Opprett varsel

Gull og sølv som langsiktig investering

Publisert etter tavex kategori Nyheter på 29.10.2019
Gullpriser (XAU-NOK)
24720,60 NOK/oz
  
- 55,20 NOK
Sølvpris (XAG-NOK)
328,94 NOK/oz
  
- 10,50 NOK
gullprisen

Historikere mener at vi mennesker har brukt gull i over 7000 år. I mange kulturer antok man at gull hadde både magiske og religiøse krefter. I all hovedsak har gull blitt brukt som en økonomisk verdimåler for både nasjoner og enkeltindivider i lang tid. Det er fortsatt en verdimåler – og kommer til å forbli det i fremtiden. Gull har med andre ord vært en akseptert valuta i tusener av år, og er det fortsatt.

Les mer: Gull – en global valuta

Å kjøpe gull er å investere pengene dine, på lik linje med å sette verdier i fond eller aksjer. Forskjellen er i hovedsak at du får en fysisk og estetisk eiendel som et bevis på din investering, og at du står fritt til å oppbevare verdiene slik du selv ønsker. Prisen på gull har økt mer enn 70% de siste 10 årene, så det er fullt mulig å hente ut avkastning over tid. Men gull er mer utbredt og vanlig som en langsiktig investering, og som en alternativ sikring av formue og verdier.

Lurer du på hvordan gull- og sølvprisene er i dag?

Her kan du sjekke dagens gull- og sølvpriser og hvordan de har utviklet seg over tid.

Her kan du sjekke oppdaterte priser for valuta.

Hvorfor investere i gull og sølv?

Alle har ulike grunner til hvorfor de vil investere i edle metaller. Er du usikker på hvordan dagens økonomi vil utvikle seg, kan det være lurt å investere en del av formuen i gull. Gull og sølv følger sine egne kurser for verdi, som er uavhengig av valutakurser. I motsetning til aksjer og papirpenger vil gull og sølv aldri miste hele sin verdi. Det vil si at du har en økonomisk trygghet dersom du eier gull, i tilfelle valutakursen synker. Flere banker har også gullreserver som et sikkerhetsnett for å minske risikoen for å tape verdier. Gull er en sikker investering i usikre økonomiske tider, som i noen tilfeller også kan ende med fortjeneste.

Her kan du lese mer om hvorfor gull er en god investering når økonomien sliter.

Her kan du lese nyttige tips for investorer.

Mynt er både samle- og investeringsobjekt

Som nevnt tidligere er den store forskjellen på å investere i gull og sølv – i motsetning til bank og aksjer – at du får et fysisk objekt når du investerer. Tavex selger mange ulike mynter som investeringsobjekt. Alle myntene har ulike motiver, og for mange er myntene både et investerings- og samleobjekt. Det er også verdt å nevne at i Norge er det 25% merverdiavgift på gullbarrer – men ikke på mynter. Det er fordi de fleste mynter ansees som lovlig betalingsmiddel, mens gullbarrer ikke er det. En måte å unngå problemstillingen med merverdiavgift kan da være å investere i gullmynter med høy vekt, fremfor gullbarrer.

Har du noen spørsmål om å investere i gull og sølv?

Tavex tilbyr gratis konsultasjon, slik at du kan få svar på det du lurer på. Ta kontakt eller ring oss på +47 23 89 71 22.

Du kan også gjerne lese