Opprett varsel

Gi gull og sølv i gave til konfirmanten

Publisert etter tavex kategori Nyheter på 04.09.2020
Gullpriser (XAU-NOK)
24540,80 NOK/oz
  
- 376,80 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
312,39 NOK/oz
  
- 12,09 NOK

gullmynter

Hvert år gis store verdier i konfirmasjonsgave

Gaver er en naturlig del av konfirmasjonsfeiringen. Undersøkelser viser at norske konfirmanter i gjennomsnitt blir 35.000 kroner rikere på konfirmasjonsdagen, og i hovedsak kommer pengegavene i form av kontanter. Men det finnes også andre måter å gi konfirmanten fremtidige verdier på, utover sedler i en konvolutt.

En gullmynt er en spennende og annerledes gave som har stor verdi i dag, men også i årene som kommer. Ved å gi gull eller sølv i konfirmasjonsgave, gir du verdier som historisk sett har holdt seg godt ved inflasjon. Kanskje kan du også vekke en interesse for sparing og investering hos den unge lovende allerede fra en tidlig alder.

Les mer om å gi gulv og sølv i gave her.

En gullmynt til konfirmanten

Det finnes utallige muligheter for deg som ønsker å gi en gullmynt i konfirmasjonsgave. Når du kjøper en mynt hos oss, vil den leveres i en delikat fløyelspose, og vi har også ulike gaveesker tilgjengelig. 

Alle våre mynter er gode investeringer, og du velger selv en mynt med passende design og bakgrunnshistorie, samt innenfor kostnadsrammen du har satt. 

Østerriksk Philharmoniker gullmynt

Østerriksk Philharmoniker er Europas mestselgende investeringsgullmynt, og regnes fremdeles som gyldig betalingsmiddel. Dette er en elegant gullbullionmynt kjent for sitt kunstneriske og stilrene

design. Ettersom den har sin nominelle verdi angitt i euro har mynten også bred aksept. Dette er med andre ord en sikker investering.

Kanadisk Maple Leaf gullmynt

Er du ute etter en trygg og stabil investeringsgullmynt, vil vi trekke frem kanadisk Maple Leaf. Denne mynten av 24 karat rent gull følger gullprisen, og vil kunne selges for en svært god pris hvis konfirmanten ønsker det. Mynten er vakker med motiv av et kanadisk lønneblad. At mynten inneholder 99,9 % rent gull gjør den attraktiv blant gullinvestorene, og den er også en anerkjent mynt på det globale gullmarkedet.

Australsk Lunar gullmynt

2020 er etter den kinesiske kalenderen rottens eller musens år. I den forbindelse produseres den australske lunaren «Year of the Mouse», en av verdens finest produserte gullbullionmynter. Hver mynt i lunarserien produseres bare én gang hvert 12. år. Det gjør dette til en av de sjeldneste 24-karatsmyntene som er produsert i nyere tid. Mynten kan kjøpes i ulike vekter, blant annet 1/10 oz og 1 oz. Ved å gi nettopp denne mynten til konfirmanten, er ikke gaven bare en fin langsiktig investering – den er også et minne som representerer året han eller hun ble konfirmert.

Dette er naturligvis bare et utvalg av myntene som vil egne seg i konfirmasjonsgave. Se vårt utvalg av investeringsgull her og investeringssølv her.

Økende interesse for alternative spareformer

Generelt ser vi en økende interesse for alternative spareformer blant unge, og situasjonen vi står i akkurat nå har styrket denne ytterligere. Den norske kronen svinger i verdi og den lave renten gir liten vekst i beløpet på sparekontoen. Gull og sølv har derimot hatt en fremragende evne til å bevare verdier over tid, og det er ingen grunn til å tro at dette vil endre seg i årene som kommer.

Ved å gi gull eller sølv til konfirmanten gir du en gave utenom det vanlige. Gaven har økonomisk verdi, men føles likevel mer personlig enn den tradisjonelle pengegaven. Vi kan nærmest garantere at dette er en gave som vil settes pris på, enten konfirmanten omsetter den med en gang eller tar vare på den som en langsiktig investering. 

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål eller ønsker en konsultasjon før du kjøper gave til konfirmanten.

Du kan også gjerne lese