Opprett varsel

Gi gull i gave: Hva skal du velge?

Publisert etter siim.nomm@tavid.ee kategori Nyheter på 05.07.2022
Gullpriser (XAU-NOK)
24720,70 NOK/oz
  
- 49,40 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
329,02 NOK/oz
  
- 9,77 NOK

Når bursdagen til en nær venn, slektning eller en kjær nærmer seg, er spørsmålet om hva du skal gi en viktig person ofte ubesvart. Det samme gjelder generelt når en annen viktig anledning, for eksempel et bryllup, jul eller eksamen, nærmer seg. Hvordan kan du få en viktig person til å innse at han eller hun er mer verdifull for deg enn gull?

En universal gave

Så, hvordan kan du minnes denne betydningsfulle anledningen på en respektabel og symbolsk måte? Et alternativ er å kjøpe noe som vil øke i verdi over tid, men som ikke tar for mye plass hjemme hos mottakeren. Det kan også ha sentimental og praktisk verdi. Men hva slags gave kan ha alt?

En mer skarpsindig leser vil ha gjettet hva vi snakker om – gull, selvfølgelig! Gull er en utmerket gave av alle grunnene nevnt ovenfor. For det første er det ikke noe som kan skrives ut eller skapes: det eksisterer like mye i verden som det gjør i jordskorpen.

Det gjør gull unikt og mer verdifullt enn den vanlige pengegaven.

En verdi som varer lenge

Gull gitt i gave har også en veldig praktisk verdi. For eksempel: se for deg at du bestemmer deg for å gi barnet ditt en gullmynt hvert år. Som småbarn tenker de nok ikke mye over det og forståelsen av verdien på slike gullmynter kommer når barnet er eldre.

På denne måten kan en ungdom som har nådd voksen alder bruke gullbullions til en fordelaktig sak, som å spare til egenandel eller kjøpe en bil. Dette eksemplet viser hvordan gull fremfor alt er en langsiktig investering som bare vil avsløre sin sanne glans i det lange løp.

Hvilken skal du velge?

Det som kjennetegner en perfekt gullgave er det faktum at det produseres mynter med forskjellig design hvert år. Dette innebærer at det lekre og unike designet til gullmynten eller platen gjenspeiler året gaven ble produsert. Men hva du velger som gave er i stor grad avhengig av din personlige smak og preferanser. Mindre gullmynter og -barrer anskaffes vanligvis som gaver, mens større kjøpes som investering.

Du vil mest sannsynlig velge en gullmynt eller -barre basert på dekoren på bullion og hva som passer best til mottakeren og den respektive datoen. Hvis den nåværende mottakeren liker dyr, er det mange alternativer – nasjonaldyr er en av de mest populære designkomponentene, og alle vil finne noe de liker.

For å minnes et barns årlige bursdag kan du vurdere Lunar-serien med mynter, som endrer design hvert år i henhold til stjernetegnet i den kinesiske kalenderen. Videre er myntene i Lunar-serien en utmerket mulighet til å gi en unik gave til en representant for det aktuelle stjernetegnet. Lunar-myntene har også marginal numismatisk verdi, og øker i verdi for hver dag som går.

Når det kommer til numismatikk, skifter mynter med en kinesisk pandabjørn eller en australsk kenguru hvert år. På denne måten kan en betydelig samling akkumuleres over tid, noe som øker verdien ved salg til numismatikere.

Så valget av gaver er stort og bredt. For å kunne ta den beste og mest informerte beslutningen er det anbefalt å besøke et Tavex-kontor. Vi vil finne den beste gaven til dine nærmeste – sammen med deg.

 

Du kan også gjerne lese