Opprett varsel

Virtuell Gull

Publisert etter siim.nomm@tavid.ee kategori Nyheter på 03.05.2022
Gullpriser (XAU-NOK)
24709,90 NOK/oz
  
- 68,40 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
328,91 NOK/oz
  
- 9,99 NOK
virtuell gull

Fysisk gull? Virtuelt gull?

Du har kanskje hørt om fysisk gull og virtuelt gull, og har lurt på hva forskjellen er – eller hva som er best? Selv om du forstår godt hva som menes med fysisk gull, kan det være vanskelig å forstå hva som menes med virtuelt gull.

Gull sammenliknet med andre aktiva-klasser ?  

Nei, virtuelt gull er ikke et bilde av en kasse med gull på datamaskinen eller telefonen din. Virtuelt gull er såkalt “papirgull”, eller børshandlede gullfondsenheter, gullgruveaksjer eller annen aktiva som ikke er fysisk håndgripelig. Dette betyr at gull kan handles på internett uten at du trenger bevege deg ut av sofaen.

Ved første øyekast kan dette virke som en tryggere og mer praktisk måte å investere i gull på, spesielt siden en stor andel av transaksjonene har blitt flyttet til nettet. Men siden en av fordelene til fysisk gull er evnen til å realisere det raskt, ta det med deg uten å bli påvirket av tredjeparter, eller at det er i eierens eie uansett, en tryggere og sikrere måte å bevare og sikre sine verdier.

Er gull fortsatt en interessant aktivaklasse når vi har virtuell gull?

Men er gull fortsatt som enhver annen aktivaklasse? Det er i denne sammenheng verdt å tenke på gullets natur. I motsetning til fiatvalutaer som trykkes dersom politiske hensyn krever det, og nye aksjer noteres på  børsen, forblir gull uendret i mengde. Det er riktig at gullgjenstander fortsatt smeltes ned og helles over, men gullets verdi har absolutt ikke avtatt over tid – heller ikke dets følelsesmessige verdi.

Det at gull ikke kan produseres er en av de viktigste grunnene til å foretrekke fysisk gull. Ved å eie fysisk gull er du uavhengig av tredjeparter eller institusjoner. Det er heller ingen grunn til å bekymre seg for en eventuell realisasjon: gull er allment akseptert overalt av alle. Om nødvendig kan det selges enkelt og raskt.

Fysisk gull eller virtuell gult? Valget er ditt!

Når du reflekterer over en aktuell investering, er det verdt å vurdere de spesielle og unike egenskapene til gull. Hvis virtuelt gull handler om finansielle instrumenter ervervet gjennom avtaler som lar deg eie noe av gullet i andre enden av verden, så rettferdiggjør ikke eksistensen og verdien av fysisk gull seg selv. Å investere i fysiske gullbarrer eller i form av en gullmynt er og vil være den sikreste måten. Så det er verdt å være smart og tenke seg om: Hvis du måtte velge mellom noe som kan miste sin verdi med et tastetrykk, sammenliknet med noe som er tilgjengelig i fysisk form, hvor verdien har holdt seg gjennom årtusener, er anvendt i ulike sammenhenger i hverdagen og mulig å innløse umiddelbart – hva vil du da v å investere i?

Se våre produkter: https://tavex.no/gull/

 

 

Du kan også gjerne lese