Opprett varsel

Gullprisene holder seg stabilt når boligsalget i USA faller

Publisert etter Ronald Sookael kategori Nyheter på 01.03.2023
Gullpriser (XAU-NOK)
26342,30 NOK/oz
  
+ 86,80 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
315,89 NOK/oz
  
+ 4,36 NOK
Gullprisene

Til tross for den fortsatte svakheten i det amerikanske boligmarkedet, er gullmarkedet relativt upåvirket ettersom bedre enn ventet økonomiske data demper en viss resesjonsfrykt.

National Association of Realtors rapporterte at salget av eksisterende boliger falt 0,7 % til en sesongjustert og årlig rate på 4,00 millioner enheter forrige måned, noe som er svakere enn forventet da økonomer forventet en salgsrate på 4,09 millioner boliger.

Dette markerer den tolvte måneden på rad med fallende boligsalg, med eksisterende boligsalg ned 36,9 % sammenlignet med januar 2022. Til tross for blandede økonomiske data, holder gullmarkedet seg i nøytralt territorium rundt 1 850 dollar per unse, med gullfutures i april til 1 847,40 dollar en unse, ned 0,16 % på dagen.

Kort tid før boligmarkedsdataene ble offentliggjort, opplevde gullmarkedet et visst salgspress da investorer reagerte på bedre enn forventet aktivitet i både den amerikanske service- og produksjonssektoren.

Oppsummert, det amerikanske boligmarkedet fortsetter å vise svakhet med fallende boligsalg for tolvte måned på rad, ned 0,7 % til 4,00 millioner enheter i januar. Til tross for dette har gullmarkedet forblitt relativt upåvirket ettersom investorer reagerer på bedre enn forventet økonomiske data, og holder stand på rundt 1850 dollar per unse. Gullmarkedet så et visst salgspress før utgivelsen av boligmarkedsdataene da investorene reagerte på bedre enn forventet aktivitet i den amerikanske service- og produksjonssektoren.

Du kan også gjerne lese