Opprett varsel

Oppbevaring av gull, sølv og andre edle metaller

Publisert etter tavex kategori Nyheter på 26.11.2019
Gullpriser (XAU-NOK)
24715,80 NOK/oz
  
- 43,10 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
328,47 NOK/oz
  
- 9,98 NOK

Oppbevaring av gull, sølv og andre edle metaller

Det finnes ingen krav om hvordan man burde oppbevare gull og sølv. Bankboks, safe, i skapet eller under madrassen – det er helt opp til deg. Men det er viktig å huske på at gull tar lite plass, har en høy verdi og er relativt lett å omsette. Derfor burde du finne et sikkert sted å oppbevare det, dersom du skal ha det hjemme.

Gull og sølv tåler veldig mye

En fordel med både gull og sølv er at de tåler både fukt, kulde og ekstremt høy varme. Sølv har et smeltepunkt på over 900 grader og gull har et smeltepunkt på over 1000 grader. Skulle metallet av en eller annen grunn smelte, så er det fortsatt samme mengde gull og verdt den fastsatte prisen.

Både gull og sølv krever lite til ingen vedlikehold. Jo renere metallet er, jo mindre skal du håndtere det. Dette er fordi metallet er svært mykt, og kan få merker. Vi anbefaler alle kundene våre å beholde mynter i den kapselen som de selges i, slik at verdien og motivet på mynten bevares.

Oppbevaring i hjemmet

For mange er det en økonomisk trygghet å oppbevare gull og sølv hjemme, i tilfelle krisesituasjoner. Da vil du alltid ha håndfaste verdier som lett kan omsettes hvor som helst i verden, dersom det skulle oppstå uønskede situasjoner hvor man ikke har tilgang til bank og oppsparte midler.

Store verdier i gull tar lite plass, men veier veldig mye. Sagt på en annen måte er 1 kilo gull mindre enn en smarttelefon og du får plass til 100 kilo gull i en skoeske. I dagens valuta er 1 kilo gull verdt ca 430 000 norske kroner.

Det er relativt enkelt å omsette gull, noe som gjør det til et yndet bytte for kjeltringer og tyver – derfor er den sikreste måten å oppbevare gull i hjemmet i en godt sikret safe. Sølv er mindre verdt og tar mer plass, det kan derfor være litt mer vanskelig å oppbevare store verdier i sølv hjemme.

Ta kontakt

Har du noen spørsmål om hvordan du burde oppbevare gull og sølv? Ta kontakt med oss her, eller bestill en gratis konsultasjon her.

Du kan også gjerne lese