Opprett varsel

Gull prisen når all time high i Norge. Og med en sterk prognose for 2023!

Publisert etter Ronald Sookael kategori Nyheter på 06.01.2023
Gullpriser (XAU-NOK)
26342,30 NOK/oz
  
+ 83,30 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
315,89 NOK/oz
  
+ 4,32 NOK

Gull prisen når høyeste punkt noensinne i Norge. Og med en sterk prognose for 2023!

 

Gullverdien økte til det høyeste punktet noensinne i Norge fredag, 18870 NOK. Prisen er også spådd å stige globalt i 2023, ifølge CNBC.

 

I følge Ole Hansen, leder for råvarestrategi i Saxo Bank, «Samlet sett forventer vi en gunstig pris på gull i 2023, støttet av risikoen for en økonomisk nedgang og ustabilitet i aksjemarkedet, den potensielle toppen av sentralbankrentene, muligheten for en svakere dollar, og inflasjonen faller ikke under det forventede nivået på 3 % innen utgangen av året.» Hansen bemerket også at flere sentralbanker har fortsatt å bevege seg bort fra dollaren, ettersom de gjorde rekordstore gullkjøp i fjor, og skapte et sterkt grunnlag for gullmarkedet.

 

Gullverdien har nådd sitt høyeste punkt noensinne i Norge fredag 6. januar 2023 og eksperter spår at den vil fortsette å stige i 2023. Dette er gode nyheter for investorer som leter etter en sikker og stabil investering i disse usikre økonomiske tider.

 

Den nåværende økonomiske situasjonen har gjort at mange investorer føler seg usikre og ser etter trygge og stabile alternativer. Gull har lenge vært sett på som en pålitelig investering i tider med usikkerhet, og denne trenden ser ut til å fortsette i 2023. Ettersom verdien av andre eiendeler og aksjer faller, har gull sett en betydelig verdiøkning, og nådde sitt høyeste punkt noensinne fredag. En av hovedårsakene til gullets stigende verdi er det nåværende nivået av markedsustabilitet. Med så mye usikkerhet rundt den globale økonomien, tyr investorer til gull som en måte å beskytte formuen på. I tillegg har sentralbanker rundt om i verden økt sine gullkjøp, noe som også har bidratt til metallets økende verdi.

 

Kort oppsummering:

 

  • Gullverdien økte til det høyeste punktet noensinne i Norge fredag 6. januar 2023
  • Eksperter spår at gull vil fortsette å stige i 2023
  • Den nåværende usikre økonomiske situasjonen gjør gull til en sikker og stabil investering
  • Den stigende prisen på gull og fallet av andre eiendeler og aksjer gjør det til et attraktivt investeringsalternativ

 

Totalt sett ser det ut til at gull er satt til å fortsette sin oppadgående kurve i 2023. Statusen som en sikker og stabil investering, kombinert med dagens økonomiske usikkerhet og fallende verdi av andre eiendeler, gjør det til et attraktivt alternativ for investorer. Hvis du leter etter en måte å beskytte rikdommen din på i disse usikre tider, kan gull være verdt å vurdere som en del av investeringsporteføljen din.

Du kan også gjerne lese