Opprett varsel

Gull- og sølventusiast: intervju med Halldor Kvale-Skattebo

Publisert etter tavex kategori Nyheter på 16.09.2019
Gullpriser (XAU-NOK)
26048,80 NOK/oz
  
+ 364,80 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
315,73 NOK/oz
  
+ 9,13 NOK
gullmynter

Halldor Skattebo er gull- og sølventusiast, og har vært kunde hos Tavex helt siden 2015. Hans interesse for investering i edle metaller startet opprinnelig med en venn, som inspirerte Halldor selv til å begynne å kjøpe gull og sølv. Vennen ble som en mentor for gull- og sølvinvestering i starten.

– Så begynte jeg å kjøpe mer og mer gull og sølv for lagring og investering, sier Halldor. 

– Jeg har kjøpt mest sølv fra Tavex, men den siste tiden har jeg også kjøpt en del gull. Over de siste årene har jeg nok kjøpt mest sølv i vekt, mens i kroner har jeg kjøpt mest gull. 

Tavex: Rimelige, serviceinnstilte og tilgjengelige 

Halldor er svært fornøyd med Tavex som forhandler av gull og sølvprodukter, og har ingenting å utsette på dem. På spørsmål om hvorfor han har valgt Tavex som forhandler, nevner Halldor flere grunner: 

– For det første har de alltid de nyeste myntene tilgjengelig for salg. Tavex er også billige, og veldig serviceinnstilte. En annen ting er også tilgjengeligheten til Tavex. Jeg kan gå inn i butikken deres på Karl Johan, og kjøpe det jeg vil ha og få det i hånda med én gang, forteller han. 

Ifølge Halldor er Tavex sin største styrke som forhandler nettopp det at de alltid har et stort utvalg av produkter tilgjengelig.

– Når jeg vil bruke penger på gull eller sølv, så vet jeg bestandig hva jeg får. Jeg kan bare gå innom Tavex og kjøpe det jeg skal ha. De har en oppdatert hjemmeside med god oversikt, og har alltid det du vil kjøpe på lager eller tilgjengelig på bestilling. 

Halldor investerer i gull og sølv for framtidig realisering. 

– Jeg er ikke en samler, og er mest opptatt av investeringsgull og -sølv. Det er fordi gull har en verdi, og gull har vist seg å være det beste å investere i. Metallet har en egenverdi, og jeg planlegger å realisere verdiene i gullet og sølvet når jeg blir pensjonist. 

Halldor har også kjøpt produkter fra Tavex til andre enn seg selv. 

– Jeg har tidligere kjøpt sølvmynter i gave. Ved noen anledninger har det vært som gaver til gode venner, som nettopp har begynt å samle selv. På den måten har de fått noe å starte med. 

Halldor har også kjøpt sølvmynter i gave til sine barn; både som fine gaver, men også som investeringsobjekter.

Se Tavex sitt utvalg av gullmynter her, eller trykk her for Tavex sitt utvalg av sølvmynter. 

På bakgrunn av erfaringene Halldor har gjort seg med investering i gull og sølv de siste årene, har han noen tips til andre som ønsker å investere i edle metaller. 

– Jeg er ikke så flink på samling, og har vært mest opptatt av investering. Det viktigste er å alltid kjøpe det reneste gullet og sølvet du kan få tak i. Kjøp fra anerkjente og seriøse forhandlere, som Tavex. Pass også på at du kjøper fra forhandlere som får produktene sine fra produsenter som er minst like seriøse som dem selv. 

Metallbørsen

Halldor er administrator for Facebookgruppen «Metallbørsen», hvor medlemmer kan kjøpe og selge edle metaller. 

– Metallbørsen er en gruppe som er etablert og drevet av Morten Rasmussen. Jeg fikk spørsmål om jeg ville være administrator i gruppen, og har vært aktiv med å drive den siden da. 

Trykk her for å se «Metallbørsen» på Facebook. 

Ifølge Halldor er hensikten med Metallbørsen å skape et marked for kjøp og salg av edle metaller. I gruppen kan medlemmer selge gull og sølv som på en auksjon, hvor de kan sette en minstepris og la andre medlemmer by på de ulike objektene. Halldor anbefaler gruppen for de som ønsker å kjøpe og selge edle metaller i alle varianter. 

– Jeg er også involvert i en annen gruppe på Facebook som jeg har startet sammen med Rune Eriksen. Den heter «Barrer i sølv og gull» og er kun for kjøp og salg av gull- og sølvbarrer, ikke mynter. 

Trykk her for å se «Barrer i sølv og gull» på Facebook. 

Heldig vinner

I mai 2019 annonserte Tavex at de ville lodde ut en premie til en av sine kunder som hadde investert i gull eller sølv hos dem. Alle som hadde kjøpt Austrian Mints gull- eller sølvmynter for minst 20 000 kr var med i trekningen. Premien var VIP-billetter for to til Wienerfilharmonikernes sommernattkonsert 20. juni i Wien, hotell og flybilletter. Halldor ble den heldige vinneren.

– Det var helt fantastisk, og en premie jeg virkelig satte pris på. Det var en høy innsats, men jeg hadde uansett investert i de verdiene jeg gjorde. Den ekstra påskjønnelsen for et langt kundeforhold var ekstra fint å få. Jeg satte stor pris på konserten, og hadde en fin opplevelse.

Anbefaler Tavex

Avslutningsvis vil Halldor anbefale Tavex videre til andre som ønsker å investere verdiene sine i gull eller sølv. 

– Tavex har alltid oppdaterte og lave priser, og de har et godt utvalg av både gull- og sølvprodukter. 

Er du interessert i å investere i gull eller sølv? Trykk her for å bestille en gratis konsultasjon hos Tavex, eller kontakt oss her på telefon eller e-post.

Du kan også gjerne lese