Opprett varsel

Snart tomt for gull?

Publisert etter siim.nomm@tavid.ee kategori Nyheter på 03.03.2022
Gullpriser (XAU-NOK)
25969,00 NOK/oz
  
- 211,70 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
310,15 NOK/oz
  
+ 1,42 NOK
gull

Verdens gullreserver vil gå tomt om 20 år, ifølge verdens ledende investeringsbank Goldman Sachs. Analytikere anslår at verdens gullreserver vil være oppbrukt om rundt 20 år og bare vil bli utvinnet i mengder som ikke er økonomisk levedyktig.

Men hva er virkeligheten?

Som man sier: alle gode ting tar slutt. Her på Tavex tror vi at det er veldig vanskelig å vite helt sikkert om det blir 20, 30 eller 40 år før det blir mangel på gull. Vi har forståelse for at de største reservene i verden, som befinner seg i Sør-Afrika og California, er i full gang med utvinning og kan være i ferd med å bli tømt. Vi kan også spekulere i at mangel på gull kan oppstå når toppen av gruvedriftvolumet er nådd, i likhet med olje. I følge SP Global, verdensledende innen markedsanalyse, kan vi se en oppgang med utvinning frem til 2021 og deretter en rask nedgang.

Hva skjer om vi blir tomme for gull?

Klart det er logisk å spekulere i at mangel på gull vil føre til at verdien stiger. Gull har vært anerkjent som en trygg og sikker valuta helt siden oldtidens Egypt, og i over 5000 år har gull blitt sett på som verdens sikreste ressurs. Når en ressurs er verdifull og har begrenset tilgang, vil den som sitter på ressursene tjene på en økning av verdi.

Uttømmingen av verdens gullreserver kan bety at land naturlig nok vil ha mer fokus på det å spare sine gullreserver. Forsyning av gull fra sentralbanker vil sannsynlig slutte i fremtiden. Siden 2008 har sentralbanker allerede kjøpt mer enn de selger. Stormakter som Kina og Russland har lenge vært aktive innen hamstring av gull.

På Tavex tror vi rett og slett at de som vinner til slutt er de som investerer i gull.

Se våre produkter: https://tavex.no/gull/

Du kan også gjerne lese