Opprett varsel

Gi gull og sølv i gave

Publisert etter tavex kategori Nyheter på 02.12.2019
Gullpriser (XAU-NOK)
24540,80 NOK/oz
  
- 376,80 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
312,39 NOK/oz
  
- 12,09 NOK
gullmynt med gaveeske

Gi gull og sølv i gave

Vi har mange kunder som kjøper mynter som gaver til sine kjære. Tavex selger mange ulike mynter med forskjellige motiv som kan være med og gi et personlig preg på gaven. Det finnes mynter med ulike dyremotiver, mynter fra forskjellige land og mynter som er samleobjekter. Dersom du velger å kjøpe mynt i gave har du både gitt en fin og personlig gave, i tillegg til at det er en investering i mottakerens navn.

Klikk her for å se vårt utvalg av gullmynter.

Klikk her for å se vårt utvalg av sølvmynter.

En gave med økonomisk trygghet

Mange velger å kjøpe gull- eller sølvmynter i gaver. Vi ser ofte besteforeldre som kjøper en mynt til et gitt beløp til hvert av barnebarna sine. Gaven har en verdi og kan brukes som betalingsmiddel, men den blir som oftest ikke brukt opp umiddelbart slik som kontanter blir. Siden det er en gave med affeksjonsverdi er det større sjanse for at barnebarna beholder mynten lenge, og dermed blir gaven også en investering. Verdien på mynten vil endre seg i takt med gull- og sølvprisene på verdensmarkedet med årene.

Her kan du sjekke dagens gull- og sølvpriser og hvordan de har utviklet seg over tid.

Mange av våre kunder sier at det føles tryggere å gi gull i konfirmasjonsgave enn penger. Da sikrer man at konfirmanten ikke blåser bort pengene med én gang på noe som ikke kommer til å bli satt pris på i fremtiden. Å gi gull i gave er nesten som å gi penger, eller sette penger inn på en konto – bare at mottakeren også får et fysisk objekt som gave som i tillegg ser pent ut. Det finnes også mynter som har et design som egner seg som smykke. Et eksempel på en slik mynt er 1 oz Valcambi Armillary gullmynt. Du kan lese mer om gullmynt som gave til konfirmanten her.

Leter du etter en mynt å gi i dåpsgave? Hva med en “Velkommen til verden” ½ oz sølvmynt?

Gaveinnpakning

Hver gang du kjøper en mynt, vil du få den i en blå, sort eller burgunder fløyelspose som du kan oppbevare mynten i. Vi har også ulike gavebokser. Kjøper du gaven online, kan vi sørge for at mynten kommer i en fin gaveeske og blir levert til mottakeren. Ta kontakt med oss dersom du har noen spesielle ønsker.

Får jeg dokumentasjon ved kjøp av mynter?

Mange kunder spør om de får dokumentasjon ved kjøp av gull- eller sølvmynter. Hos Tavex får du ikke dokumentasjon på kjøp av mynter – med mindre de er skapt for å være et samlingsobjekt. Mynter kommer med en nominell verdi, som vil si den verdien mynten hadde da den ble produsert. Man får ikke et sertifikat eller dokumentasjon på kjøp av mynt, på samme måte som at du ikke får dokumentasjon på en 500-kroneseddel.

Hvert metall har sine egne spesifikke egenskaper. Med andre ord er det umulig å forfalske en gull- eller sølvmynt. Alle mynter har en egen vekt, dimensjon og unike designelementer. Sammenlagt utgjør alle disse faktorene en egen sertifisering i seg selv, som bekrefter om en mynt er autentisk eller ikke.

Kontakt Tavex i dag

Har du noen spørsmål om kjøp av gull og sølv som en gave? Ta kontakt med oss for en gratis konsultasjon her.

Du kan også ringe vårt kontor i Oslo på nummer +47 45 47 88 09 for en hyggelig og uforpliktende samtale, eller sende en e-post til tavex@tavex.no.

Du kan også gjerne lese