomien, advarer om en kommende resesjon og behovet for drastiske tiltak fra Federal Reserve. Han foreslår å redusere risikoen mens markedene er sterke og holde øye med potensielle likviditetsproblemer. I tillegg råder han til å investere i gull, som han mener fortjener en plass i porteføljer, til tross for Feds stigende renter.

Du kan også gjerne lese