Opprett varsel

Inflasjon, svingninger i valutakurs og volatilitet

Publisert etter tavex kategori Nyheter på 04.09.2019
Gullpriser (XAU-NOK)
26342,30 NOK/oz
  
+ 66,20 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
315,89 NOK/oz
  
+ 4,12 NOK

På Tavex sine hjemmesider finner du alltid oppdaterte lister på på valutakurs og verdi på gull og sølv. Sjekk våre diagrammer for oppdaterte priser på verdensmarkedet, og hold deg oppdatert på svingninger.

Her kan du sjekke dagens gull- og sølvpriser, og hvordan de har utviklet seg over tid.

I diagrammet kan du selv velge hvilken tidsperiode du vil se utviklingen av gullverdi. Du kan velge alt fra de siste 24 timene, eller helt tilbake til de siste 10 årene.

Det kan være lurt å se lengre tilbake for å få et overblikk på prisenes langsiktige utvikling. Svingningene fra det siste døgnet, eller den siste måneden kan virke dramatiske, men over et eller to år er det slett ikke så voldsomt som man først skulle tro.

Gull og sølv er langsiktige investeringer, hvor verdien akkumulerer over tid. Det er ingen rask avkastning, men en økning som skjer over noen år. Derfor kan det være lurt å undersøke prissvingninger i det store bildet, og ikke de endringene som skjer over korte perioder. Et annet godt tips er å sjekke verdien av gull og sølv i forhold til flere ulike valutaer. Da er det enklere å se om det er gullprisen som er høy, eller valutaen som er svak.

Tavex har også nyttige diagrammer og oversikter for valutakurs.

Her kan du sjekke oppdaterte priser for valuta.

Volatilitet i markedet

Volatilitet er et begrep som beskriver risikoen i en investering. Gull har lav volatilitet. Det er fordi det er en relativt stabil og trygg investering sammenlignet med andre verdier på markedet. Svingningene i gullverdien over lang tid er ganske lav, og gull har vist seg å stige i verdi over årene. Gull har også vært en form for valuta og verdi gjennom nesten hele menneskets historie, og kan regnes som en trygg investering på grunn av sin attraktivitet.

Inflasjon

En av grunnene til at det er lurt å investere i gull og sølv, er at verdiene dine er trygg for inflasjon på valutamarkedet. Gull har en fastsatt verdi som styres av verdensmarkedet, og mister derfor ikke verdien på tross av inflasjon i hvert enkelt lands valuta.

Hva betyr “inflasjon”?

Inflasjon oppstår når det skjer en vedvarende stigning og vekst i prisnivået. Dette betyr at kjøpekraften til en valuta synker, og du vil få mindre tjenester eller produkter for et gitt beløp. Hvis et lands økonomi opplever inflasjon, vil pengene man bruker være mindre verdt.

Gull er en internasjonal valuta, og er derfor påvirket av hele verdens valutaer og deres prisverdi. Det betyr at gull kan brukes uavhengig av et statlig valuta for å kjøpe tjenester, og er en økonomisk trygghet i tilfelle kriser eller inflasjoner.

Er du interessert i å investere i gull eller sølv?

Tavex har erfaring fra 29 år i bransjen, og kan bistå deg med råd og veiledning rundt investering i gull og sølv. Vi kan svare på alle dine spørsmål, og hjelper deg gjerne med å finne de beste løsningene for deg når du skal investere. Ta kontakt med Tavex her, og bestill en gratis konsultasjon! Du kan også ringe vårt kontor i Oslo på nummer +47 45 47 8809, eller sende en e-post til tavex@tavex.no

Image by Foto-Rabe from Pixabay

Du kan også gjerne lese