Opprett varsel

Tavex har vært offisiell representant av det østerrikske myntverket siden 2010

Publisert etter siim.nomm@tavid.ee kategori Nyheter på 05.07.2022
Gullpriser (XAU-NOK)
24650,10 NOK/oz
  
+ 37,80 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
336,47 NOK/oz
  
+ 6,14 NOK

Siden 2010 har Tavex Group vært en offisiell representant for det østerrikske myntverket. Derfor, på grunn av Tavex sin status som internasjonal autorisert forhandler, får kundene tilgang til de beste prisene på investeringsmynter i gull og sølv fra østerrikske Philharmoniker. Den østerrikske filharmoniske investeringsmynten har en spread på rundt 4%, og skaper høy verdi til en relativt lav kostnad.

I løpet av deres 800-års historie har det østerrikske myntverket laget alle de østerrikske myntene, fra dukater til den moderne euroen. Bortsett fra å trykke penger, produserer anlegget også gull- og sølvmynter for samlere og investorer. Tavex tilbyr rene gull- og sølvinvesteringsmynter – den østerrikske Philharmoniker bullion.

Den østerrikske filharmoniske investeringsmynten er verdens eneste bullion-mynt i euro. Mynten hedrer Østerrikes mest kjente kulturelle stolthet: orkesteret Wiener Philharmoniker. De fantastisk utformede musikkinstrumentene på forsiden representerer Østerrikes rike musikalske og kulturelle arv. Baksiden viser det enorme orgelet til Wiens gylne sal, som huser Wiener Philharmoniker orkester og er vertskap for den årlige nyttårskonserten som sendes over hele verden.

Østerrikske filharmoniker-gullmynten foreviger klassisk musikk i rent gull

Filharmoniker-gullmynten ble introdusert for første gang i 1989, og ble Østerrikes første gyldige betalingsmiddel som inneholdt 99,99% rent gull. Filharmoniker-mynten ble godt tatt imot av investorene som satte stor pris på det høye gullinnholdet, håndverket og at det var det første gyldige betalingsmiddelet dekorert med kulturelle symboler de fleste kunne relatere til: musikk. Avgjørelsen om å ta i bruk dette temaet for den østerrikske filharmoniker-gullmynten ga mening, siden musikken har representert essensen i Østerrikes kulturelle oppnåelser i flere århundrer. Mange verdenskjente musikere og komponister, som blant annet Mozart, Strauss og Beethoven for å nevne noen få, har bidratt til å gjøre Østerrike og hovedstaden Wien berømt for sine operaer og symfonier. Deres arbeid med klassisk og romantisk musikk er foreviget i de østerrikske filharmoniker-myntene, noe som gjør dem uunnværlige for investorer med sans for rent gull.

Østerrikske filharmoniker-gullmynten og Wiener Philharmoniker

Gullmynten er oppkalt etter det verdenskjente Wiener Philharmoniker – det filharmoniske orkesteret fra Østerrikes hovedstad. Orkesteret ble grunnlagt i 1842 som et svar på Wiens mangel på profesjonelle orkesterorganisasjoner på begynnelsen av 1800-tallet. En administrativ komité demokratisk valgt av sine musikermedlemmer administrerte orkesteret som et uavhengig organ. De profesjonelle musikerne som utgjorde ensemblet ble valgt fra operaen i Wien, der de måtte ha spilt i minst tre år før de ble ansett som et mulig medlem. Til dagens dato er rekrutteringsprosessen enda ikke endret, noe som sikrer det aller høyeste nivået av kunstnerisk kvalitet på hvert medlem i Wiener Philharmoniker. I dag er orkesteret mest kjent for sine tradisjonelle nyttårskonserter hvor nostalgisk musikk fra store komponister fremføres. Disse konsertene er blitt så populære at de sendes på TV i over 90 land, og formidler det glade budskap for det nye året gjennom herlig og nydelig musikk.

Det østerrikske myntverket

Det østerrikske myntverket, et datterselskap av Østerrikes sentralbank, er et verdenskjent myntverk som har vært i drift siden 1100-tallet. Myntverkets historie begynner i 1194, da Richard Løvehjerte betalte 12 tonn sølv for å bli løslatt fra den østerrikske hertugen Leopold V. Sølvet ble til slutt brukt av hertugen til å lage sølvmynter, og ga grunnlaget for det østerrikske myntverket. Den østerrikske mynten har skapt mange av Europas mest kjente og brukte mynter i løpet av sin rike og lange historie, inkludert gullkroner, gylden, dukater og sølvmynter – som Maria Theresa-daler.

Under det østerriksk-ungarske riket ble flere av gullmyntene laget av det østerrikske myntverket brukt i handelen, mens sølvdaler var en av de mest pregede og mest brukte sølvmyntene i verdensomspennende handel mellom 1750 og 1950-tallet. I dag er myntverket best kjent for å lage Europas mest ettertraktede investeringsmynter, de østerrikske Filharmoniker-myntene, også kalt Vienna Philharmonic gull- og sølv-bullion mynter.

Du kan også gjerne lese